Dolar 32,3685 -0.36%
Euro 34,7162 -0.28%
Gram Altın 2.400,42 -0,92%
Çeyrek Altın 4.000,00 -1,01%
Yarım Altın 8.024,00 -1,04%
Tam Altın 15.857,95 -0,62%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
ARAZİ TOPLULAŞTIRMA VE BARAJ, GÖLET ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRİLDİ

ARAZİ TOPLULAŞTIRMA VE BARAJ, GÖLET ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRİLDİ

ABONE OL
07 Haziran 2019, 13:04:25

İlimizde yürütülen Arazi Toplulaştırma, Baraj ve Göletlerle ilgili çalışmalar Vali Dr. Ozan Balcı başkanlığında yapılan toplantıda değerlendirildi.

            2023 Tokat Vizyonu doğrultusunda Tokat Valiliği koordinesinde Tarım Tokat projesi kapsamında Tokat'ın tarım potansiyelini ve Tokatlı çiftçilerin gelirini arttırmak amacıyla, Arazi Toplulaştırma, Baraj ve Göletler ile Sulama sistemlerinde yürütülen çalışmaların ele alındığı toplantıda Vali Dr. Ozan Balcı’ya bilgiler sunuldu.

            Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Dr. Ozan Balcı’nın yanı sıra Devlet Su İşleri Şube Müdürü Ali Çetinkaya, Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Şahin ile ilgililer katıldı.

“Tokat Tarımında Verim En Yüksek Noktada Olacak”

            Arazi toplulaştırma, Sulama Baraj ve Gölet çalışmalarının tamamlanması ile Tokat Tarımında üretim alanlarının genişleyerek verimin artacağını vurgulayan Vali Dr. Ozan Balcı, “Arazileri toplulaştırılıp, basınçlı sulama sistemleri kuruyoruz. Tokat ovaları tarım için çok değerli, yapılan çalışmalarla ovalarımızın değerine değer katılacak. Ovalarımızı en iyi şekilde değerlendireceğiz. Tarımda elde edilen verimi en üst noktaya taşıyoruz. Böylece çiftçimiz zenginleşecek, Tokat’ımızın geliri artacak.” dedi.

            7 büyük ovası ve sulama sistemleri ile Tokat’ın tarımda gelişip, tarımda örnek bir şehre dönüşeceğini belirten Vali Dr. Ozan Balcı, şehrin potansiyelinin belirlendiğini, projelerin ve çalışmaların bu potansiyeli ortaya çıkarmak amacıyla yapıldığını, arazilerin en iyi şekilde değerlendirilmek istendiğini ifade etti.

            Türkiye’nin tarıma en çok elverişli illerinden birisi olan ilimizde üretimi ve üretimden elde edilecek geliri arttırmak amacıyla yürütülen arazi toplulaştırma çalışmalarının 2022’ye kadar bitmesinin hedeflendiği belirtildi.

 

DİKKAT!  MERALAR ISLAH EDİLECEK
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet