Dolar 32,2750 0%
Euro 35,0804 -0.03%
Gram Altın 2.474,43 0,33%
Çeyrek Altın 4.060,00 -0,17%
Yarım Altın 8.121,00 -0,15%
Tam Altın 16.111,85 0,40%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Güçsüz Bilgisayarların Yeni Kâbusu: No Rest for the Wicked

Güçsüz Bilgisayarların Yeni Kâbusu: No Rest for the Wicked

ABONE OL
02 Mayıs 2024, 14:42:56

Oynayanların hayatına çok şey katan, oynamayanların ise çok şey kaçırdıkları iki oyun, Ori and the Blind Forest ve Ori and the Will of the Wisps, duygusal altyapıları ve Metroidvania türüne getirdiği yenilikler sayesinde çıkış yapmalarının uzun yıllar sonrasında bile hâlâ konuşuluyor, oynanıyor. Her iki oyunun arkasındaki isim Moon Studios, bir süredir sessizliğini koruyordu ve hepimiz, yeni bir “Ori” oyunu gelmeyeceğini biliyorduk ama geliştirici ekibin hummalı çalışmalarının, Diablo ile Dark Souls serisinin karışımı niteliğinde bir yapıma dönüşeceğini beklemiyorduk. Evet, çok kısa süre önce Steam’de Erken Erişim olarak yayımlanan No Rest for the Wicked oyunundan söz ediyoruz. Az sonra anlatacağımız üzere PC donanımlarına, özellikle de işlemciye ağır yük bindiren ve i7 işlemcili laptop modelleri ile sorunsuz deneyimlenebilen bu yapım hakkında daha fazla bilgi öğrenmeye ne dersiniz?

Moon Studios, Metroidvania ile Vedalaşıp Aksiyon RPG’ye Geçiş Yaptı

Diablo IV, içinizdeki aksiyon rol yapma canavarının oyun açlığını bir nebze olsun dindirse de hep yeni mekânlarda bambaşka maceralar yaşamak isteyen o canavar, artık No Rest for the Wicked ile tatmin olacağa benziyor. Zira rotayı aksiyon rol yapma türüne kıran Moon Studios, kadim Diablo fanlarının bile ellerindeki oyunu bir kenara bırakıp oynamayı tercih edecekleri türden bir yapımla oyuncuların karşısına çıkıyor. Son derece çarpıcı bir görsel tasarımla gelen Wicked, az önce de belirttiğimiz gibi Diablo ve Souls serisinin yanı sıra Animal Crossing gibi her iki oyunun türüyle de alakasız bir oyundan dahi görsel açıdan ilham alıyor.

Hikâye anlatımı konusunda elinden gelen tüm ketumluğu uygulayan ve çevresel hikâye anlatım unsurlarına sırtını yaslayan No Rest for the Wicked’da oluşturacağınız karakterin bir kıyıya vurmasıyla oyuna başlıyorsunuz. Ori serisinde olduğu gibi göz kamaştıran bir görsel şölenle sizleri selamlayan yapım, ne var ki sevecen yüzünü ilk düşmanla karşılaşana kadar size gösteriyor. Soulslike türüne dâhil olan tüm oyunların ana fikrini alıp kendi bünyesine katan oyun, öyle uzun uzadıya kapışmak istemeyeceğiniz ve kendilerinden bir an önce kurtulmayı dileyeceğiniz düşmanlarla sizi darlamaya başlıyor. Bu noktada kendinizi ve oluşturduğunuz karakteri, bir Diablo karakteri gibi hissetmeniz, oyunda mütemadiyen hayata veda etmenizle sonuçlanıyor çünkü en zayıf düşmanlar bile, doğru anda doğru hamleyi, savuşturmayı veya aksiyonu gerçekleştirmediğinizde canınıza okuyor. Neyse ki deneyim kazanmak ve çeşitli eşyalar edinmek için “kavga” edebileceğiniz yengeç ve çeşitli canlılar var; tabii parçalanmayı bekleyen variller de bulunuyor. Dark Souls ve Soulslike türü yapımlardan bahsettik; Intel Core i7 işlemcili laptop modellerinde akıcı çalışan oyunda, Cerim Whisper adı verilen ve bonfire noktası görevi üstlenen yerler, sağlam kapışmaların ardından sizleri bekliyor. Şayet bir karşılaşmada karakteriniz hayata gözlerini yumarsa, sağlığı tamamen yenilenmiş olarak Cerim Whisper’da tekrar yaşama dönüyor.

DİKKAT!  Football Manager 2021 Sistem Gereksinimleri

İzometrik Kamera Açılı Bir Aksiyon RPG, Bir Sisteme Bu Kadar Yük Bindirir mi?

No Rest for the Wicked, dâhil olduğu türün tüm gerekliliklerini yerine getiriyor ve sizleri, karakterinizi geliştirme, deneyim puanı kazanıp karakterinizin yeteneklerini yükseltme gibi noktalarda özgür bırakıyor. Ayrıca oyunun kendine has bir de envanter yönetim bölümü bulunuyor. Oyunda ilerleme kaydettikçe hangi eşyaların, oyununuzun gidişatına daha uygun olduğunu bu yönetim bölümü yardımıyla daha iyi belirleyip ona göre hareket edebiliyorsunuz.

Moon Studios, Ori serisinde kullandığı standart Unity oyun motoru yerine yeni oyunda daha farklı bir yol tercih ediyor. Geliştirici ekibin çok ağır şekilde modlayarak artık “Moonity” şeklinde isimlendirdiği Unity oyun motoru ve Exit Games’in Quantum Engine adlı çözümüyle desteklenen No Rest for the Wicked, izometrik kamera açılı ve nispeten ağır ilerleyen bir oyun olmasına rağmen, standart bir oyun bilgisayarını bile terletiyor. En iyi i7 işlemcili laptop seçeneklerinin altından kalkabildiği fakat işlemci bakımından görece zayıf bilgisayarların, yoğun sahnelerinde havlu attığı oyun, sunduğu görsel şölenin karşılığını, işlemciye ve biraz da ekran kartına yük bindirerek almak istiyor.

Siz de çevresel hikâye anlatımı ve NPC’lerle kuracağınız diyaloglarla açıldıkça açılan bir hikâyeye sahip, zor mu zor bir aksiyon rol yapma oyunu oynamayı hedefliyorsanız, No Rest for The Wicked, sizin için ideal bir oyun olabilir. Yapımı, bilgisayarınızın donanım sınırlarına takılmadan, yüksek kare/saniye değerlerinde ve üst düzey çözünürlüklerde oynamak için Monster Notebook imzalı i7 işlemcili laptop çeşitlerini inceleyebilir, bütçenize ve ihtiyaçlarınıza yanıt veren modeli, son derece uygun i7 işlemcili laptop fiyatları ile satın alabilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet