Dolar 32,5038 0.08%
Euro 34,7826 -0.12%
Gram Altın 2.496,86 0,50%
Çeyrek Altın 4.346,00 0,18%
Yarım Altın 8.852,00 -0,38%
Tam Altın 17.058,76 0,22%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Yağlı Ciltler için Bakım Rutini

Yağlı Ciltler için Bakım Rutini

ABONE OL
22 Nisan 2021, 11:08:01

Güzel ve bakımlı bir cilde sahip olmanın ilk kuralı cildinize iyi bakmak gerekir. Doğru ürün kullanarak cilt bakım rutininizi tamamlayabilir ve cildinize iyi bakabilirsiniz. Ancak dikkat edilmesi gereken bir nokta mevcuttur; o da kişinin cilt tipidir. Çünkü etkili ve doğru bir cilt bakımı için cilt tipine uygun ürünler seçilmelidir.

Özellikle yağlı ve akneye eğilimli cilt tipleri bakımlarına ekstra özen göstermeleri gerekir. Yağlı cilt tiplerinin sebum(yağ) oranı yüksektir. Bu durumda ciltte akne gibi cilt problemlerinin oluşmasına zemin hazırlar. Ciltteki akneyi önlemek için ise cildinize düzenli olarak bakım yapmak oldukça önemlidir. O halde gelin birlikte yağlı ve akneye eğilimli ciltler için özel olarak hazırladığımız bakım rutinine göz atalım…

Cildinizi temizleyin

Cilt bakımının en önemli adımı cildin temizlenmesidir. Cilt makyaj kalıntıları, çevresel faktörler gibi nedenlerden etkilenir, ciltte yağ oluşumunu tetikler. Bu sebeple cildi derinlemesine temizlemek gerekir. Bu doğrultuda siz de yağlı ciltler için özel olarak geliştirilmiş olan Bioderma sebium foaming gel ürününden faydalanabilirsiniz. Bioderma foaming jel;

  • Cildi ve makyaj kalıntılarını temizler.
  • Geliştirilmiş formülü sayesinde cildin sebum(yağ) seviyesini dengelemeye yardımcı olur.
  • Sabun içermeyen özelliği ile cildi kurutmaz.
  • Ciltte sivilce oluşumunu önler.

Yağlı ciltler için hazırlanan Bioderma sebium serisinde nemlendirici krem, peeling etkili temizleyici, losyon, matlaştırıcı bakım kremi, misel su ve gözenek karşıtı krem gibi birçok ürünü yelpazesinde barındırmaktadır.

Tonik uygulayın

Cildinizi temizledikten sonra ikinci adım cilde tonik uygulamaktır. Tonik ciltte asansör görevi gördüğü için yüzünüze uygulayacağınız diğer ürünlerin ciltte emilimini kolay hale getirir. Yağlı ciltler için hazırlanan tonik ile gözenekler arasında biriken kiri ve yağı temizler, gözeneklerin sıkılaşmasına yardımcı olur. Aynı zamanda cildinizi nemlendirir ve ferahlatır.

DİKKAT!  Saxenda Fiyat - 2023 En Güncel Saxendo Eczane Fiyat Listesi

Serum ile cildinizi canlandırın

Cilt bakımının bir diğer önemli adımı ise serum uygulanmasıdır. Serum, konsantre bir ürün olduğu için derinin en alt tabakasına kadar inerek etkili bir cilt bakımı imkanı sunar. Yağlı ve akneye eğilimli ciltler içeriğinde Glikolik asit ve salisilik asit bulunan serum tercih edebilir. Bu etken maddeler ciltteki leke görünümün en aza indirgenmesine yardımcı olurken cildi nemlendirir ve canlılık kazandırır.

Cildinizi nemlendirin

Nem, cildin temel ihtiyacıdır. Nemsiz kalmış bir ciltte kuruluk, kırışıklık ve yaşlılık belirtileri oluşur. Nemlendirici, cildin su ihtiyacını karşılar ve cildi yumuşatarak cildin doğal nem seviyesine kavuşmasını sağlar. Cildi dış etkenlere karşı korur ve ciltte oluşabilecek problemleri de azaltır. Bu doğrultuda yağlı ciltler için geliştirilmiş olan hafif yapılı nemlendirici ürünlerden faydalanabilirsiniz.

Siz de tüm cilt bakım ürünlerini Dermokozmetika’dan inceleyebilir, dilediğiniz ürüne uygun fiyat, kapıda ödeme ve hediyeni sen seç özellikleriyle sahip olabilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet