Dolar 32,3400 -0.07%
Euro 34,8790 0.06%
Gram Altın 2.393,27 -0,15%
Çeyrek Altın 4.019,00 0,37%
Yarım Altın 8.038,00 0,37%
Tam Altın 15.834,02 0,07%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELEDE  İL EYLEM PLANI HAZIRLANIYOR

KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELEDE İL EYLEM PLANI HAZIRLANIYOR

ABONE OL
21 Ocak 2018, 10:05:05

Tokat’ımızda Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede İl Eylem Planı hazırlanıyor. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün yürütücüsü olduğu çalışmada, İl Eylem Planını hazırlayacak Teknik Kurul dün bir toplantı düzenledi.

            Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden Müdür Yardımcısı Hülya Özdemir ile Psikolog Büşra Kuzucuoğlu, Sosyolog Ayşe Betül Tanrıverdi, İl Eylem Planı hazırlıklarının sunumunu ve bilgilendirmesini yapan isimler oldular. İlimizdeki kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin bulunduğu Teknik Kurul’da, çalışmaları  takip edecek bir Alt Çalışma Grubu da oluşturuldu. Müdür Yardımcısı Hülya Özdemir, toplantının açılış konuşmasında özetle “Hazırlamış olduğumuz İl Eylem Planının taslak sürecini gerçekleştirdik. Şiddetle mücadele noktasında sn. Vali Yardımcımızın başkanlığında bir komisyonumuz var, yılda iki kez toplanıyoruz. Bu komisyona hazırlanan taslağımız sunuldu ve hemen hemen İl Eylem Planımız oluştu. 4’er aylık periyotlar halinde hedef planlar oluşturmak istiyoruz. Bunların somutlaşmasını sağlayacağız. Toplantımızın esas amacı hedef planlarımızı kurumlarımızın dikte etmesidir. Öngörülen somut hedefleri şablonda yerine yerleştireceğiz. 4 ay sonra bunu kontrol edeceğiz. Gerçekleştirme durumunu değerlendireceğiz.” dedi.

            Psikolog Büşra Kuzucuoğlu, Sosyolog Ayşe Betül Tanrıverdi İl Eylem Planının içeriğine dair sunumlarda bulundular. Teknik Kurul Üyelerinden fikirleri olanları dinlediler, notlarını aldılar.

TİYATRO SENARYOSU YAZILIYOR

            Kadına Yönelik Şiddetle mücadelede, konuya dikkat çekecek bir tiyatro oyunu için senaryo yazımının olduğu bilgisi verildi. Tokat’ta sahneye konulacak tiyatro oyunu ile anlamlı mesajların verileceği belirtildi. Fotoğrafçı Sanatçıları Derneği ile işbirliği yapılarak bir fotoğraf sergisi açılacağı söylendi. Orman alanı oluşturulması için fidanların dikileceği, eğitim çalışmaların olacağı kaydedildi.

155, 156 VE 183’LERİN ARANMASI

            Toplantıda, kadına yönelik şiddette yardım ve önlem için aranabilecek 155, 156 ve 183 numaraları yeniden vurgulandı.

DİKKAT!  ŞÜPHELİ ÇANTA FÜNYE İLE PATLATILDI

ERKEKLER SAHADA OLSUN

 

            Çoğunluğunu kadın temsilcilerin oluşturduğu Teknik Kuruldaki erkek temsilcilerden söz alan isimlerin öne çıkardığı hususlardan biri de kadına şiddet uygulayan erkek olduğundan hareketle, sahada mücadele edeceklerin de öncelikle erkekler olmasına ilişkin vurguydu. “Bir afiş asılacaksa bunu erkekler assın, sahada erkekler aktif olsun. Erkeğin karşısına erkeğin çıktığı görülsün.” denildi. 

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet