Dolar 32,4504 -0.15%
Euro 34,8290 -0.66%
Gram Altın 2.441,87 0,23%
Çeyrek Altın 4.123,00 0,02%
Yarım Altın 8.321,00 -0,74%
Tam Altın 16.317,56 0,19%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
FAİZ GELİRLERİNE EL KONULMASI ÖNERİLDİ

FAİZ GELİRLERİNE EL KONULMASI ÖNERİLDİ

ABONE OL
06 Nisan 2020, 11:03:08

Vicdan Hareketi Derneği, Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyası kapsamında, devletin üç ay boyunca tüm faiz gelirlerine el koyarak darda kalan işletme ve çalışanlara yetişmek için fon oluşturulmasını önerdi.

Koronavirüs sebebi ile ülkemizde yaşanan zor günleri atlatana kadar şimdiye dek görülmemiş bir öneride bulunan Vicdan Hareketi Derneği Genel Başkanı Mahmut Delen, “Dünyada da tartışılan sömürü düzeninin sona erdirilmesi konusunda bir fırsat oluşabilir düşüncesindeyiz.” Dedi.

“SÖMÜRÜ DÜZENİNİN SONA ERDİRİLMESİ KONUSUNDA BİR FIRSAT OLUŞABİLİR”

Bu zor dönemde faiz kazancı sahiplerinden, anaparalarına dokunulmadan faiz kârlarına el konulmasını tavsiye eden Başkan Delen, “Ülke ve dünya ekonomisinin zor günlerden geçtiği şu günlerde pek çok insanımız işini kaybetme, pek çok işletmemiz de kapısına kilit vurma durumundadır. Bu durumdan kurtulmak için büyük ekonomiler maddi kaynak oluşturmaktan bahsetse de uzun vadede para basmak da dahil olmak üzere kullanılacak tüm önlemler, yine orta ve dar gelirlinin sırtına bir kambur olarak eklenecektir. Biz de bunun yerine, şimdiye dek görülmemiş biçimde, dünyada da tartışılan sömürü düzeninin sona erdirilmesi konusunda bir fırsat oluşabilir düşüncesindeyiz. Bu fırsat, bolluk dönemlerinde ekonomiden en büyük payı alan faiz kazancı sahiplerinden, bu zor dönemde anaparalarına dokunulmadan faiz kârlarına el koymak biçiminde değerlendirilebilir. Zira ülkesinin her zor gününde ekmeğini bölüp devleti ile paylaşan Anadolu halkı, servetine servet kattığı halde üretimde izi olmayanların gelecekte yine kendileri üzerinden servet kazanmasına takat bulamayacaktır.” İfadelerini kullandı.

DİKKAT!  KAR BEYAZ BİR GÜLDÜ
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet