Dolar 32,3645 -0.37%
Euro 34,6781 -0.41%
Gram Altın 2.394,11 -1,18%
Çeyrek Altın 3.999,00 -1,04%
Yarım Altın 7.996,00 -1,38%
Tam Altın 15.822,70 -0,22%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
KADINLARDAN VİCDAN ÇAĞRISI

KADINLARDAN VİCDAN ÇAĞRISI

ABONE OL
05 Mart 2018, 09:48:59

Tokat Eğitim Bir Sen -İHH-ve Tokat Kadın Platformu Yönetimi, Suriye’deki kadınların durumuna dikkat çekmek için yola çıkacak konvoya Tokatlı kadınların da destek vereceğini duyurdular. Tokat Eğitim Bir Sen -İHH-ve Tokat Kadın Platformu olarak yapılan organizasyonla 7 Mart Çarşamba gece saat 22.00’de Tokat’tan yola çıkılacak.

Kamuoyuna yönelik açıklamada “Suriyeli mahpus kadınlar için yola çıkaracağımız uluslararası nitelikli ve sadece kadınlardan oluşan VİCDAN KONVOYU’na katılımınız ve desteğinizden memnuniyet duyacağız. Bu duyarlılığı taşıyan bayan arkadaşlarımızı yolculuğa iştirak etmek ya da uğurlamak amacıyla Cumhuriyet Meydanında bekliyoruz.” dediler.

VİCDAN KONVOYU YOLA ÇIKIYOR

Tokat Eğitim Bir Sen -İHH-ve Tokat Kadın Platformu Yönetiminin konuya dair bilgilendirmesi şöyle oldu:

“Eğitim B7 yıl oldu. 2011den bu yana Suriye’de korkunç bir savaş yaşanıyor. Herhalde hiç bu kadar çocuk şehit vermedik, bu kadar kadın eziyet görmedi. Herhalde bu kadar yaşlımız böyle hunharca katledilmedi. Hiç bu kadar kimyasal bombayla muhatap olmadık. 

Biliyoruz ki Türkiye halkı her bir şehirde Suriyeli kardeşlerimize sahip çıktı. Ancak bilmediğimiz, duyunca görünce yüreğimizin kaldırmadığı bir gerçek de var, Suriye zindanlarındaki kadınlar, erkekler, çocuklar…

Bildiğiniz gibi 55.000 fotoğraf çıktı zindanlardaki işkenceleri ispatlayan. Yine de dünya ayağa kalkmadı. Esed ve şebbihalarının işkenceyle öldürdükleri insanların cesetleri bile defnedilmedi, çöplere atıldı, köpeklere yedirildi. İnsan aklının almadığı, insan onurunun yok olduğu her tür rezalet bu savaşta dünyanın gözü önünde yapıldı.

13.581 kadın hapishanelere alındı. 6736 kadın halâ o zindanlarda ve bu sayının 417’si çocuk. Bütün açıklığıyla söylemek istiyorum ki bu kadınlar sadece fiziksel işkence görmedi, tamamına yakını tecavüze de uğradı. Bu tecavüzlerden hamile kaldılar ve o zindanlarda çocuklarını doğurdular. 6736 kadın hala her gün o zindanlarda bu utancı yaşıyor.

DİKKAT!  Adana Nöbetçi Eczaneler

Bizler Dünyanın dört bir yanından kadınlar olarak Suriye hapishanelerinde hukuka aykırı olarak tutulan ve işkence edilen kadınların seslerini duyurmak ve serbest bırakılmalarını sağlamak için dünyaya bir çağrı olarak ‘Kadınlar İçin VİCDAN KONVOYU’nu yola çıkarıyoruz.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde binlerce kadınla dünyanın kör olduğu bu savaş suçunu Reyhanlı sınırından dünyaya haykırmak için biz de Tokat’tan yola koyuluyoruz. Bu yolculuğumuza katılımıyla, paylaşımıyla, duasıyla destek veren tüm gönül daşlarımıza teşekkür ediyoruz.”

 

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet