TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, Tokat’ın tarihî ve kültürel zenginliklerini vurgulayan etkileyici bir çağrıda bulundu. Beyazıt, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Tokat’ın hanları, hamamları, medreseleri ve kaleleriyle Anadolu’nun 900 yıllık mimari serüvenine ev sahipliği yaptığını belirtti.
Tokat’ın sadece mimarisiyle değil, aynı zamanda damak çatlatan eşsiz lezzetleriyle de ön plana çıktığını ifade eden Beyazıt, “Hem göze hem damağa hitap eden gastronomisiyle ve huzur veren doğasıyla Tokat, Anadolu’nun tarih ve kültür hazinesidir,” dedi.
Yusuf Beyazıt, Tokat’ın farklı medeniyetlerden izler taşıyan benzersiz dokusunun yerinde görülmesi gerektiğini belirterek, “Tokat’a Gitmek Gerek” etiketiyle herkesi bu kadim şehri keşfetmeye davet etti.
Tokat’ı hem yerli hem yabancı ziyaretçilere tanıtmak amacıyla yapılan bu çağrı, şehrin turizm potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi. Beyazıt’ın mesajı, Tokat’ın sahip olduğu doğal güzellikler ve kültürel mirasın daha geniş kitleler tarafından keşfedilmesine katkı sunmayı hedefliyor.
Yusuf Beyazıt’tan Tokat Daveti: “Tarih, Lezzet ve Doğa İçin Tokat’a Gitmek Gerek!” yazısı ilk önce SafaTV – SRT üzerinde ortaya çıktı.