Dolar 32,5393 0.12%
Euro 34,9452 -0.21%
Gram Altın 2.439,87 0,15%
Çeyrek Altın 4.131,00 0,22%
Yarım Altın 8.401,00 0,21%
Tam Altın 16.287,41 -0,04%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
ÇANAKKALE’DE MİLLETİMİZ ÖLMEYE GİTTİ

ÇANAKKALE’DE MİLLETİMİZ ÖLMEYE GİTTİ

ABONE OL
19 Mart 2020, 11:01:04

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat Milletvekili Yücel Bulut, Çanakkale Savaşının 105. Yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Çanakkale Zaferinin Türk Milletinin onur savaşı olduğunu belirten Bulut, “Türk milleti özgürlük ülküsünü yedi düvele bir kez daha ispat etmiştir” dedi.

Türk Milletinin hiçbir zaman cepheden kaçmadığını, esarete karşı her zaman şehit olmayı tercih ettiğini belirten Bulut, “Çanakkale zaferi aynı zamanda, milletimizin kahramanlığı, azmi, iradesi, cesareti ve vatan sevgisinin yanı sıra, harp sahasında bile düşmanından esirgemediği merhametini ve şefkatini de tüm insanlığa örnek olacak şekilde ortaya koymuştur. Çanakkale Savaşları, bir kahramanlık abidesi olmakla birlikte, savaşan ülke ve milletleri birbirine yakınlaştıran yönüyle de dünya tarihinde müstesna bir yere sahiptir. Türk askeri savaşın dışında düşmanına bile ne kadar merhametli olduğunu cephede göstermiştir” ifadelerini kullandı.

“ÇANAKKALE’YE SAVAŞMAYA DEĞİL ÖLMEYE GİTTİLER”

Çanakkale’de milli mücadele ruhunun ilk meşalesinin yakıldığını belirten Bulut, “Bu vatan için canlarını seve seve veren şehitlerimiz, emsalsiz özverileriyle, milletimizin değerlerinin ne kadar sağlam ve güçlü olduğunu tarih boyunca kanıtlamışlardır. Tam 105 yıl önceydi. Çanakkale’ye savaşmaya değil ölmeye gittiler. Geride bıraktıklarını değil, vatan savunmasını düşündüler. Onların hepsi isimsiz birer kahraman olarak şehit oldular. Gazilerimiz ve geride kalanlar ise şehadeti özlediler. Minnet ve şükranla anıyoruz, ruhları şad olsun.” Dedi.

“ÇANAKKALE RUHU HEPİMİZİN YÜREĞİNDE”

Bulut, “Çanakkale ruhu hâlâ hepimizin yüreğinde yaşamaktadır. Bizler de bu şuurla, şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkarak, ülkemizi geleceğe en güçlü şekilde taşımak için çalışıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi, dayanışmamızı koruduğumuz sürece inanıyorum ki, yarınlarımız daha güzel ve daha parlak olacaktır” açıklaması ile konuşmasını tamamladı.

DİKKAT!  ÇEDAŞ’IN YENİ GENEL MÜDÜRÜ NİYAZİ KIVILCIM OLDU
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet