Dolar 32,3695 0.15%
Euro 34,9616 -0.32%
Gram Altın 2.325,34 0,21%
Çeyrek Altın 4.193,00 0,02%
Yarım Altın 8.117,00 0,02%
Tam Altın 15.682,37 -0,29%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
YÜZ YÜZE EĞİTİMİN DETAYLARI KONUŞULDU

YÜZ YÜZE EĞİTİMİN DETAYLARI KONUŞULDU

ABONE OL
19 Eylül 2020, 08:54:51
İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçülali okul idarecileriyle bir araya geldi

Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, ilkokul ve okul öncesi kurumların idarecileriyle bir araya gelerek toplantı yaptı. Gaziosmanpaşa Lisesi’nde düzenlenen toplantıda, 21 Eylül’de yüz yüze eğitime başlayacak olan okul öncesi kurumları ve ilkokulların korona virüs tedbirleri kapsamında eğitim vermelerine ilişkin detaylar konuşuldu. Müdür Murat Küçükali, yüz yüze eğitimde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgilendirmelerde bulundu, idarecilerin sorularını yanıtladı.

Murat Küçükali, idarecilerin tüm detaylara hakim olması gerektiğini belirterek, “Değerli arkadaşlar; Pazartesi günü inşallah yüz yüze eğitime başlıyoruz. Hepinizin malumu bununla ilgili bakanlığımızdan detaylı, açıklayıcı yazılar geldi. Benim sizlerden ricam Bakanlığımızdan gelen yazıları en ince ayrıntısına kadar okumanız. Çünkü bizim sürece tam anlamıyla hakim olmamız gerekiyor. Bu süreci sağlıklı ve verimli yürütebilmemiz için kesinlikle her detayı bilmemiz gerekiyor. Tüm süreci okul liderleri olarak siz yöneteceksiniz.  O yüzden de tüm detaylara hakim olmamız lazım. Öğretmenlerimize ve de yardımcı personellerimize ne yapmaları gerektiğini de aktarmamız gerekiyor.” dedi.

İLK TENEFFÜS 40 DAKİKA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un öğrencilere verdiği 40 dakikalık teneffüs sözünü hatırlatan Müdür Küçükali, “İlk haftayı uyum haftası olarak değerlendireceğiz. Bu ilk haftada neler yapılacağını, nelere dikkat edilmesi gerektiğini yine bakanlığımız bizlere bildirdi. Öğrenci ilk hafta 1 gün okula gelecek, 5 saat ders yapılacak, her dersin arası 10 dakika teneffüs olacak. Bir de Sayın Bakanımızın öğrencilerimize bir sözü vardı; yüz yüze eğitim başladığında ilk teneffüs 40 dakika demişti. O yüzden ilk teneffüsümüzü 40 dakikaya göre ayarlayalım. Diğer derslerden kısalım ama 12:30’da yine öğrencileri gönderelim.” ifadelerini kullandı.

yuz yuze egitim

TAŞIMALI ÖĞRENCİLER HAKKINDA

Taşımalı öğrenciler hakkında şu bilgileri verdi, “Sınıflarımızı ikiye böleceğiz. İki farklı grup oluşturacağız. O iki grup da farklı günlerde okula gelecek. Burada taşıma ile ilgili sıkıntılı bir durum var. Bazı okullarımız taşıma merkezi, buralarda taşımalı öğrencilerimiz var. Taşıma merkezleri ile ilgili planlamayı Milli Eğitim Müdürlüğümüz yapacak ve sizlere duyuracak. Çünkü taşımalı öğrencileri biz tek gruba alıp aynı günde getirmeyi planlıyoruz. Diyelim ki okulumuzda 1’inci sınıfta 4 tane taşıma ile gelen öğrencimiz var. Taşımalı öğrencilerin tamamı bir sınıfta yer alacak. O grubun da hangi gün geleceğini Müdürlüğümüz size bildirecek. Diğer grubun hangi gün geleceğine siz karar vereceksiniz. Taşıma merkezi olmayan okullarımızda zaten öğrencilerimizin gruplara ayrılmasına ve hangi gün geleceklerine öğretmenlerimizle birlikte siz karar vereceksiniz. Burada dikkat etmemiz gereken husus; mümkün olduğu kadar okulun en geniş sınıflarını kullanalım. Önemli olan okulda yığılma olmaması.”

OKULLARDA VELİLERE ÖZEL ALAN

Okula başlayacak öğrencilerin velileri için yapılacak uygulamaları anlatan Müdürümüz; “Velilerle ilgili de bir planlama yaptık. Bakan Bey’in açıkladığı gibi; okullarımızda velilerimiz için ayrı bir mekan olacak. Velilerimiz çocuklarını o alanlarda bekleyecek. Böylece velilerimiz öğrencilerimizin arasına karışmayacak. Esasen velilerimizin gelmesine hiç gerek yok. Çocuklarımız bize emanet. Bunu velilerimize hissettirelim. Ama illa geleceğim, okulda kalacağım diyorlarsa kendilerine ayrılan alanlarda bekleyebilirler.” şeklinde konuştu.

DİKKAT!  MEHMETÇİĞE ANNE ZIRHLI KORUMA

KORONA ŞARKISI OKULLARDA ÇALACAK

Ayrıca korona şarkısını idarecilere dinleten ve bu şarkının tüm okullarda zil sesi olarak çalmasını isteyen Milli Eğitim Müdürü, “Tüm okul müdürlerimize korona şarkısını göndereceğiz. Korona şarkısı öğretmenlerimizin öğrencilerimizle beraber yapmış olduğu çok güzel bir çalışma oldu. Salgınla mücadelede sürekli dikkatleri canlı tutacak bir parça yapıldı. Sizlerden bu parçayı okullarınızda zil sesi yapmanızı istiyoruz. O parça sizlere gönderilecek. Bu parçanın, teneffüs zili olarak ve teneffüs sırasında okul koridorlarında çalmasını istiyoruz. Bu sayede çocuklarımızın dikkatini canlı tutabiliriz.” dedi.

OKULLARDA TEMASSIZ OYUNLAR OYNANACAK

Küçükali, çocukların temassız oyunlar oynayacaklarını duyurarak şunları söyledi; “İkinci hafta biraz daha ders ağırlıklı bir hafta olacak. Öğrencilerimiz 2 gün okula gelecekler. Yine taşımalı öğrencilerimizin planlamasını biz yapacağız. Diğer grupların planlamasını tamamen sizler yapacaksınız. Yine 30’ar dakikalık 5 ders olacak, yine 10’ar dakikalık teneffüs arası olacak. İkinci günde ise yapılacak olan etkinliklerle ilgili Bakanlığımız tarafından size gönderilen yazılarla siteleri duyurdu. O sitelerde çalışmaların neler olduğu yayınlandı. Tüm okullarımız bu çalışmaları yapacak. Talim Terbiye Kurulu sitesindeki etkinlikleri lütfen öğretmenlerimizle paylaşalım ve uygulayalım. Bu iki haftalık süreçte oynanacak oyunlarla ilgili temassız oyunlar yayınlandı. Çocuklarımıza mümkün olduğu kadar temassız oyunlar oynatılsın.”

2 HAFTA BOYUNCA OKULLARDA TÜM ÖĞRETMENLER NÖBETÇİ

Murat Küçükali, “İki haftalık süre boyunca tüm öğretmenlerin nöbetçi olacağını söyleyerek ; “Ayrıca bu iki haftalık süre içerisinde tüm öğretmenlerimiz nöbetçi olacak. Öğretmenlerimizden rica edelim; okulda olan tüm öğretmenlerimiz teneffüs aralarında nöbet tutacak. Bu 2 haftalık süreç boyunca öğretmenlerimiz koridorlarda ve bahçelerde öğrencilerin başında olsunlar. Çünkü bunlar anasınıfı ve birinci sınıf öğrencileri o yüzden bu çocukların sizin denetiminizde olması önemli. Bunu öğretmenlerinizden rica edin. Günlük 4 öğretmen görevlendiriyorsanız, 8 öğretmen görevlendirin, nöbet ücretlerini de yazın o konuda da sıkıntı yok. Kronolojik rahatsızlığı olan e-nabız’dan rapor alabilen, ağır rahatsızlığı olan 1’inci sınıf ya da anaokulu öğretmenimiz varsa onları da çok zorlamayalım hemen yerlerine bir görevlendirme yapalım.” ifadelerini kullandı.

VELİ RIZASI ESAS

Velilerin çocuklarını okula göndermek istemedikleri takdirde hiçbir uygulama yapılmayacağının altını çizen Küçükali, “Değerli arkadaşlar; veli rızası esas. Veli çocuğunu okula göndermiyorsa yapacak bir şey yok. Devamsızlığını işlemeyeceğiz, çocuk okula gelmeyecek. Veli bir dilekçe verse iyi olur ama vermese de zorunlu değil.” dedi.

DİKKAT!  "CHP, DEMOKRASİNİN TEMİNATIDIR"

ÖĞRENCİLERİN MASKELERİNİ MEM VERECEK

İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin maskelerinin verileceğini ifade eden Milli Eğitim Müdürü; “Okullarımızda el ve yüzey dezenfektanları, ateş ölçüm aletleri, dezenfektan üniteleri bunların hepsini okullarımıza göndereceğiz. Belki ilk etapta ateş ölçer ve dezenfektan ünitesi bütün okullara gelmeyebilir. Önümüzdeki süreçte onlara da göndereceğiz. Bunun planlamasını da şöyle yapacağız; okul aile birliği bütçesi biraz güçlü olan okullarımızı ikinci plana bırakıp, dezavantajlı okullarımızı öne çekeceğiz. Okul aile birliği bütçeleri güçlü olan okullarımıza da maske ve el dezenfektanlarını göndereceğiz. Ateş ölçer ile ayak pedallı dezenfektan ünitesini belki ikinci hafta gönderebiliriz. Öğretmenlerin, öğrencilerin maskelerini biz vereceğiz. Öğrencilerimize yıkanabilir bez maske vereceğiz. Ayrıca mutlaka okullarımızda yedek maske de olacak. Taşıma merkezli okullarımız da bizim gönderdiğimiz maskeleri 10’arlı paketler yapsın, servis şoförüne versinler. Servislerde de yedek maske bulunsun. Servis şoförlerimizle ilgili biz bir çalışma yapacağız ama sorumluluk sizde. Her gün mutlaka uyarın, takiplerini yapın.” şeklinde konuştu.

VAKA OLMAZSA DİĞER KADEMELER DE OKULA GİDEBİLİR

İki haftalık süreç içerisinde vaka olmaması durumunda diğer kademelerin de devreye girebileceğini belirten Murat Küçükali, “Bu süreçte bizim performansımız üçüncü, dördüncü haftalardaki durumu belirleyecek. Allah’ın izni ile bir vaka olmaz, sıkıntı yaşamazsak büyük ihtimalle üçüncü hafta gün sayısı artacak ve diğer kademeleri devreye sokacağız. Ama Allah korusun bir vaka olursa, bir bulaşma olursa, bir aksaklık yaşarsak okulları tümden kapatma ihtimali de olur. O yüzden bu süreci çok önemsiyoruz. Lütfen sizler de dikkat edin. Toplu etkinliklere katılmayın. Nişan, düğün, sünnet, cenaze, taziye bunlara katılmayın lütfen. Artık bizim için her şey çocuklarımız” dedi.

HER OKULDA BİR İZOLE ODASI OLACAK

Ayrıca her okulda bir izole odası olacağını söyleyerek, “Okullarımızda bir izole odası mutlaka olsun. Bir şüphe hissettiğinizde öğretmenimizde, yardımcı personelimizde ya da öğrencimizde bir belirti fark ettiğinizde onu hemen izole odasına alın. Bununla ilgili Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden bir yazı geldi. Kişiyi izole ettikten sonra yapılması gerekenler bu yazıda var. Lütfen bu yazıyı en ince ayrıntısına kadar okuyun. Şüpheli bir durum olduğunda en yakın sağlık kuruluşuna, kişinin ailesine ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne haber vereceğiz” dedi.

‘OKULUM HAZIR’ PAYLAŞIMLARI YAPILACAK

Sosyal medya paylaşımları hakkında Küçükali şunları söyledi: “Son hazırlıklarınızı yaptıktan sonra herkes sosyal medya hesaplarından paylaşım yapsın. Okulun resmi sosyal medya hesabından, kişisel sosyal medya hesabınızdan ve okulun resmi web sitesinden “okulum hazır” paylaşımları yapmanızı bekliyoruz. Lütfen bu konuda gereken hassasiyeti gösterelim. Yaptığınız hazırlıkları gösteren fotoğraflar çekin ve “okulum hazır, sayın veli çocuğunuzu güvenle gönderebilirsiniz. Çocuğumuz bize emanet. Okulum hazır sevgili öğrencilerimiz sizleri bekliyoruz.” gibi paylaşımlar yapabilirsiniz. Bu Bakanlığın uygulaması ve tüm Türkiye’de uygulanacak. Yaptığımız güzel işleri daha geniş kitlelere ulaştıralım. Sadece “okulum hazır” şeklinde sınırlı olmasın bu paylaşımlar. Tüm etkinliklerinizi paylaşın lütfen. Okulunuzun web sitelerini güncelleyin ve aktif hale getirin.

DİKKAT!  KADIN KOOPERATİFÇİLİĞİ TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK

OKULLARA İŞKUR’DAN YARDIMCI PERSONEL ALINACAK

Yardımcı personel konusuna da değinen Müdür Murat Küçükali şu bilgileri verdi: “Yardımcı personelle ilgili İŞKUR alımları yapılacak. Ama belki Ekimin ilk haftası ya da ikinci haftasına sarkabilir. Bunun için ben talimatı verdim. Lise ve ortaokullarımızdaki yardımcı personeller sizin ihtiyacınız olması durumunda sizlere verilebilecek. İŞKUR elemanları gelene kadar bu personel sizin okulunuzda kalacak. İŞKUR elemanı geldikten sonra da ihtiyacınız olması halinde kendi okulları açılına kadar bu personeller sizinle kalabilecek. Kesinlikle okulun temizliğinden taviz vermeyeceğiz.”

VELİLERDEN BEKLENTİLERİMİZ

Bu süreçte velilere de düşen görevler olduğunu belirten Küçükali, “Bu süreçte bizim velilerimizden de beklentilerimiz var. Çocukların okulda olmadığı günlerde gruplar halinde velilerle görüşebilirsiniz. Onlara da bu süreçte dikkat edilmesi gerekenleri anlatın. Veliden dolayı bir bulaşma olursa bu da bizi sıkıntıya sokar. Onların da çok dikkatli olması lazım. Velilerimizi de uyaralım.” dedi.

OKULLARDA KANTİNLER AÇILMAYACAK

Pandemi dolayısıyla okullarda su bile satılamayacağını vurgulayan Müdür Küçükali, “Kantinlerimiz kesinlikle açık olmayacak. Su dahi satmıyoruz. Çocuklarımız evlerinden yiyecek getirebilir ama yiyeceklerini kimseyle paylaşmamaları gerekiyor. Sadece yiyeceklerini değil, kaleminden silgisine kadar hiçbir kişisel eşyasını arkadaşıyla paylaşmayacak. Buna özellikle dikkat edelim, çocukları takip edip uyaralım.” şeklinde konuştu.

HİÇBİR ÖĞRETMEN MAĞDURİYET YAŞAMAYACAK

Pandemi döneminde öğretmenlerin mağdur edilmeyeceğinin altına çizen Müdür Küçükali, “Öğretmenlerimizin ücretleriyle ilgili Bakan Yardımcımızla toplantı yaptık. İfade şu şekildeydi; “Salgın başladığında nasıl hiçbir öğretmenimizi mağdur etmediysek bu süreçte de hiçbir öğretmenimiz mağdur olmayacak. Gerekli planlamayı yapacağız.” dendi. Biz ihtiyacınız olan görevlendirmeleri yapacağız. Bazı okullarımızda yüz yüze eğitim başladığı zaman ihtiyaç duyulacak destek eğitim odalarına da şimdiden görevlendirme yapmış olacağız. O öğretmenlerimizi de ihtiyacınız varsa kullanabilirsiniz.” dedi.

EBA DESTEK NOKTALARI

Tokat’ta kurulan EBA Destek Noktalarının kullanımı hakkında ise şunları söyledi: “Biliyorsunuz evinde interneti, bilgisayarı olmayan çocuklarımız için okullarımızda EBA Destek Noktaları kurduk. Bu noktalarımızdan da çocuklarımızın faydalanmalarını sağlayalım. Bu işin duyurusunu güzel yapalım. Öğrencilerimiz, velilerimiz bize güvensin ve EBA Destek Noktalarından faydalansın istiyoruz. Bu da çok güzel bir uygulama oldu. Tüm öğrencilerimize, velilerine iyi duyuralım lütfen. Buralardan daha çok öğrencinin faydalanmasını istiyoruz.”

yuz yuze egitimin detaylari konusuldu.fw
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri