Dolar 32,4113 0.25%
Euro 35,1999 -0.08%
Gram Altın 2.330,60 0,44%
Çeyrek Altın 4.251,00 1,41%
Yarım Altın 8.256,00 1,74%
Tam Altın 16.091,52 2,61%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Z KÜTÜPHANEDE AMAÇ, KİTAP OKUMA KÜLTÜRÜ

Z KÜTÜPHANEDE AMAÇ, KİTAP OKUMA KÜLTÜRÜ

ABONE OL
19 Aralık 2019, 10:42:30
Vali Dr. Ozan Balcı, Kitap Tokat Projesi ile asıl amacın kitap okuma kültürüne ilişkin bir altyapı oluşturmak ve kitap okuma kültürünü çocukluktan itibaren geliştirmek olduğunu söyledi.

Vali Dr. Ozan Balcı, Okullar Kampüsü’nde bulunan Z-Kütüphane’yi ziyaret etti.

Kitap Tokat Proje Koordinatörü Keziban Özcan’dan TÜBİTAK kitapları, seçkin yayın evi ve yazarların kitapları ile yabancı dilde hazırlanmış kitaplarla ilgili bilgi alan Vali Dr. Ozan Balcı, kütüphanede bulunan mevcut kitapları inceledi.

Çocukların geleceğe iyi hazırlanması gerektiğini ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, Kitap Tokat Projesi ile asıl amacın kitap okuma kültürüne ilişkin bir altyapı oluşturmak ve kitap okuma kültürünü çocukluktan itibaren geliştirmek olduğunu söyledi.

Çocuk okuyucusu olmayan toplumların yetişkin okuyucusu olamayacağına dikkat çeken Vali Dr. Ozan Balcı, “Geleceğin güçlü Türkiye’sinde hayatın ve yaşamın her alanında onların güçlü olmalarını sağlamalıyız. Onun için bilgiye kıymet veriyoruz. Bilginin en güzel taşıyıcısı da kitap. Kitabı bu yüzden bir araç olarak görüyoruz. Çünkü bilgiye sahip olmayan bireyler, toplumlar, nitelikli bilgi ve kültür üretemezler. Nitelikli bilgi ve kültür üretemeyen toplumlar nitelikli bilgi üreten toplumlarla yarışamazlar. Dolayısıyla kitap okumalarını bilgiye sahip olmalarını ve nitelikli kültür üretmelerini sağlayarak çocuklarımızı geleceğe çok iyi hazırlamalıyız.” diye konuştu.

DİKKAT!  Afyon Haberlerinde En Yeni Gündem
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri