Dolar 32,3847 -0.17%
Euro 34,7866 0.11%
Gram Altın 2.435,13 -0,15%
Çeyrek Altın 4.061,00 -1,48%
Yarım Altın 8.146,00 -2,83%
Tam Altın 15.957,29 -1,74%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Kestaneli Muzlu Kek Tarifi

Kestaneli Muzlu Kek Tarifi

ABONE OL
31 Mart 2023, 03:30:36

Kestaneli Muzlu Kek, lezzetiyle damakta iz bırakan bir kek çeşididir. İçerisindeki taze muz ve ceviz parçaları, kestin yoğunluğuyla harmanlanarak enfes bir aroma ortaya çıkarır. Kahve veya çay keyfinizi tamamlayacak bu nefis keki, yemek tariflerinize ekleyebilir, özel günlerinizde sevdiklerinize sunabilirsiniz. Lezzetli ve sağlıklı bir atıştırmalık arayanlar için harika bir seçenek! Üstelik tarifi kolay ve pratiktir. Hemen deneyin ve lezzetin tadını çıkarın!
Kestaneli Muzlu Kek: Kış Aylarının Vazgeçilmezi

Kestaneli muzlu kek, kış mevsiminin sevilen lezzetlerinden biridir. Fırınlama, közleme veya haşlama yöntemiyle pişirilen kestaneler, tatlı, çorba, pilav ve et yemeklerinde sıkça kullanılır. Kalp ve kas sistemini uyararak organizmanın su dengesini sağlayan kestane, mineral açısından da oldukça zengindir. Güçlü bir demir, magnezyum, kalsiyum, fosfor ve çinko kaynağıdır.

Kestaneli muzlu kekin bir porsiyonu yaklaşık 330 kaloridir ve karbonhidrat, yağ, ve şeker değeri yüksek olduğu için ölçülü bir şekilde tüketilmelidir. Ancak özel günlerde sunabileceğiniz farklı kek tarifleri mi arıyorsunuz? O halde ıslak kek veya havuçlu tarçınlı kek tarifiyle kendinizi ve sevdiklerinizi şımartabilirsiniz.

150 g bitter çikolata
150 g tereyağı
150 g un
150 g toz şeker
5 adet yumurta
4 adet büyük boy muz
10 adet haşlanmış ve iri doğranmış kestaneden oluşan kek malzemelerinin hazırlandığı kestaneli muzlu kek tarifine göz atalım.

Kestaneli Muzlu Kek Tarifi

1. Tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Bitter çikolatayı ilave edin ve ocaktan alarak çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın.
2. Derin bir kasede toz şekeri ve yumurtaları çırpın. Çikolatalı tereyağını ve elenmiş unu ekleyip mikserle homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
3. Hazırladığınız karışımı yağlı kağıt serili kare bir fırın kabına dökün. Üzerini spatula ile düzeltin. Muzların kabuklarını soyun ve boyuna olacak şekilde 2 eşit parçaya bölün.
4. Kek harcının üzerine, aralarında boşluk bırakarak muzları dizin. Haşlanmış kestaneleri küçük küçük doğrayın ve muzların arasındaki boşluklara doldurun. Muzları hafifçe kek hamurunun içine batırın.
5. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alarak tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis edin.

DİKKAT!  Kıtır Bisküvi Tarifi

Kestaneli muzlu keki, ev yapımı çikolata sosu ile birlikte servis edebilirsiniz. Bir gece önceden kestaneleri suda bekletmek, daha kolay yumuşamalarını sağlayacaktır. Kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Tadını yumuşatmak için bitter çikolata yerine beyaz veya sütlü çikolata da kullanabilirsiniz. Kek harcı sulu olursa, azar azar un ekleyerek karıştırın. Dilerseniz muzu eklemeden önce yapışmaz tavada karamelize edebilirsiniz. Kekin eşit derecede pişmesi için, fırını önceden ısıtın. Pişirme işleminden sonra kek ılıyana kadar bekleyin.

Kestaneli muzlu kek, misafirlerinize sunabileceğiniz lezzetli bir tarif olacaktır. Afiyet olsun!

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet