Dolar 32,2035 0%
Euro 35,0263 0.03%
Gram Altın 2.499,56 -0,05%
Çeyrek Altın 4.105,00 0,93%
Yarım Altın 8.211,00 0,96%
Tam Altın 16.340,82 0,08%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
DSİ’DEN TOKAT’A İKİ MÜJDE BİRDEN

DSİ’DEN TOKAT’A İKİ MÜJDE BİRDEN

ABONE OL
06 Kasım 2018, 15:07:56

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında yapılan Tokat Alpu ve Günçalı barajları tamamlandı.

Tokat’ta son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynuyor.

            DSİ’nin insanların en hayati ihtiyacı olan içme suyu temini, can ve mal emniyetini için suyun zararlarından koruma görevi, temiz enerjinin kaynağı HES yatırımları, gıda güvenliğinin teminatı olan sulu tarıma yapılan yatırımları ile doğrudan insana hizmet etme gibi bir misyonunun bulunduğunu ifade eden DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, “Su ve toprak kaynaklarımızdan yararlanıp zararlarından korunmak maksadıyla özveri ile çalışan DSİ ailesi ülkemiz ekonomisi ve sosyal hayatına büyük hizmetler sunmuş olup, önümüzdeki süreçte de bu hizmetler bütün hızıyla devam edecektir.

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor” dedi.

TOKAT ALPU BARAJI TAMAMLANDI

            Tokat Alpu Barajının tamamlandığının müjdesini veren DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, “Alpu Barajında depolanacak su ile 35.000 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacaktır” şeklinde konuştu.

BÖLGE İNSANINA EK GELİR SAĞLANACAK

            Aydın yaptığı açıklamada, “Temelden yüksekliği 65 metre olan ve 19 milyon m³ su biriktirme hacmine sahip olan Tokat Alpu Barajının Sulama inşaatının da tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artıracak, hem de yörede ürün çeşitliliğini sağlayacaktır. Projenin tamamlanması ile 2018 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 13.830.000 TL katkı sağlanması hedeflenmektedir” ifadelerine yer verdi.

DİKKAT!  Bilim Adamları Venüs’te Olası Yaşam Belirtisi Buldular

TOKAT MERKEZ GÜNÇALI BARAJI TAMAMLANDI

            Sulama projesi daha önce tamamlanan Tokat Merkez Günçalı Barajı inşaatının da tamamlandığının müjdesini veren DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, “Günçalı Barajında depolanacak su ile 2019 yılı sulama sezonunda 911 dekar arazinin sulanması sağlanacaktır” dedi.

BÖLGE İNSANINA EK GELİR SAĞLANACAK

            Projenin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ettiğini ifade eden Aydın, “Temelden yüksekliği 30 metre ve 317.000 m³ su biriktirme hacmine sahip olan Tokat Merkez Günçalı Barajı ve Sulamasını tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artıracak, hem de yörede ürün çeşitliliğini sağlayacaktır. Projenin tamamlanması ile 2018 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 650.000 TL katkı sağlanmasının hedefleniyor” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet