Dolar 32,5009 -0.03%
Euro 34,8716 -0.56%
Gram Altın 2.439,76 0,15%
Çeyrek Altın 4.123,00 0,02%
Yarım Altın 8.320,00 -0,75%
Tam Altın 16.317,56 0,19%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
EL SANATLARI VE YÖRESEL ÜRÜNLER İÇİN KOOPERATİF KURULACAK

EL SANATLARI VE YÖRESEL ÜRÜNLER İÇİN KOOPERATİF KURULACAK

ABONE OL
26 Eylül 2019, 10:13:24
Vali Dr. Ozan Balcı, Tokat’ın el sanatları ve yöresel ürünlerinin kooperatif kurularak, paketlenip pazarlanarak, Türkiye’ye ve dünyaya tanıtılacağını söyledi.

Orman İşletme Müdürlüğünde Tarım Tokat kapsamında ilgili daire müdürleri ile düzenlenen toplantıda bir araya gelen Vali Dr. Ozan Balcı,  sürdürülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Toplantıda konuşan Vali Dr. Ozan Balcı, Tarım Tokat çalışmaları kapsamında Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından sürdürülen SODES Projelerinden faydalanılacağını belirterek, “Kadınlarımızın gücünü iş hayatına katarak, Tokat’ın el sanatları ile yöresel ürünleri Türkiye’ye ve dünyaya tanıtılacak.” dedi. Kurulacak kooperatiflerle organik olarak üretilecek Tokat’ın yöresel ürünleri ile el sanatlarının bir marka altında, logosu ile paketlenerek pazara sunulacağını ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, “Tokat’ın meşhur ürünlerini kültür ve turizme kazandırarak,  tanıtacağız.” dedi.

Geleneksel el sanatlarından yazmacılık başta olmak üzere sandık, Zile’nin yarı değerli taşları, dokumacılık, kalıpcılık, mendil gibi ürünlerin moda, dizayn, tasarım ve rengi ile aslına uygun olarak üretilip, tek marka altında toplanarak, kendine has logosu ile pazara sunulacağını belirten Vali Dr. Ozan Balcı, üretim yapacak kadınlara malzeme, ekip ve alet konusunda gereken desteğin verileceğini söyledi.

Herkesin devletin ve milletin işini yaptığını ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, yapılacak çalışmalarda destek vereceğini söyledi. Vali Dr. Ozan Balcı, “Benim görevim sizleri yüreklendirmek, cesaretlendirmek ve sizlere destek olmak. Tokat’ın geleneksel el sanatlarını ve yöresel ürünlerinin tanıtımını önemsiyorum. Sizlere tam destek veriyorum.” diye konuştu.

Vali Dr. Ozan Balcı, toplantıda TKDK projeleri ve OKTAM ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün Tarım Tokat kapsamında yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi alarak, toplantıya katılan herkese teşekkür etti.

DİKKAT!  ÇOCUKLAR İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet