Dolar 32,4841 -0.03%
Euro 34,7654 -0.65%
Gram Altın 2.438,75 0,10%
Çeyrek Altın 4.116,00 -0,15%
Yarım Altın 8.307,00 -0,91%
Tam Altın 16.317,56 0,19%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Kampanyalı İndirimli En Sağlıklı Kedi Maması, Kristal Kumu KURYEMAMA.COM

Kampanyalı İndirimli En Sağlıklı Kedi Maması, Kristal Kumu KURYEMAMA.COM

ABONE OL
06 Şubat 2022, 16:31:31

Kediler için en iyi mamayı seçerken göz önünde bulundurmak gereken birkaç şey vardır. İlk olarak, belirli beslenme ihtiyaçlarının karşılandığından emin olmak için; Kedinin yaşına, beslenme gereksinimlerine, beslenme seçeneklerine (kuru veya ıslak), cinsiyetine ve kısırlık durumuna ve beslenme dengesine dikkat edilmelidir.

  • Kedinin yaşı: Bir Kedi maması seçmenin ilk adımı kedinin yaşıdır. Formüller arasındaki temel fark, yağ/protein oranıdır. Yavru kedi daha fazla hareket ettikçe daha fazla kalori yakar, yaşlı kedi ise egzersiz eksikliği nedeniyle daha az kalori harcar. Bu nedenle ihtiyacı olan kaloriye göre seçim yapılmalıdır.
  • Kedinin ağırlığı: Kedi için mama seçerken göz önünde bulundurmanız gereken bir diğer husus da kedinizin aktivite düzeyi ve ağırlığıdır. Kediniz fazla egzersiz yapmıyorsa ve bu nedenle fazla kiloluysa, onun için doğru mama seçilmelidir.
  • Kedinin cinsiyeti ve kısırlık durumu: Kedinizin cinsiyeti ve kısırlaştırması, mama seçerken göz önünde bulundurulması gereken diğer bir husustur. Kediler kısırlaştırmadan sonra kilo almakta sorun yaşayabilirler ve bunu önlemek için kısırlaştırmadan sonra beslenme alışkanlıklarını hemen değil, belli bir süre sonra değiştirmektir. Burada kısırlaştırılmış kediler için özel olarak hazırlanmış mamaları tercih etmek doğru olacaktır.
  • Kedi ırkı: Kedinizin ihtiyaçları cinsine göre değişir. Bu gereksinimler arasında en önemli faktör tüylerinin uzunluğudur. Kedi tüylerini temizlerken yutabilir ve bu da sindirim sisteminde sorunlara neden olabilir. Pet Shopya da veterinerden bu konuda bilgi alarak mama seçimi yapılmalıdır.

Kristal Kedi Kumu nedir?

Kristal kumun hammaddesi olan kuvars, doğal olarak oluşan oksijen ve silikon elementlerinden yapılmış bir kayadır. Bu kumların bazıları mavi parçacıklar içerir. Amaçları bakteri üremesini engellemek ve kokuları hapsetmektir. kedi kumu kristal yapısı kötü kokuları hapsedebilir ve diğer kedi kumlarından daha uzun süre temiz kalabilir. Bu kedi kumunun bir özelliği de kaba taneli olmasıdır. Kediye yapışma olasılığı en düşük olan bu kum, kedinin evi kirletme riskini de ortadan kaldırır. Kristal kedi kumu, kendi ağırlığının yarısına kadar su emme özelliğine sahiptir. Kristal kum kullandıkça renk değiştirmeye başlar. Kum sararıp koku yaptığında değiştirilmelidir.

DİKKAT!  Amasya Seçim Sonuçları 2023

Kristal kedi Kumunun Faydaları

Kristal kedi kumunun faydaları hem kedilere hem de bakıcılarına fayda sağlar. Hafif ve taşıması kolay olduğu bilinen tozsuz olan kumu tercih edilmelidir. Çünkü tozun varlığı kedi için solunum problemlerine neden olabilir. Bu nedenle kaliteli ve güvenilir kristal kumlar tercih edilmelidir. Böylece kum daha kullanışlı hale gelir. Satın alınan kristal kedi kumunun avantajları şöyledir:

• Bakteri üremesini engelleyen ve kokuları ve sıvıları emebilen yapıya sahiptir.

• Antibakteriyel özelliklere sahiptir ve kokuları emen ek tanecikler içerir.

• Kullanım sırasında kedinin patilerine veya kürküne yapışmaz.

• Doğada tamamen çözünen kristal kum, zararlı madde içermez.

• Çevre dostudur.

Kristal Kedi Kumu Nasıl Kullanılır?

Sıklıkla tercih edilen kristal kedi kumunun kullanımı kolaydır. Kum parçacıkları bakteri üremesini engeller ve kedinizin daha sağlıklı olmasını sağlar. Kullanım aşamasına geldiğinizde kedinin kum kabına 3 veya 4 cm kum koymak yeterlidir, kullanılan kumu düzenli olarak değiştirmek gerekir. Kum ne kadar uzun süre kalır ve sararırsa, o kadar sağlıksız hale gelir.

Kristal kedi kumunun raf ömrü, yerleştirildiği ortamın sıcaklığına bağlıdır. Daha soğuk bölgelerdeki tuvaletler kristal kumla daha uzun süre dayanabilir. Tüm kedi kumları gibi kristal kedi kumu da güneşten etkilenir. Kedinin tuvalet kabı doğrudan güneş ışığından korunan bir yerde saklanmalıdır. Ürünler incelemek için Kurye Mama sitesinden faydalanabilirsiniz

dikey banner 14
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet