Vali Dr. Ozan Balcı, Tokat’ın doğal güzellikleri arasında bulunan Akbelen Yaylası’nın turizm bölgesi ilan edildiğini söyledi.
Doğal güzelliğini koruyan ve Tokat’ın yeşillikleri arasında önemli bir yere sahip olan Akbelen Yaylası’nı gezerek incelemelerde bulunan Vali Dr. Ozan Balcı, yaylanın turizme kazandırılacağını kaydetti. Vali Dr. Ozan Balcı, “Akbelen Yaylası’ndan Tokatlı hemşerilerimizin daha fazla yararlanabilmesi için projeler yapıyoruz.” dedi.
Akbelen Yaylası’nın Tokat’ın turizmine çok büyük katkılar sağlayacağını belirten Vali Dr. Ozan Balcı, “Akbelen Yaylası Tokat ve Tokat’ın turizmi için büyük bir değer arz ediyor. Tokat’ın turizmine yönelik bütün çalışmaların tam destekçisiyim.” dedi.
Vali Dr. Ozan Balcı, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Genel Meclis Başkanı Erol Duyum, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe ile birlikte Akbelen Yaylası’nda meralarda incelemelerde bulunarak, çobanlarla sohbet etti.
Vali Dr. Ozan Balcı, “1 Yılda 100 Bin Koyun projemiz devam ediyor. Köylümüze ve çiftçimize destek veriyoruz, onların zenginleşmesine katkı sağlıyoruz. Projemizin Tokat’ın hayvancılığına büyük katkısı olacağına inanıyorum. Çiftçimize hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.
Tokat merkeze en yakın yaylalardan biri olup, 1600 metre ile 1800 metre rakımda, Topçam Yaylası ile sınırı bulunan bir yayladır. Doğal güzelliği, sık ormanları, sularıyla geniş ve düz bir alana yerleşmiştir. Balıkçılık yapılabilen ve çim kayağı yapmaya elverişli yaylada gözle görülebilir yeni yerleşimler oluşmuştur. Çok çeşitli mevsimlik çiçekler bulunmaktadır. İnsanların sıkça tercih ettiği bir dinlenme yeridir.