Dolar 32,5544 0.21%
Euro 34,9700 -0.02%
Gram Altın 2.457,38 0,87%
Çeyrek Altın 4.118,00 -0,10%
Yarım Altın 8.311,00 -0,86%
Tam Altın 16.379,17 0,56%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Kredi Çekmek İçin Kaç Ay Sigortalı Olmak Gerekir?

Kredi Çekmek İçin Kaç Ay Sigortalı Olmak Gerekir?

ABONE OL
23 Aralık 2020, 01:40:32

Kredi çekmek hemen hemen her vatandaşın nakit problemi yaşadığı zamanlarda veya bir atılım yapmak amacıyla çeşitli dönemlerde başvurduğu uygulamalardan birisidir. Son senelerde bankaların birbirleri ile olan rekabetinden dolayı özellikle de kredi kullanımının teşvik edilmesine yönelik çeşitli kanallardan dolayı ihtiyaç kredisi ya da başka kredi çeşitlerini kullanmak oldukça kolay hale gelmiştir. Yine de bankalar, her kredi başvurusunu onaylamamaktadır. Bankalar, herhangi bir tüketiciye kredi kullandıracağı zaman çeşitli kriterleri göz önünde bulundurulmaktadır. Bu kriterler daha çok kişinin krediyi geri ödeme gücünün olup olmaması kurallarına göre işlem görmektedir.

Kaç Aylık Sigortalı Olmak Gerekir?

Bankalar ya da diğer finansal kuruluşlar gereksinim yani İhtiyaç kredisine başvuracak olan kişilerin en az 4 ile 6 ay arasında sigortalı bir işte çalışıyor olmasına bakmaktadır. Yani eğer ki bir kişi, nisan ayında işe girmiş ise kredi başvurusunun kabul olması için eylül ya da ekim gibi aylarda krediye başvurması gerekecektir.

Her Bankada Koşullar Aynı Mıdır?

İhtiyaç kredisi faiz oranlarının değişik olması veya kredi ile ilgili masrafların değişik olması gibi bankalar kredi verecekleri tüketicileri seçerken de değişik koşullar uygulamaktadır. Bir banka, 4 aylık sigorta yatırılmış olmasına bakarken Bir Başka banka bu sürenin 6 aylık sigorta yatırılmış olmasına bakmaktadır. Ya da ortak olan Bazı kurallar vardır ki bunlardan ôzellikle de bir kişinin kredi çekebilmesi amacıyla Türkiye Cumhuriyeti Devletinde 18 yaşından büyük olması gerekir.
Kredi Kullanacak Kişilerin Sigortalı Olmasının Gerekliliğinin Sebebi Nedir?
Bir banka, bir kişiye kredi kullandıracaksa zaman bu kredinin taksitlerinin vakti zamanında tekrar geri ödemesini istemektedir. Bunun en önemli koşulu ise kredi kullanan kişinin herhangi bir işte çalışıyor olması ve Sigorta primlerinin düzenli bir şekilde yatıyor olmasına bağlıdır.

DİKKAT!  ÜNİVERSİTE PERSONELİ İÇİN DİLEKÇE KAMPANYASI

Maaş Miktarı Krediyi Etkiler Mi?

Tabii ki de etkilemektedir. Çünkü banka, kredi kullanacak olan kişinin gelirinin kredi taksitlerini ödeyip ödemeyeceğine bakarak kredi Kullanılıp kullanılmayacağını karar vermektedir.
Yukarıda sayılan şartlar yerine getirildiğinde kredi kullanmak çok daha kolay olacaktır.

Kaynak
ANKARA GÜNDEM

kredi cekmek icin kac ay sigortali olmak gerekir
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet