Dolar 32,3279 0.23%
Euro 35,0528 -0.24%
Gram Altın 2.282,79 0,23%
Çeyrek Altın 4.139,00 -0,53%
Yarım Altın 8.012,00 -0,53%
Tam Altın 15.697,30 -0,20%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
Vali Hatipoğlu, Makam Koltuğunu Buket’e Devretti

Vali Hatipoğlu, Makam Koltuğunu Buket’e Devretti

ABONE OL
23 Nisan 2023, 14:12:26
Vali Numan Hatipoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle makam koltuğunu temsili olarak Buket Cımbız adlı öğrenciye devretti.
İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir beraberinde Vali Recep Yazıcıoğlu İlkokulu öğrencilerini makamında kabul eden Vali Numan Hatipoğlu, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.
Dünyada çocuk bayramına sahip tek Ülke olduğumuzu ifade eden Vali Hatipoğlu, “Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, Ülkemizin kurtuluşu sürecinde en önemli olan yerlerden birisidir. Kurtuluş Savaşı’nın başlangıç zamanında aynı zamanda milli iradenin de tecelli ettiği, yani ülkenin kaderi üzerine söz söyleyecek tek mercinin Meclis olarak açıklandığı bir günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk çocuklarımıza hediye etmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, bizim egemenliğimizin en önemli kurucu unsurlarından biridir. TBMM aynı zamanda Gazi bir Meclis’tir. İki kez Gazi olmuştur.” dedi.
Geleceğin umudu olan çocukların, büyüklerin bırakacağı yerden yarınları çok daha güzel noktalara taşıyacağını belirten Vali Hatipoğlu, makam koltuğunu Vali Recep Yazıcıoğlu İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Buket Cımbız’a devretti.
Buket Cımbız ise konuşmasında şunları söyledi.
“Öncelikle bana koltuğunu devreden sayın Valim  Numan Hatipoğlu’na çok tesekkür ediyorum.
Kıymetli misafirlerim, sizleri bugün burada ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyorum.
Başta Tokat’taki çocuklar olmak üzere tüm Türkiye ve dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, bize bu bayramı armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
Asrın felaketini yaşadığımız şu günlerde başta  Adıyaman Gölbaşı’nda olmak üzere Devlet ,millet elele  vatandaşlarımıza en iyi şartları hazırlamanın çabası içindeyiz.
Yaşadığımız bu güçlükleri en kısa sürede aşacağımıza inancım tamdır.
Biz çocuklar ülkemizde ve dünyada barış, huzur ve kardeşlik istiyoruz. Bizim gözümüzde her çocuk eşittir. Her çocuk mutlu olmayı hak ediyor.  Yetişkin her birey gibi çocuklarında eğitim alma, sağlık hizmetlerinden yararlanma, güvenli alanlarda oyun oynama hakkı vardır. Sevgi ve saygı temelli bir toplum inşa etmek istiyorsak; evde, sokakta, trafikte çocuklara örnek olucu davranışlar sergilenmesi beklenir. Büyüklerimizden bunu bekliyoruz.
Bugünün küçükleri yarının büyükleri olarak sizlerden; yaşanabilir bir dünya teslim almak istiyoruz, Konuşmama son verirken bana bu imkanı veren sayın valime teşekkür ediyor,saygılarımı sunuyorum.”
Vali Buket Cımbız, ilk talimatı olarak her mahalleye bir oyun alanı ve spor tesisi talimatı verdi.
Vali Hatipoğlu, kendisini ziyaret eden çocuklara çeşitli hediyeler vererek teşekkür etti.
TVL 6227 TVL 6278 TVL 6338 TVL 6358

Vali Hatipoğlu, Makam Koltuğunu Buket’e Devretti yazısı ilk önce SafaTV – SRT üzerinde ortaya çıktı.

DİKKAT!  Kağıthane Operasyonunda Şehit Düşen Polis Memurumuz Hakan Telli’nin Naaşı Bugün Tokata Getirilecek

Son dakika tokat haberlerine göz atabilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri