Dolar 32,4457 -0.14%
Euro 34,7850 -0.56%
Gram Altın 2.441,35 0,21%
Çeyrek Altın 4.106,00 -0,39%
Yarım Altın 8.288,00 -1,13%
Tam Altın 16.320,49 0,20%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
MEVLANA İHO VELİLERİ ‘CENNETİN  ÇOCUKLARI’ FİLMİNDE BULUŞTU

MEVLANA İHO VELİLERİ ‘CENNETİN ÇOCUKLARI’ FİLMİNDE BULUŞTU

ABONE OL
24 Şubat 2019, 05:50:15

Mevlana İmam Hatip Ortaokulu öğrenci velisi anneler "Cennetin Çocukları" adlı sinema filmin de bir araya geldi.

Gülbahar Hatun Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen programa; Gaziosmanpaşa Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Faruk Sönmez, Mevlana İHO Müdürü Muzaffer Damlıyurt, Okul Aile Birliği  Başkanı Hilal Acar, okul öğretmenleri ve veliler katıldı.

Merhamet, yardımlaşma, paylaşma, kardeşlik, aile birliği gibi değerlerin ön plana çıktığı filmi veliler beğeniyle izledi. Okul Aile Birliği üyeleri tarafından hazırlanan mısırlar da izleyicilere ikram edildi.

ANNELER BİLİNÇLİ OLMALI

            Hep birlikte izlenen film sonrasında; Gaziosmanpaşa Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Faruk Sönmez;  film de ön plana çıkan değerler üzerine konferans verdi. Doç. Dr. Ömer Faruk Sönmez, “Annelerin bilinçli olması ve değerleri çocuklara nasıl kazandırması gerektiğini bilmesinin çok önemli olduğu ayrıca annenin bilinçli olması çocuğunda değerler bağlamında bilinçli yetişmesine katkı sağlayacaktır. Anneler günümüz tabiri ile yazılımcıdır. Eğer anneler değerler bağlamında iyi bir yazılımcı olarak yetişirlerse çocukları da bu bağlamda merhametli ve bu toplumun değerleri ile yetişmiş olacaktır. Ancak bu şekilde toplumdaki çarpık yapılaşmanın önüne geçilebilir ve değerli çocuklar yetiştirilebilir” dedi.

AİLE EĞİTİMİN EN ÖNEMLİ AYAĞIDIR

Mevlana İHO Müdürü Muzaffer Damlıyurt,  ise , “Öğrencilerimizi sağlıklı, huzurlu ve hayata hazır olarak yetiştirebilmek, onları daha iyi anlayabilmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz veli buluşmaları etkinliklerimize daha da yenilerini ekleyerek devam edeceğiz. Aile eğitimin en önemli ayağıdır. Amacımız velilerimizle birlikte öğrencilerimizi anlamak, yüreklerine dokunabilmek, gözlerindeki umut ışığını yakalamak ve onlara iyi bir hayat hazırlayabilmektir. Bir sonraki veli etkinliğimizde buluşmak dileğiyle programımıza katılan siz değerli velilerimize, programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimize, okul aile birliği yönetimimize ve programımıza katkı sunan, değer katan Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğretim üyesi sayın Doç. Dr. Ömer Faruk Sönmez'e çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

DİKKAT!  TOGÜ’DE KARİYER SÖYLEŞİLERİ MEZUNLAR PROGRAMI

İLK ÖĞRETMENDİR ANNEDİR

Mevlana İHO Okul Aile Birliği Başkanı Hilal Acar yaptığı açıklamada programının amacının kaybedilen toplumsal değerleri tekrar ayağa kaldırmak olduğunu söyledi.  Etkinliğin konusunun merhamet olduğunu ifade eden Acar, “Merhameti acımak olarak değil, insanlara faydalı olmak, doğru yolu göstermek, her canlıya iyilikle yaklaşmak  ve hayırda ve güzel davranışta  birbiriyle yarışmak olarak algılamalıyız. Geleceğin mimari çocuklarımızı da bu temeller üzerine yetiştirmeliyiz. Onlara geçmişine, tarihine, kültürüne sahip çıkarak geleceği şekillendireceklerin kendileri olduğunu öğretmeliyiz. Bu konuda da en büyük görev biz annelere düşüyor. Değerlerimizi bizler hayatımızda yaşayarak ve çocuklarımıza da yaşatarak öğretmeliyiz. Anne ilk öğretmendir” ifadelerini kullandı. 

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet