Dolar 32,3804 -0.18%
Euro 34,7746 0.07%
Gram Altın 2.435,85 -0,12%
Çeyrek Altın 4.052,00 -1,70%
Yarım Altın 8.126,00 -3,07%
Tam Altın 16.074,23 -1,02%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
KADES UYGULAMALI OLARAK ANLATILDI

KADES UYGULAMALI OLARAK ANLATILDI

ABONE OL
05 Şubat 2020, 10:53:18

KADES programı kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla Tokat İl Emniyet Müdürlüğünce başlatılan çalışma kapsamında OSB’de yaklaşık 150 kadın çalışanı bulunan Cross Tekstil Fabrikasında çalışan kadınlara uygulamalı bilgilendirme yapıldı. Uygulamayı telefonlarına indiren kadınlar deneme amaçlı ihbarda bulundu.

Şiddete maruz kalan yada şiddet görme ihtimali olan kadın ve çocukların acil durumlarda kullanması amacıyla geliştirilen Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) programı kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla Tokat İl Emniyet Müdürlüğünce çalışma başlatıldı. Bu kapsamda önce hafta sonu Tokat’ta bir AVM’de stant açan Tokat Emniyetine bağlı Toplum Destekli Polislik ve Asayiş Şube Müdürlüğü personeli dün Tokat Organize Sanayi Bölgesinde bulunan ve yaklaşık 150 kadın çalışanı bulunan Cross Tekstil Fabrikasında bilgilendirme yaptı.

Tokat Emniyet Müdür Yardımcısı Musa Bozkurt, şiddet olaylarıyla ilgili gelen ihbarların değerlendirilme sürelerinin bazen 15-20 dakikayı bulduğunu çünkü ihbarı yapan kişinin panik haliyle bulunduğu yerle ilgili bilgi veremediğini bu yüzden KADES uygulamasının hayati önem taşıdığını ifade etti.

DENEME AMAÇLI İHBAR YAPILDI

Akıllı telefonu olan fabrika çalışanı kadın çalışanlardan KADES uygulamasını telefonlarına indirmesini isteyen Emniyet Müdür Yardımcısı Musa Bozkurt, uygulamanın yaygınlaşmasını istediklerini söyledi. Daha sonra uygulamanın nasıl telefona yükleneceği gösterilerek uygulama yapıldı. Deneme amaçlı bazı çalışanlardan ihbarda bulunmaları istendi. Uygulamayı indirdikten sonra sadece bir tuş ile Emniyete ihbarda bulunan çalışanların konumu Emniyete ulaştı. Yetkililer anında ulaştıkları kadınlarla irtibat kurarak bulundukları noktaya ekip sevk edileceğini bildirdi. KADES’i uygulamalı olarak öğrenen kadın çalışanlar da bilgilendirmeden ötürü Emniyet yetkililerine teşekkür etti.

DİKKAT!  TOŞAYAD YÖNETİMİNDEN VALİ TORAMAN’A ZİYARET
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet