Dolar 32,4476 -0.13%
Euro 34,7610 -0.67%
Gram Altın 2.439,43 0,13%
Çeyrek Altın 4.117,00 -0,12%
Yarım Altın 8.310,00 -0,87%
Tam Altın 16.317,56 0,19%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
İŞKUR’DAN ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜLER İÇİN HİBE DESTEĞİ

İŞKUR’DAN ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜLER İÇİN HİBE DESTEĞİ

ABONE OL
09 Kasım 2019, 10:16:28
Tokat İŞKUR İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Engelli ve Eski Hükümlülere Yönelik Proje Destekleri başvurularının başladığı kaydedildi.

Proje sunmak isteyen vatandaşlar için www.iskur.gov.tr internet adresinde proje ile ilgili tüm dokümanların yayınlandığı belirtildi. Proje desteği kapsamında engelliler için 50 bin liraya kadar; eski Hükümlülere de brüt asgari ücretin 15 katına (38 bin 370 lira) kadar kendi işini kurma hibe desteği sunulduğu açıklandı. Proje başvuruları 18 Aralık 2019 tarihine kadar devam edecek

Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonu kullanılarak İŞKUR tarafından finanse edilen “Engelli ve Eski Hükümlülere Yönelik Proje Destekleri” projelerinin başvuruları başladı.

İŞKUR tarafından dezavantajlı grup içinde yer alan engellilerin ve eski hükümlülerin kendi işyerini kurması, engelli bireylerin işe uyumumun sağlanması, engelli bireylerin istihdamının artırılması ve engelli bireylerin mesleki eğitiminin artırılması amacıyla yılda 2 defa hibe programı düzenleniyor.

İŞKURGenel Müdürlüğü tarafından www.iskur.gov.tr internet adresinde 2020-1. Dönem için “Engelli ve Eski Hükümlülere Yönelik Proje Destekleri” için başvuru rehberi yayınlandı.

2020-1. Dönemi için “Engelli ve Eski Hükümlülere Yönelik Proje Destekleri” kapsamında destek verilecek projeler 7 başlık altında toplandı.

1- Engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler,

2- Eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler,

3- Engellinin istihdamını sağlayacak destek teknolojilerine yönelik projeler,

4- Engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına yönelik projeler,

5- Engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırıcı mesleki eğitimine yönelik projeler.

6- Ruhsal ve zihinsel engelli bireylerin istihdam edileceği Korumalı İşyeri Desteğine yönelik projeler,

7- Engellilere yönelik diğer projeler.

Bu 7 başlık kapsamında hazırlanacak proje başvuruları 18 Aralık 2019 tarihine kadar devam edecek.

KENDİ İŞİNİ KURMA PROJESİ

Konu ile ilgili Tokat İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Proje sunmak isteyenlerin vatandaşlarımız için www.iskur.gov.tr internet adresimizde proje ile ilgili tüm dokümanlar yayınlanmıştır. Ayrıca İl Müdürlüğümüze, Turhal Hizmet Merkezimize ve Erbaa Hizmet Merkezimize şahsen gelen vatandaşlarımızın hibe proje desteği ile ilgili soruları da personellerimiz tarafından cevaplanacaktır.

DİKKAT!  Ibucold Ne Ise Yarar

Kendi işini kurma projesine başvuru yapacak kişilerde gerekli olan evrakların içerinde girişimcilik sertifikası da yer almaktadır ve diğer tüm evraklar eksiksiz olsa bile girişimcilik sertifikası olmayan kişilerin projeleri teslim alınmayacaktır. İl Müdürlüğümüz tarafından her ay Girişimcilik Eğitim Programı düzenlenmekte olup, projelere başvuru yapacak adayların mağdur olmamaları adına, İl Müdürlüğümüz tarafından düzenlenecek Girişimcilik Eğitim Programı’na katılabileceklerini bir kez daha duyurmak isteriz.

Proje desteği kapsamında engellilere için 50 bin liraya kadar; eski Hükümlülere de brüt asgari ücretin 15 katına (38 bin 370 lira) kadar kendi işini kurma hibe desteği sunmaktayız.

Projeye Başvuru Yapacak Engelli ve Eski Hükümlü Bireylerde Aranan Özellikler

Engelli Proje Desteğinde Aranan Özellikler Eski Hükümlü Proje Desteğinde Aranan Özellikler

1- İŞKUR’a kayıtlı olmak,

2- Bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyalyeteneklerini çeşitli derecelerle kaybetmesi nedeniyle

işgücünün en az % 40’ından yoksun olduğunu“Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları” ilebelgelendirebilmek,

3-18 yaşını tamamlamış olmak,

4- Hangi sebeple olursa olsun emekli olmamak,

5- Kendi üzerine aktif olarak kayıtlı işyeri/işletmeolmamak, (Proje başvuru rehberi yayım tarihi itibari ileproje konusu meslekte vergi kaydı ve son bir yıliçerisinde terk mükellefi olmamak),

6- İşyerinin kurulacağı il sınırları içinde ikamet etmek,

7- KOSGEB onaylı Girişimcilik eğitim programısertifikasına sahip olmak,

8- Kurulacak iş ile ilgili başka mevzuatlarda aranılandiploma, sertifika, izin vb. belgelere sahip olmak vearanılan diğer şartlara haiz olmak.

9-Herhangi bir icra dosyası bulunmamak. (Komisyontarafından kabul edilen projelerin sözleşme imzası

öncesindehttps://www.turkiye.gov.tr/adalet-icra-dosyasi-sorgulama adresinden kişinin icra dosyasının

olup olmadığı sorgulamasının yapılmasıgerekmektedir.)

 

1- İŞKUR’a kayıtlı olmak,

2- 18 yaşını tamamlamış olmak,

3- Eski hükümlü olmak,

4- Hangi sebeple olursa olsun emekli olmamak,

5- Kendi üzerine aktif olarak kayıtlı işyeri/işletme olmamak, (Proje başvuru rehberi yayım tarihi itibari ile proje konusu meslekte vergi kaydı ve son bir yıl içerisinde terk mükellefi olmamak),

DİKKAT!  TARİHİ YAZMACILAR HANINDA RESTORASYON ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

6- İşyerinin kurulacağı il sınırları içinde ikamet etmek,

7- KOSGEB onaylı Girişimcilik eğitim programı sertifikasına sahip olmak,

8- Kurulacak iş ile ilgili başka mevzuatlarda aranılan diploma, sertifika, izin vb. belgelere sahip olmak ve aranılan diğer şartlara haiz olmak.

9- Herhangi bir icra dosyası bulunmamak. (Komisyon tarafından kabul edilen projelerin sözleşme imzası öncesinde https://www.turkiye.gov.tr/adalet-icra-dosyasi-sorgulama adresinden kişinin icra dosyasının olup olmadığı sorgulamasının yapılması gerekmektedir.)

Kendi işletmesini kuran her engelli veya eski hükümlü vatandaşımızın, başka bir bireyi istihdam edebilme potansiyeline sahip olması nedeniyle “Engelli ve Eski Hükümlülerin Kendi İşini Kurma Hibe Desteği Projesi’ni Kurum olarak çok önemsemekteyiz. Bu nedenle şartları taşıyan hemen hemen her kendi işini kurma projesi, Genel Müdürlüğümüz tarafından onaylanmaktadır. Projelere başvuru yapacak tüm vatandaşlarımıza başarılar diler, 2020-1. Dönem “Engelli ve Eski Hükümlülere Yönelik Proje Desteklerinin ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ederiz.”

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet