Dolar 32,3831 -0.13%
Euro 34,6929 -0.34%
Gram Altın 2.403,21 -1,31%
Çeyrek Altın 3.987,00 -2,02%
Yarım Altın 7.997,00 -2,02%
Tam Altın 15.853,02 -0,65%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Gülüş Tasarımı Nedir?

Gülüş Tasarımı Nedir?

ABONE OL
26 Eylül 2022, 14:21:50

Ağız ve diş bakımı konusunda estetik açıdan büyük önem taşıyan gülüş estetiği, diş ve diş etlerine bağlıdır. Diş eti hastalıkları, çürük dişler, çarpık diş dizilimi ve anormal renklenmeler gibi rahatsızlıklar; ağız ve diş sağlığı bakımından estetik olumsuzluklara neden olur. Kimi zaman özgüven eksikliği oluşturan bu durumlarda hastalar diş yapılarını ve görünümlerini tedavi ettirmek isteyebilir. 

Teknolojinin ve bilimsel çalışmaların her geçen gün ilerleme göstermesi ile beraber estetik alanı da oldukça gelişir. Estetik diş hekimliği kapsamında en sık talep gören işlemlerden birisi gülüş tasarımıdır. Gülüş tasarımı işlemi, çeşitli sebeplerden kaynaklı olarak estetik görünümün bozulmasını etkileyen diş ve diş etlerinin hem doğal hem de güzel bir görünüme ulaştırılmasıdır. Bu işlem uygulanırken hastaların yüz şekilleri ile birlikte ağız, diş ve çene yapıları da ön planda tutulur. Multidisipliner bir yaklaşım olarak bilinen bu estetik tasarım, birden çok işlemin aynı anda uygulanmasıyla yapılır.

Ağız ve diş sağlığında başarılı hizmetler sunan Dentasel ile size özel hizmetlere kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Güzel gülüşler, sağlıklı dişler için Dentasel uzmanlığından her zaman yararlanabilirsiniz.

Gülüş Tasarımı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Gülüş tasarımı için ilk olarak doktor ve hasta arasında etkili bir iletişim kurulmalı ve hastanın bu tasarım sonucundaki tüm beklentilerini doktoruna aktarması gereklidir. Öncelikli olarak hastanın ağız, diş ve çene kemiği yapısının ölçüleri eksiksiz bir şekilde alınır. Ardından bu ölçüler yardımıyla modellemeler oluşturulur ve bu modellemeler doğrultusunda hastanın sahip olduğu problemler belirlenerek gerekli planlamalar yapılır. 

Hastaların ağız içinin ve yüz kısmının detaylı fotoğrafları bilgisayar ortamında ölçümlenir. Yapılacak olan gülüş tasarımının hastanın ağız ve diş yapısına uyum sağlaması oldukça önemlidir. Tedavi sonrasında oluşması öngörülen görüntüler bilgisayar programları aracılığıyla hastanın ağız yapısına uygun bir şekilde tasarlanan geçici restorasyonlar ile hastaya gösterilir ve hastanın bu konudaki fikirleri alınır. Hastanın onaylamasıyla birlikte tedavi sürecine başlanır. 

DİKKAT!  Müstakil Ev Alırken Hangi Lokasyonları Tercih Etmeli? (Sakarya Nivars Oksijen)

Planlamaların ardından hasta, ortodontik tedaviye gereksinim duymuyorsa diş etlerindeki seviye bozuklukları düzeltilir. Diş eksikliklerinin var olduğu bölgeler üzerinde de implant tedavileri uygulanır. Gerekli cerrahi uygulamaların yapılmasının ve iyileşmesinin ardından gülüş tasarımı tedavisi de gerçekleştirilir. Dentasel ile gülüş tasarımı da dahil olmak üzere birçok farklı estetik diş uygulamasını gönül rahatlığıyla yaptırabilirsiniz. 

Gülüş Estetiği Kimler İçin Gereklidir?

Gülüş estetiğinin uygulanabilmesi için hastaların 20 yaş sınırı ile beraber ağız ve diş gelişimini tamamlamış olmaları gerekir. Gülüş tasarımı, kimi zaman estetik amacıyla yapılsa da kimi zamanlarda rahatsızlıklar sonucunda gerekli hale gelebilir. Gülüş estetiğinin gerekli olduğu hasta grupları kısaca şu şekilde listelenebilir;

  • Çarpık diş dizilimine sahip olanlar
  • Diş aralarında fazla ve normalden fazla boşluk bulunanlar
  • Diş eti renginde koyulaşma görülenler
  • Çeşitli diş eti problemleri bulunanlar
  • Diş ve diş eti orantısı olmayanlar
  • Dişlerinin rengi, yapısı ve formu normale göre bozuk olanlar
  • Diş diziliminde eksikleri olanlar
  • Alt ve üst çenesini rahatça açıp kapayamayanlar
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet