Dolar 32,3642 -0.37%
Euro 34,7150 -0.3%
Gram Altın 2.394,72 -1,16%
Çeyrek Altın 3.979,00 -1,53%
Yarım Altın 7.958,00 -1,85%
Tam Altın 15.829,11 -0,18%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
KENT MÜZESİNİN HAZİRANDA AÇILMASI PLANLANIYOR

KENT MÜZESİNİN HAZİRANDA AÇILMASI PLANLANIYOR

ABONE OL
22 Mart 2018, 08:07:19

Tokat kültürüne ait el sanatları ve etnografik eserler ile şehir arşivi niteliğinde modern bir sanat galerisinin yer alacağı Kent Müzesi’nin haziran ayınca açılmasının planlandığını ifade edildi.

            Vali Dr. Ömer Toraman OKA Mali Desteği ile yürütülen projeler hakkında bilgiler aldı.

            Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) mali destekleri ile Tokat Belediyesi tarafından yaptırılan 4 bin metrekarelik bir alana sahip turizm öncelikli Kent Müzesi incelemesinde Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç, İl Kültür ve Turizm Müdür Adem Çakır ile Belediye Meclis Üyesi ve Kültür Tarih Araştırmacısı Hasan Erdem de Vali Toraman’a eşlik etti.

            Yapımı devam eden Kent Müzesi hakkında bilgiler veren Erdem, Tokat kültürüne ait el sanatları ve etnografik eserler ile şehir arşivi niteliğinde modern bir sanat galerisinin yer alacağı Kent Müzesi’nin haziran ayınca açılmasının planlandığını ifade etti.

            Vali Toraman, daha sonra Tarihi Halit Sokak sağlıklaştırılması ve restorasyonu projesi kapsamında yapılması düşünülen Tarihi Şehir Meydanı ile OKA Mali desteği restorasyon projesi devam eden Tarihi Suluhan’da incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında ilgililerden bilgiler aldı.

            Vali Toraman ve beraberindekiler restorasyonu ve yapımı devam eden Mevlevihanede de incelemelerde bulunup çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

DİKKAT!  ÇERKES SÜRGÜNÜNÜN ACISI HALA YÜREKLERDE
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet