Dolar 32,3823 -0.18%
Euro 34,7017 -0.13%
Gram Altın 2.421,92 -0,69%
Çeyrek Altın 4.016,00 -2,57%
Yarım Altın 8.061,00 -3,84%
Tam Altın 15.940,51 -1,84%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
“AİLEYİ BESLEYEN NEBEVİ DEĞERLER” KONULU KONFERANS

“AİLEYİ BESLEYEN NEBEVİ DEĞERLER” KONULU KONFERANS

ABONE OL
03 Şubat 2020, 10:18:17

​Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) ve KADEM tarafından ortaklaşa düzenlenen “Aileyi Besleyen Nebevi Değerler” konulu konferans gerçekleştirildi.

26 Haziran Atatürk Kültür Sarayında düzenlenen konferansa Tokat Milletvekili Av. Mustafa Arslan, Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Bandırmalı, Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı’nın eşi Sonay Balcı, TOGÜ Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Emine Öğüt, Tokat KADEM İl Temsilcisi Müjgan Arslan ve vatandaşlar katıldı.

Konferans öncesinde açılış konuşması yapan Tokat KADEM İl Temsilcisi Müjgan Arslan, “Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitemiz Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz konferansımıza bizi kırmayarak gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut hanımefendiye çok teşekkür ediyorum. KADEM aile birliğinin güçlenmesine, kültürel değerlerin canlandırılmasına destek veren bir kuruluştur. Toplumda huzurun sağlanabilmesi için öncelikle aile içerisinde dengenin sağlanması gerekmektedir. Kadınların kuşatıcı, erkeklerin de koruyucu niteliklerini hatırlamaları ile mümkün olacaktır. Kadınlar gerek ailede gerekse sosyal hayat içerisinde yer alırken pek çok alanda mücadele etmek zorunda kalıyor. Toplumsal hayatta kadınlar bir tercihte bulunmak zorunda kalıyor. Evde olmayı tercih edenler mesleğini icra edemediği için, çalılan kadınlar ailesine ve evine ilgi gösteremedikleri için sorun yaşamaktalar. Her iki alanda da yer almak isteyen kadınların desteğe ihtiyacı olduğu kesin. Kadınların omuzlarındaki yükün hafifletilmesi için hepimizin mücadele etmesi gerekmektedir” dedi.

TOGÜ Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Emine Öğüt ise yaptığı konuşmada, “Merkezimiz olarak kadın ve aileye katkı sağlayacağını düşündüğümüz birçok kurumla ortaklaşa sosyal ve kültürel projeleri hayata geçirme arzusundayız. Merkezimizin adında kadın geçse de aslında cinsiyet ayrımına dayalı değil, insan olma ortak paydasından hareketle, bütünleştirici çalışmalar yapmaktadır. Dünyanın çeşitli yerlerinde olan şiddet, savaş, çevre bilinci, erkeklerin kadınlara şiddet uygulaması yine kadınların da erkeklere şiddeti, anne babaların evlatlarını evlatların anne babalarını katletmesi, gencecik evlatların sorunlarını çözüme ulaştırmak için psikolojik, sosyolojik çalışmalar yapmaya, bütün bunların temel sebebi ne olabilir araştırmalarını yapmaya gayret ediyoruz. İlahi rahmetin tecelli etmediği yürekler merhameti ortaya çıkaramaz. Bizlerin merhamet eğitimine ihtiyacımız var. Burada kadının mağduriyeti ya da erkeğin mağduriyeti olamaz. Çünkü aileden birinin mağduriyeti ailede ciddi tahribatlar ortaya çıkarır. Dinimiz insanları cinsiyete göre ayırmadığı gibi inançlar, değerler ve kardeşlik hukuku içerisinde bir araya getirmek istemiştir. Bu çerçevede çok daha kapsamlı bilgilerini bizlerle paylaşacak olan Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut hocamıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

DİKKAT!  JANDARMA’DAN KIZILAYA KAN BAĞIŞI

Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut konferansında, “Ailede merhamet ve şefkat değerlerinin öne çıkması gerektiğini belirterek, aile bireylerine huzur ve mutluluğun sağlanması için görevler düştüğünü dile getirdi. İki gönül bir olunca samanlık seyran olur derler. Ben buna kesinlikle katılmıyorum. O samanlık bir kıvılcımla kül olabilir” dedi. Akbulut, “Aile içi şiddet diyoruz ya, aile ve şiddet kelimeleri yan yana gelebilecek kavramlar değildir. Aile ile ilgili huzursuzluk ve nifak kavramları yan yana gelebilecek kavramlar değildir.” Evliliğin toplumsal kodlar ve geleneksel kabullerin olmazsa olmazı olarak görüldüğünü de dile getiren Sadide Akbulut şunları söyledi. “Evliliğin amacı neslin devamıdır. Evlilik kadın ve erkeğin birbirinde huzura ermesi demektir. Evlilik kadın ve erkeğin birbirine hâkim olması değil. Kadın ve erkeği ailede hiyerarşik bir değerlendirmeyle konumlandırmıyoruz. Kur’anın konumlandırdığı kadın-erkek perspektifi birbirine rakip değil, birbirine refik anlayışıdır. Yani kadın mı, erkek mi reis? Kadın mı, erkek mi üstün? Kadının mı, erkeğin mi sözü geçer? Evlilikte sevginin sözü geçer. Evlilikte oluşturmak istediğiniz sevginin sözü geçer” şeklinde konuştu.

Konferans sonrasında Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı’nın eşi Sonay Balcı Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut’a vermiş olduğu konferanstan dolayı plaket takdim etti.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet