Dolar 32,4836 0.06%
Euro 34,8614 0%
Gram Altın 2.428,97 -0,25%
Çeyrek Altın 4.057,00 -0,29%
Yarım Altın 8.139,00 -0,28%
Tam Altın 15.957,29 -1,74%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
İŞKUR İLE KENDİ İŞİNİN PATRONU OL

İŞKUR İLE KENDİ İŞİNİN PATRONU OL

ABONE OL
17 Haziran 2020, 13:22:30
“Engelli ve Eski Hükümlülere Yönelik Proje Destekleri” başvuruları başladı

Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonu kullanılarak İŞKUR tarafından finanse edilen “Engelli ve Eski Hükümlülere Yönelik Proje Destekleri” başvuruları başladı.

Konu ile ilgili Tokat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“Türkiye İş Kurumu’nun temel görevleri istihdamı korumak, istihdamın artmasını sağlamak ve işsizlik oranı azaltmak için faaliyetler gerçekleştirmektedir.Bu amaçla İŞKUR ulusal ve uluslararası politikalar geliştirmekte; öğrenci, iş arayan veya işveren ayrımı yapmaksızın her vatandaşımızı önemseyerek çalışmalar gerçekleştirmektedir.

Bu çerçevede Kurumumuz yılda 2 defa dezavantajlı grup içinde yer alan en az % 40 engelli sağlık kurulu raporu olan vatandaşlarımız ile eski hükümlü vatandaşlarımızın istihdamını kolaylaştırmaya yönelik “Engelli ve Eski Hükümlülere Yönelik Proje Destekleri” başlığı altında hibe desteği projeleri düzenlemektedir. 2020 / 2. Dönem proje destekleri 8 Haziran 2020 tarihinde başlamış olup, proje son başvuru tarihi 17 Temmuz 2020’dir. Tamamını hibe olarak verdiğimiz desteğin kaynağı, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden veya işveren vekillerinden 4857 sayılı İş Kanunu’nun 101. maddesi uyarınca tahsil edilen idari para cezaları fonudur.

Hibe desteği kapsamında;

a)Engelli veya eski hükümlülerin kendi işini kurma projeleri,

b)Tüzel kişilikler (belediyeler, sivil toplum kuruluşları, özel sektör işyerleri, üniversiteler vb.) tarafından engelli vatandaşlarımızın istihdamını sağlayacak, istihdamda kalma sürelerini artıracak veya işe uyumunu kolaylaştıracağı projeler,

c)En az sekiz zihinsel veya ruhsal engelli bireyin çalıştığı ve çalışanların en az yüzde yetmiş beşi engellilerden oluşacak korumalı işyeri statü belgesi alınmış korumalı işyerinin geliştirilmesi için hazırlanan projeler desteklenecektir.

Engelli bireylerin kendi işini kurmaları amacıyla 65.bin TL’ye kadar hibe desteği verilmektedir.65 bin TL’nin 5 bin TL’si kuruluş işlemleri, 15 bin TL’si işletme gider desteği, 45 bin TL ise kuruluş işlemleri desteğidir. Eski hükümlü vatandaşlarımızın hazırlayacağı projelerde ise destek tutarı asgari ücret bürüt tutarının 15 katı, yaklaşık 45 bin TL’dir. Vatandaşlarımız hayvancılıktan tarıma, küçük işletmeden imalathaneye kadar her konu başlığı altında proje hazırlayabileceklerdir. Hazırlanan projeler İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunda ilk değerlendirmeler yapıldıktan sonra, Komisyon incelemesinin yapılması amacıyla Türkiye İş Kurumu ( İŞKUR) Genel Müdürlüğüne gönderilecektir. Hibe desteklerimize başvuru yapacak adayların mutlaka uygulamalı girişimcilik belgesine sahip olması, her ne koşulda olursa olsun kesinlikle emekli olmaması, kuracağı iş kolunda son 1 yılda vergi mükellefi olmaması ve herhangi bir icra dosyasının bulunmaması gerekmektedir.

DİKKAT!  ASKIDA YEMEK VAR

Proje desteği kapsamında proje rehberi ve ilgili dokümanlar www.iskur.gov.tr internet adresimizde duyurular bölümünde 10 Haziran 2020 tarihli duyurular menüsü altında yer almaktadır. Ayrıca İl Müdürlüğümüz, Turhal Hizmet Merkezimiz ve Erbaa Hizmet Merkezimizde görevli iş ve meslek danışmanlarımız da engelli ve eski hükümlü projeleri kapsamında vatandaşlarımızın sorularını cevaplamaya hazırdır.

Kendi işletmesini kuran her engelli veya eski hükümlü vatandaşımızın, başka bir bireyi istihdam edebilme potansiyeline sahip olması nedeniyle “Engelli ve Eski Hükümlülerin Kendi İşini Kurma Hibe Desteği Projesi’ni Kurum olarak çok önemsemekteyiz. Bu nedenle şartları taşıyan hemen hemen her kendi işini kurma projesi, Genel Müdürlüğümüz tarafından onaylanmaktadır. Projelere başvuru yapacak tüm vatandaşlarımıza başarılar diler, proje desteklerinin ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ederiz.”

iskur logo
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet