Dolar 32,5009 -0.03%
Euro 34,8716 -0.56%
Gram Altın 2.439,76 0,15%
Çeyrek Altın 4.123,00 0,02%
Yarım Altın 8.320,00 -0,75%
Tam Altın 16.317,56 0,19%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
GIDA KONTROLLERİNDE 52 İŞLETMEYE CEZA UYGULANDI

GIDA KONTROLLERİNDE 52 İŞLETMEYE CEZA UYGULANDI

ABONE OL
16 Aralık 2019, 10:19:19

2019 yılında gıda kontrol görevleri kapsamında 9 bin 174 denetim yapıldı, 52 işletmeye idari para cezası uygulandı.  Ayrıca insan sağlığını etkileyen işletmeler hakkında adli gerekli adli işlemler yapıldığı bildirildi.

Tokat Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü tarafından gıda kontrol görevlilerine yönelik 2019 faaliyetlerinin değerlendirilmesi toplantısı düzenlendi.

Toplantıda gıda güvenilirliği temini, her türlü gıda maddesi ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin; teknik ve hijyenik şekilde üretim, işleme, muhafaza, depolama, pazarlaması ile tüketici sağlığının en üst seviyede korunmasının Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün görevleri arasında yer adlığını belirtildi. Yürütülen denetim ve kontrollerde, Türk Gıda Mevzuatına uygun güvenilir ve hijyenik gıda üretiminin sağlanması yanında, gıda iş yerlerinin teknik ve hijyenik normlarının geliştirilmesinin hedeflendiğini de belirtildi.

Tokat Tarım ve Orman Müdürü Orhan Şahin, yaptığı konuşmada, 2020 yılı çalışmalarının titizlikle yürütülmesi gerektiğini belirterek, “Denetim ve kontroller; risk esasına göre uygun sıklıkta ve gıda maddesinin taşıdığı riskle orantılı olarak yapılmaktadır. Burada temel yaklaşım, Avrupa Birliğinde olduğu gibi işyeri sorumluluğunun esas alınmasıdır. Riske dayalı denetim sisteminde; işletmenin asgari teknik ve hijyenik şartları, önceki kontrollerden edinilen bilgi ve deneyimler ile gıda işletmecilerinin uyguladıkları otokontrol sonuçları göz önünde bulundurulmaktadır. Bu amaca yönelik çalışmalarda tüm taraflarla işbirliği yapılması, güvenilir gıda bilincinin toplumun tüm kesimlerince benimsenmesi önemli görülmektedir. Bu nedenle, “çiftlikten sofraya” anlayışı ile tamamlayıcı ve etkin bir gıda ve yem denetiminin sağlanması yoluyla tüketiciye güvenilir gıda arzının temini, tüketici menfaatinin ve sağlığının en üst seviyede korunması Müdürlüğümüzün temel yaklaşımıdır.” diye konuştu.

DİKKAT!  KADİM DURMAZ SORDU: MEHMETÇİK İÇİN NE ÖNLEM ALINDI
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet