Dolar 32,4504 -0.15%
Euro 34,8290 -0.66%
Gram Altın 2.441,87 0,23%
Çeyrek Altın 4.123,00 0,02%
Yarım Altın 8.321,00 -0,74%
Tam Altın 16.317,56 0,19%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Batman Belediyesi Yardım Başvurusu Ve Sorgulama

Batman Belediyesi Yardım Başvurusu Ve Sorgulama

ABONE OL
05 Şubat 2024, 01:16:52

Batman Belediyesi Yardım Başvurusu ve Sorgulama 2023 hakkında en doğru bilgi içeriğimizde yer alamktadır. Pek çok belediyede olduğu gibi Batman Belediyesi  yapmış olduğu sosyal yardımlar ile vatandaşlarının temel  ihtiyaçlarını  en kısa sürede karşılamaktadır. Nakdi yardımların haricinde yapılan birçok  sosyal sorumluluk  projesiyle  vatandaşlara destek veren Batman Belediyesi yardım başvuru süreciyle bu rehberimizde yer almaktadır.

Siz de Batman Belediyesi yardımları ile ilgili merak ettiğiniz soruların yanıtlarını  bu yazı da bulabilir,  böylece istediğiniz desteğe ulaşabilirsiniz. Batman Belediyesi  erzak yardımı, Batman Belediyesi maddi yardımı ve Batman Belediyesi yardım başvurusu nasıl yapılır  konuları ile ilgili ile ilgili tüm cevaplar bu yazımızda.

Batman Belediyesi’nin Verdiği Sosyal Yardımlar

Halka sunulan Batman Belediyesi sosyal yardımları ile öncelikli amaç kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak kadar yoksul durumda olan vatandaşların giyim, gıda, barınma, eğitim, ısınma ve sağlık gibi alanlarda ekonomik sorunlarına çözüm sunmasıdır. Bu doğrultuda yıllık bütçenin %3’ünü geçmemek koşuluyla nakit yardım dağıtımı ihtiyacı olan kişilere yapılmaktadır. Para yardımı alan kişilerin durumunun gizliliğini koruyacak en uygun seçeneklere başvurulur.  Şartlara bağlı olarak yardım ödemeleri kupon, çek gibi değişik şekillerde yapılmaktadır.

Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne başvuru yapanları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı iş birliğiyle inceleme kapsamına alan Belediye, bu doğrultuda ‘’Mahalle Buluşmaları’’ gibi etkinlikler de yapmaktadır. Sunulan proje kapsamında kendilerinden yardım bekleyen vatandaşların evlerini yenileyen ve onarım yapan belediye, iş yeri ve ev haricinde çiftçilere destek olmak için çiftlikleri de daha iyi koşullara sahip bir hâle getirmektir. Yardıma ihtiyacı olan vatandaşların ev bakım ve onarımını üstlenen bu proje aracılığıyla ekonomik durumu iyi olmayan ve  barınma sorunu olan kişilere önemli destekler sunulur.

Maddi bakımdan zorluk içinde olan vatandaşlara Gıda Bankası ile yardım eden Belediye, Batman Belediyesi erzak yardımı için özel olarak yaptığı bu proje ile dağıtım yapmaktadır. Kuru gıda kolilerinin dışında, günlük olarak taze ekmek dağıtımı da yapan Belediye, Sosyal Market ile de ayni yardımları da yoksul vatandaşlara düzenli olarak ulaştırmaktadır. Yine ihtiyaçların başında gelen giyim ürünleri konusunda yardım yapan Sosyal Market, yardıma muhtaç olanlara ihtiyaç ürünlerini en hızlı şekilde iletme konusundaki hizmetleriyle ön plana çıkar. Gerekli duyulduğu takdirde bu yardımlara ilave olarak eğitimi devam eden öğrenciler için,  burs ya da  kırtasiye malzemeleri yardımı veya yakacakla ısınan evlere odun ve kömür desteği verilmektedir.

DİKKAT!  264 Dolar Kaç TL? 264 $ Ne Kadar? Bugün Anlık

Batman Belediyesi Yardımları Kimlere Verilir?

Sosyal yardımlarla ilgili olarak bakıldığında farklı kriterlere uygun olan vatandaşların çeşitli yardımlardan faydalanma fırsatı sunduğu görülmektedir. Batman Belediyesi sosyal yardım başvurusu yaparak ayni veya nakdi yardım alma önceliği olan kişiler arasında engelli, yaşlı, çocuk, yetim ve düşkünlerin ilk sırada olduğu açık bir şekilde belirtilmektedir. Yardım ihtiyacı olan kişiler bu hizmetin acilliğine, kişinin gelir durumuna, Belediye’nin mevcut bütçesine ya da başvuru yapma sırasına göre liste yapılmaktadır..

Batman Belediyesi yardım başvuru işlemleri yapan kişilerin taleplerine göre değişik kategorilerde incelemeler yapılmaktadır. Örnek vermek gerekirse;  öğrenci burs desteği için hanede eğitim hayatı süren öğrenci bulunması ve hane halkının ekonomik durumunun iyi olmadığının ispatlanması gerekir. Buna bağlı olarak hem başvuru formlarını hem ev adreslerini incelemeye alan yetkililer yardımın gerekliliği konusunda netleşir.

Batman Belediyesi Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yardım başvurusu yapmak için resmi mesai günleri ve saatleri arasında belediye bünyesinde hizmet veren Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne gitmeniz gerekmektedir. Burada bireysel bir görüşme yaparak talepler iletilir, Belediye yetkilileri gerekli bilgileri aldıktan sonra inceleme sonrası geri dönüş yapılmaktadır. Acil ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak 7/24 hizmet sunan telefon çağrı merkezleri de sağlayan Belediye’ye, Batman Belediyesi yardım başvurusu yapmak için telefonla da ulaşım mümkündür.

Hem telefonla arayıp hem WhatsApp ile mesaj atarak başvuru sürecine siz de dahil olabilirsiniz. Bunlara ilave olarak dijital sistemlerden yararlanabilirsiniz. https://webportal.batman.bel.tr2 linkine tıklayıp burada bulunan istek sekmesinden Belediye’ye yardım taleplerinizi detaylı bir şekilde aktarma imkanı bulabilirsiniz.

Batman Belediyesi Yardım Başvuru Formu

Online bir şekilde ya da Belediye binasına bizzat giderek, hem kendi bilgilerini hem de yardım taleplerinizi oluşturan bir form doldurmanız gerekmektedir. Formda başvuru yapan kişinin yardıma muhtaç olduğundan emin olmak için farklı bilgilere başvurulur. Bilgiler doğrultusunda değerlendirme yapıldığı için bütün bilgiler dikkatli ve doğru bir biçimde yazılmalıdır.

DİKKAT!  1317 Dolar Kaç TL? 1317 $ Ne Kadar? Bugün Anlık

Batman Belediyesi Gıda Yardımı

Maddi durumu kötü ya da kısıtlı olan vatandaşlar için Batman Belediyesi gıda yardımı önemli bir yere sahiptir, Belediye bundan dolayı Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile iş birliği yaparak hizmetler sunmaktadır. Aşevi ile günlük olarak 1200 aileye sıcak yemek dağıtımı yapılmaktadır.

Gıda bankası ile bu yardımlar her geçen gün daha da artırılmaktadır. Batman Belediyesi koli yardımlarını Gıda Bankası aracılığıyla hazırlayarak ihtiyacı olan vatandaşlar için ulaştırır. Bu koli ve aş evlerinde tercih edilen ürünler yerli çiftçiden temin edilerek, üretime ve tarıma destek olmak öncelikli amaçtır. Batman belediyesi yardım başvurusu ve sorgulama için siz de iletişim kurabilirsiniz. Detaylar için YouTube kanalımızı takip edebilirsiniz;

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet