Vali Dr. Ozan Balcı, Zile ve ilçeye bağlı köylerde çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Zile Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Jandarma Komutanı Murat Kınay ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe ziyaret ve incelemelerini gerçekleştiren Vali Dr. Ozan Balcı, Zile’nin Acısu Köyü’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların istek ve taleplerini yerinde dinleyen Vali Dr. Ozan Balcı, “Devletimizin ve milletimizin imkanları ile her zaman yanınızdayız.” dedi.
Acısu Köyünde bulunan Veli Baba ve Anşa Bacı Türbesi’ni ziyaret ederek, incelemelerde bulunan Vali Dr. Ozan Balcı, türbe ile ilgili bilgi aldı.
Vali Dr. Ozan Balcı, ziyaretleri kapsamında geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Zile İlçe Kütüphanesi Müdürü Ali İhsan Divriklioğlu’nun babası Ahmet Divriklioğlu’nu işyerinde ziyaret ederek, başsağlığı ve taziye dileklerini iletti.
İlçede esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Vali Dr. Ozan Balcı, bir süre sohbet ederek, çalışmaları ile ilgili bilgi aldığı esnaflara hayırlı işler bol ve bereketli l kazançlar diledi.
Zile İlçe Halk Eğitim Merkezini ziyaret ederek, maske üretim atölyelerinde incelemelerde bulunan Vali Dr. Ozan Balcı, Merkez Müdürü Erol Şahin’den çalışmalarla ilgili bilgi alarak, işlerinde kolaylıklar diledi.
Vali Dr. Ozan Balcı, Zile Zahire pazarını (buğday pazarı) ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Pazarda bulunan esnaflarla bir süre sohbet ederek hayırlı bol bereketli kazançları dileyen Vali Dr. Ozan Balcı, ”İl Özel İdaresi katkısı ile 4 Milyon TL. bütçe ile 5 bin çiftçimizin faydalanacağı 1268 ton sertifikalı buğday tohumu 50 bin 520 dekar tarım arazisi ile buluşacak.” dedi.
Daha sonra Zile İğdir Jandarma Karakol Komutanlığını ziyaret ederek yetkililerden bilgi alan Vali Dr. Ozan Balcı, devletimiz ve milletimiz için fedakarca görev yapan güvenlik güçlerimize kazasız, belasız başarılı görevler diledi.
Zile Şeyh Nusret Köyü’nde bulunan Şeyh Nusret Türbesini de ziyaret ederek türbe hakkında bilgi alan Vali Dr. Ozan Balcı, köyde çocuklarla da bir süre sohbet ederek, kitap hediye etti.
Köydes yatırımları kapsamında yapımı tamamlanan Zile ilçesine bağlı Alibağı Köyü yolunda incelemelerde bulunan Vali Dr. Ozan Balcı, yolun yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, hizmetin vatandaşlara hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.