Dolar 32,5668 0.13%
Euro 34,9906 -0.12%
Gram Altın 2.439,55 0,14%
Çeyrek Altın 4.124,00 0,05%
Yarım Altın 8.386,00 0,04%
Tam Altın 16.287,41 -0,04%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Yurtdışına İhracat Nasıl Yapılır?

Yurtdışına İhracat Nasıl Yapılır?

ABONE OL
07 Nisan 2022, 14:07:28

Sorularımıza cevap aramadan önce ihracat nedir, ihracatçı firma nedir gibi sorulara cevap vermemiz gerekiyor. İhracat, kişi ve kuruluşlarca üretilen mal ve hizmetlerin yurt dışına döviz karşılığında satılmasıdır. Kısaca dış satım da diyebiliriz. İhracatçı ise; İhraç edeceği mala göre, ilgili İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği’ne üye olan ve vergi numarasına, gerçek veya tüzel kişilik statüsüne sahip olmamakla birlikte yürürlükteki mevzuat hükümlerine istinaden hukuki tasarruf yapma yetkisi tanınan kişi ya da firmalardır.

Çalışmalarımız Hakkında Bilgiler

İhracat nasıl yapılır sorusuna bizim verdiğimiz cevaplara ise aşağıdaki linklerden ulaşabilir ve detaylı bilgi için telefon numaramızdan bizi arayın.

Yaptığımız ihracat çalışmaları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için Dijital Pazarlama İle İhracat Nasıl Arttırılır? 

Yaptığımız ihracat çalışmaları ve sonuçlarını gerçek bir hikaye üzerinden anlattığımız Sıfırdan İhracat Nasıl Yapılır? başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

İhracat paketlerimiz hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için İhracata Giriş Paketleri başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Adım adım ihracat nasıl yapılır aşamaları nelerdir?

  • Vergi numarası almalı
  • Bir muhasebeci tutmalı
  • Bir gümrük müşavirine vekalet vermeli
  • Bulunduğu bölgede faaliyet gösteren bir ihracatçı birliğine üye olmalı.

Bunları yaptıktan sonra ihracat yapmasının önünde herhangi bir engel yoktur. Kısaca yurt dışına ihracat nasıl yapılır aşamaları nelerdir sorusunun cevabını bu şekilde verebiliriz.

Bireysel ihracat nasıl yapılır neler gerekir?

Firma olmayan gerçek bir şahıs, üstte belirttiğimiz şartları yerine getirdikten sonra, yurt içinden temin ettiği ürünleri yurt dışında bir müşteriye satmak yani ihracatını yapmak için, yetki verdiği gümrük müşavirinin hazırlayacağı gümrük beyannamesini, ihracatın yapılacağı gümrük idaresine sunarak gerekli olan ihracat prosedürlerini tamamlamış olur.

İhracat izin belgesi nasıl alınır?

İhracat belgesi almak için ilk adım İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterlikleri ve Ekonomi Bakanlığı’na başvuruda bulunmaktır. Başvuruda gerekli belgeleri verip, ihracatın yapılacağı gümrük idaresine giderek işlemler başlatılabilir.

DİKKAT!  Seçim

Uluslararası ticaret yapmak isteyen kurum ve şirketlerin alması zorunlu bir belge olan ihracat belgesi Ticaret Odası tarafından verilir.

İhracat izin belgesi almak için bulunulan bölgedeki ihracatçı birliğine kayıt yaptırmak gerekmektedir. İhracatçı birliğine kayıt başvurusu yapmak için şu evraklar gerekmektedir:

  • İmza sirküleri
  • İmza beyannamesi
  • Faaliyet belgesi
  • Ticaret sicil gazetesi
  • Vergi mükellefiyet yazısı
  • Vekaletname
  • Kimlik belgesi

Bu belgelerle bölgedeki ihracatçı birliğine başvurulduğu ve onay alındığı takdirde ihracata başlanılabilir.

Daha detaylı bilgi almak için ihracatnasilyapilir.com web sitesi adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet