Dolar 32,5015 0.17%
Euro 35,1500 0.6%
Gram Altın 2.438,87 0,01%
Çeyrek Altın 4.087,00 -0,85%
Yarım Altın 8.235,00 -1,77%
Tam Altın 16.239,95 -0,29%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
İL GÖÇ İDARESİNDEN GÖÇMENLERE ÖZEL PROGRAM

İL GÖÇ İDARESİNDEN GÖÇMENLERE ÖZEL PROGRAM

ABONE OL
19 Aralık 2018, 07:34:18

26 Haziran Atatürk Kültür Sarayında düzenlenen programa Tokat Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Küsbeci, İl Göç İdaresi Müdürü İdris Coşkun, Cevdet Aykan Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Müberra Kulu, kurum temsilcileri ve çok sayıda göçmen katıldı.

            Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program  ‘Göç’ konulu sununun izlenilmesi ile devam etti.

5 MİLYON SIĞINMACIYA EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ

            Programın açılış konuşması İl Göç İdaresi Müdürü İdris Coşkun tarafından yapıldı. Göçmenlerin 18 Aralık Dünya Göçmenler gününü kutlayan Coşkun, “Her yıl dünyada 55-60 milyon arasında insan göçe maruz kalıyor. Biz yaklaşık 5 milyon sığınmacıya ev sahipliği yapıyoruz” dedi.

            Göçmenlerin sağlık, eğitim, iş, istihdam, güvenlik gibi birçok sorununun olduğunu belirten Coşkun Göçmenlerin sıkıntılarına vakıf olduklarını ve bu sıkıntıları çözmeye gayret ettiklerini söyledi.

2019 YILINI UYUM İLETİŞİM VE ENTEGRASYON YILI OLARAK İLAN ETTİK

            Coşkun, “sosyal, siyasal, ekonomik problemlerin yanı sıra asıl üzerinde durmamız gereken ve Bakanlığımızın 2019 vizyonu itibari ile temel hedef olarak koyduğu uyum ve iletişim sorunumuz var ki bu hepsinden çok daha başat, hepsinden çok daha öncelikli. Bunun için 2019 yılını uyum iletişim ve entegrasyon yılı olarak ilan ettik. Yaklaşık yirmiye yakın bir proje geliştirmiş bulunuyoruz. Bu projelerden ilki ve belki en önemlisi tema olarak işleyeceğimiz paydaş kurumların temsilcileri ile bir arada icra edeceğimiz ‘çocuk evliliğine hayır, çocuk geline hayır’ etiketli bir program olacak. Göç beraberinde birçok sorunu beraberinde getiriyor, en önemlileri güvenlik sorunu. Siyasi, iktisadi, sosyal, kültürel sorunlarınız var. Bütün bunların aşılması için eğitimi temel şart olarak görüyorum. Lütfen eğitimsiz çocuğumuz kalmasın, biz bunu mutlaka takip edeceğiz, takipçisi olacağız. Haftada bir gün bildirim yükümlülüğü için müdürlüğümüze uğruyorsunuz. Bunu artık 1 Ocaktan itibaren 15 güne çıkarıyoruz. 1-15 Ocak yada 15-30 Ocak arası gelebilirsiniz” diyerek konuşmasını tamamladı.

DİKKAT!  Web Sitelerinin Avantajları Nelerdir?

ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMİNE ÖNEM VERECEĞİZ

            Sonrasında Tokat Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Küsbeci konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Göçmenlerin 18 Aralık Göçmenler gününü kutlayan Küsbeci, “Çağdaş olabilmenin yolu eğitimden, üretimden geçer. Bunu sağlayamadığımız zaman haysiyetimizi, bağımsızlığımızı kaybederiz.Bir arada yaşayabilmemiz, üretebilmemiz, paylaşabilmemiz,sosyal ekonomik değerleri bir arada yaşamak için entegrasyon denen şeye uymak zorundayız. Biz sizlere asimile olun demiyoruz, herkes kendi kültürünü, kendi varlığını devam ettirsin ama bu toplumun değerleri ile kaynaşalım, birlikte yürüyelim. O değerleri aramızda yavaş yavaş olgunlaştıralım. Bunun için yapmamız gereken şu; çocuklarımızın eğitimine önem vereceğiz. Çocuklarımızı mutlaka okutalım, eğitelim, onlar geleceğin çocuklarını eğitecekler. Onları eğitmediğimiz sürece biz çocuklarımızı eğitemeyiz. Çocuk evlilikleri istemiyoruz, mümkün olduğu kadar çocuklarımızı kızlarımızı eğitelim, okutalım” dedi.

            Program, göçmenler tarafından hazırlanan drama gösterisi, erken yaşta evlilikle ilgili kısa videonun izlenmesi ve Kübra Korkmaz tarafından yapılan ‘Erken Yaşta Evlilik’ sunumu ile devam etti.  Daha sonra paydaş kurumlar olan; Jandarma, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Sağlık Müdürlüğü, Baro ve Savcılık katılımcıları sunum yaptı. Moderatörlüğünü Müberra Kulu’nun yaptığı soru cevap kısmında paydaş kurum katılımcıları göçmenlerden gelen soruları cevapladı, sonrasında Dünya Göçmenler gününe özel ‘Büyüksün Türkiye’ slaytı izlendi.Günün anısına çekilen fotoğraf ile program sona erdi. 

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet