Dolar 32,3928 0.09%
Euro 34,8042 -0.11%
Gram Altın 2.401,40 0,19%
Çeyrek Altın 4.010,00 0,15%
Yarım Altın 8.019,00 0,14%
Tam Altın 15.822,70 -0,22%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
BABA KUCAĞINDA ASKERLİK YEMİNİ

BABA KUCAĞINDA ASKERLİK YEMİNİ

ABONE OL
17 Mayıs 2019, 09:05:11

Bedensel engelli 21 yaşındaki Sefa Yıldız engelli gençler için düzenlenen temsili yemin töreninde babasının kucağında babasıyla birlikte yemin etti.

            Tokat 48. Piyade Er Eğitim Alay Komutanlığında Engelliler Haftası nedeniyle temsili yemin töreni düzenlendi. Askerlik çağına gelen engelli bireyler asker üniforması giyerek yemin etti. Emine ve Murat Yıldız çiftinin bedensel engelli 21 yaşındaki oğlu Sefa, düzenlenen törende babasının kucağında yemin etti. Asker üniforması giydirilen Sefa yemin töreni alanına Babasının kucağında geldi. Baba oğul burada birlikte yemin etti. Ailenin iddiasına göre Sefa doğuştan değil 6 aylık iken vurulan yanlış iğne sonucu hastalanarak engelli oldu. 31 yıl sonra aynı acemi birliğinde bu kez oğlu ile yemin eden baba Murat Yıldız duygusal anlar yaşadı.

            Murat Yıldız, “Oğlum Sefa doğuştan değil sonradan engelli oldu. Hastanede 6 aylıktı yanlış iğne sonucu böyle oldu. Şuan oğlum 21 yaşında. Asker üniforması giymesini biz istedik. Çağırdılar. Allah razı olsun komutanlarımızdan, milletimizden. Sağ olsun, var olsunlar. Bu bir gururdur. Allah onları da korusun. Acemi Birliğimi 3 ay 1988 yılında burada yaptım. Oğlum ile birlikte bugün 2. Kez yemin etmiş oldum” dedi.

            Oğlunun bedensel engelli olduğunu, ayrıca konuşamadığını ama her şeyi anladığını belirten Baba Yıldız, bugün asker üniforması giydiği için oğlunun çok mutlu olduğunu söyledi. Engelli oğlu Sefa için bir de tekerlekli sandalye isteyen baba yetkililere çağrıda bulundu.

            Anne Emine Yıldız da oğlunu asker üniforması içinde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gururlu anne askeri yetkililere bu mutluluğu kendilerine yaşattıkları için teşekkür ederken oğluna tekerlekli sandalye verilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

DİKKAT!  KONTROLDEN ÇIKAN ARAÇ İÇECEK DOLABINA ÇARPTI
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet