Dolar 32,3939 0.09%
Euro 34,8186 -0.02%
Gram Altın 2.401,82 0,21%
Çeyrek Altın 4.012,00 0,20%
Yarım Altın 8.025,00 0,21%
Tam Altın 15.822,70 -0,22%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
ÇANAKKALE NE İSE  SARIKAMIŞ DA ODUR

ÇANAKKALE NE İSE SARIKAMIŞ DA ODUR

ABONE OL
08 Ocak 2018, 06:53:18

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak “Gençlik Şühedanın İzinde” sloganıyla düzenlenen Sarıkamış Şehitleri 103. yıl dönümü anma yürüyüşü Tokat’ta yüzlerce kişinin katılımıyla yapıldı.

            “Gençlik Şühedanın İzinde” sloganıyla düzenlenen şehitlerimizi anma yürüyüşüne Vali Ömer Toraman, Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, diğer protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

            Gaziosmanpaşa Stadyumu önünde saat 10.00’da saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşması Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt tarafından yapıldı.

MÜCADELEMİZİ SONUNA KADAR DEVAM ETTİRECEĞİZ

            Tüm şehitlerimize Allahtan rahmet dilediğini ifade eden Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, “Bizim yurdumuz, Anadolu’muz şühedanın her karış toprağında kanı olan bir Anadolu. 1071’de Malazgirt Savaşı ile dökülmeye başlayan bu topraklardaki şehit kanları günümüzde dahi hala dökülmeye devam ediyor. Biz bu toprakları o kadar ucuz bulmadık. Bu toprakları vatan yaparken şehidimizin kanları ile buraları suladık ve bu kanlarla bu toprağı vatan haline getirdik. Benimde babaannemden olan dedem Sarıkamış’ta şehit olanlardan birisi, bütün şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum” dedi.

            Vatan üzerinde emelleri olan herkesle mücadelenin sonuna kadar devam ettirileceğini ifade eden Beyazıt, “Sarıkamış kimilerine göre bir facia, kimilerine göre bir destan ama bir vaka var ki; Sarıkamış gerçekten bu toprakları ifade eden bu insanları buradaki yaşayan insanlarımızın kararını belirleyen bir andır.  Benim nazarımda ise Çanakkale ne ise Sarıkamış da odur. İstiklal Harbi ne ise Sarıkamış’ta odur. Bu topraklara göz diken hainler dünde olmuş, bu günde olmuş, yarında olmaya devam edecektir. Bu ülkenin, bu vatan parçamızın üzerinde kimse operasyon yapmayı düşünmesin.  Ülkemiz, bayrağımız, devletimiz milletimiz üzerinde yine düşünen hainlerin düşüncelerini bu günde yakinen takip ediyorsunuz. Aynen 2. Dünya Savaşında Avrupa’da neler yapılmak istendiyse, 1.Dünya Savaşından önce Osmanlı ile ilgili hangi hedefler, düşünüldüyse bu günde maalesef bizim ülkemiz üzerinde bunlar düşünülüyor.  Gücümüze giden zorumuza giden içimizden hainler de onlara bu konuda ellerinden gelen her türlü desteği veriyor. İşte biz bu hainlerle de mücadele edeceğiz. Kim olursa olsun bu vatan üzerinde emelleri olan herkesle mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

DİKKAT!  TOKAT’TA KAÇAKÇILIK OPERASYONU

GAZİLER VE ŞEHİTLERİMİZ SAYESİNDE ANADOLU’MUZ BİZE YURT OLDU

            Vali Ömer Toraman, “Milletimiz coğrafyamızı yurt edinebilmek için gazilik ve şehitlik rütbelerini kazanarak bunu gerçekleştirmiş. Bu gaziler ve şehitlerimiz sayesinde Anadolu’muz bu gün bize yurt olarak vatan olarak emanet edilmiş durumda.

            Bu emaneti muhafaza edebilmek içinde tarihin her döneminde yeri geldiğinde her nesil aynı ruh ve duyguyla vazifesini yerine getirmiş durumda.

            Bunun şahidi hudutlarımızda her bir kara taşın arkasına emanetçi olarak nöbetçi olarak bıraktığımız şehitlerimiz şahittir. Bu şehitler kervanı milletimizin tarihi boyunca bir zincir halkaları gibi birbirine eklenerek bu güne kadar gelmiş bulunmakta. Kurtuluş savaşında verdiğimiz binlerce şehidimiz, Kıbrıs Harekâtında, Kore Savaşında verdiğimiz şehitlerimiz ve şu an da iç güvenlik harekâtı kapsamında verdiğimiz şehitlerimiz, 15 Temmuzda demokrasimize bağımsızlığımıza devletimizin varlığına kastedenlere karşı göğsünü geren şehitlik mertebesine ulaşan kardeşlerimiz bu zincirin eksilmeyecek halkaları” ifadelerini kullandı.

            Gaziosmanpaşa Stadyumu önünde başlayan, hep bir ağızdan söylenen tekbirlerle, gençlerin omuzlarında taşıdığı 60 metre uzunluğundaki bayrağımız ile devam eden yürüyüş Erenler Garnizon Şehitliğin de tüm şehitlerimiz için okunan dualar ile sona erdi.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet