Dolar 32,5874 0.3%
Euro 35,0502 0.2%
Gram Altın 2.460,38 0,99%
Çeyrek Altın 4.129,00 0,17%
Yarım Altın 8.333,00 -0,60%
Tam Altın 16.400,41 0,69%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
İNSAN KAYNAKLARI PLATFORMU 4. TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İNSAN KAYNAKLARI PLATFORMU 4. TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ABONE OL
31 Ekim 2019, 10:03:16
Tokat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Tokat İli İnsan Kaynakları Platformu 4. Toplantısını gerçekleştirdi.

Konu ile ilgili Tokat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü’nün temel görevleri istihdamın korunması, istihdamın artırılması, işsizliğin azaltılması ve işsizlik sigortası işlemlerinin yapılması amacıyla yerel ve ulusal düzeyde politikalar üretmek ve üretilen politikalar baz alınarak çalışmalar gerçekleştirmektir. Bu görev bilinci ile Kurumumuz, 1946 yılından bugüne değişen ve gelişen işgücü piyasası koşullarını dikkate alarak her sene hizmet kalitesini nitel ve nicel olarak artırmaktadır. Kurumumuzun gündeminde olan en son çalışma ise İnsan Kaynakları Platformu çalışmasıdır.

Genel Müdürlüğümüz Kurumumuzun vizyon ve misyonu çerçevesinde 81 ilde İnsan Kaynakları Platformu oluşturulması talimatını vermiştir. Tokat İli İnsan Kaynakları Platformu ile ilimizde sektörel olarak aynı veya benzer olan firmaların insan kaynakları personellerinin tanışması/kaynaşması, sektörel problemlerin konuşularak firmaların birbirlerine teknik destek vermeleri, firmaların personel ihtiyaçlarının Kurumumuz aracılığı ile daha fazla karşılanması, Kurum teşvik ve hizmetlerinden firmaların daha hızlı haberdar olmaları amaçlanmaktadır.

Oluşturulacak Tokat İli İnsan Kaynakları Platformu dahilinde whatsapp veya mail grupları oluşturulacak, dört ayda bir Tokat İli İnsan Kaynakları Platformu toplanacak, İŞKUR teşvikleri anlatılacak, firmaların ortak sorunları konuşulacaktır. Platform üyelerinin talepleri doğrultusunda bir sonraki toplantıya ilimizdeki kamu kurum-kuruluşları ve işgücü piyasası ile alakalı sivil toplum kuruluşlarından ( SGK, KOSGEB, TSO,OKA, GOP Üniversitesi, engelliler derneği vb) görevli uzmanlar davet edilebilecek, firmaların ihtiyaç duyduğu bilgilendirme sunumlarının yapılmasına olanak sağlanacaktır.

Bu kapsamda ilimizde 10 ve üzeri çalışanı olan ve bünyesinde insan kaynakları meslek elemanı olarak görev yapan personel istihdam eden firmaların yer alacağı Tokat İli İnsan Kaynakları Platformu’nun oluşturulmasına İl Müdürlüğümüzce karar verilmiştir. Karar çerçevesinde 10 ve üzeri çalışanı olan firmalar sektörel olarak beş grupta toplanmış olup, ilk grupta yer alan imalat sektörü temsilcileri ile 25.07.2019; ikinci grupta yer alan ulaştırma, akaryakıt ve inşaat sektörü temsilcileri ile 28.08.2019 tarihinde, üçüncü grupta yer alan yiyecek, içecek ve konaklama sektörü ile toptan ve perakende sektörü temsilcileri ile 25.09.2019 tarihinde ile Tokat ili İnsan Kaynakları Platformu toplantıları düzenlenmiştir.

DİKKAT!  TURKCELL’DEN TOKAT’DA 7.500 KİŞİYE İFTAR SOFRASI

Tokat İli İnsan Kaynakları Platformu bilgilendirme toplantıları kapsamında dördüncü toplantımız 30.10.2019 tarihinde eğitim ve sağlık sektörü temsilcileri ile gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen toplantıda Tokat İli İnsan Kaynakları Platformu’nun yapacağı faaliyetler, İŞKUR’un işverenlere yönelik hizmetleri ve SGK prim teşviklerinin yer aldığı bilgilendirme sunumu gerçekleştirilmiştir.”

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet