Dolar 32,5038 0.08%
Euro 34,7826 -0.12%
Gram Altın 2.496,86 0,50%
Çeyrek Altın 4.346,00 0,18%
Yarım Altın 8.852,00 -0,38%
Tam Altın 17.058,76 0,22%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
VALİ HATİPOĞLU; GÖLBAŞI’NA VARDIĞINIZDA ‘TOKATLIYIZ’ DEYİN YETER

VALİ HATİPOĞLU; GÖLBAŞI’NA VARDIĞINIZDA ‘TOKATLIYIZ’ DEYİN YETER

ABONE OL
31 Mart 2023, 15:05:45

Haber-Foto: Fatih Kılıç, Seda Batur

 

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu depremin ilk gününden beri görevlendirildiği deprem bölgesi Gölbaşı’ndan döndü ve ayağının tozuyla basın toplantısı düzenledi. Vali Hatipoğlu makamında yaptığı açıklamada, deprem sonrasında ülkede pek çok il valisinin kurumlarının neredeyse tamamının seferber olduğunu belirtti. Hatipoğlu deprem bölgesinde yaraları sarabilmek için tam anlamıyla bir seferberlik ilan edildiğini ve kendisinin de eski görev yeri olan Adıyaman Gölbaşı ilçesinde görevlendirildiğini hatırlattı.

Depremin etkilerinin oldukça yıkıcı olduğunu dile getiren Vali Hatipoğlu, ilk günden itibaren bölgede Tokat’tan gelen ekiplerle birlikte yoğun bir çalışma yürüttüklerini ifade etti. Hatipoğlu, depremin imtihanlarından geçtiklerini ve herkesin fedakarca çalıştığını vurgulayarak, bölgede yaraların sarılması ve normalleşmenin sağlanması için çalışmaların devam edeceğini belirtti.

1680264212

“İNSANÜSTÜ BİR ÇABA GÖSTERİLDİ”

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, görevlilerin insanüstü çabalarından bahsederek, “Bazen üç saat, bazen dört saat araç içerisinde uykuyla çalıştılar günlerde o anları fazlasıyla kolaylaştırmak için vatandaşımıza ulaşabilmek için gayret sarf ettiler. İkincisi de yine Tokat insanımıza, halkımıza teşekkür ediyorum. Adeta bir tabirle teleferik hattı kuruldu buradan Gölbaşı’na. Tüm kurumlarımızla, vatandaşlarımızla seferber olundu. Hep şunu söylüyorum. İmkanı olanın belli bir şeyi vermesi söz konusu. Ülkemizin tamamında bu anlamda müthiş öyküler var ama ben şu kadarını söyleyeyim. Tokat insanı varlığının çok büyük bir kısmını verdi. Yani on lirası olanın bir lira vermesiyle hep bunu söylüyorum. Bin lirası olanın bir lira vermesi arasında büyük bir fark var. O farkı Tokat halkı fedakarlığıyla gösterdi. Ayrıca yine deprem yöresinden gelmiş olan depremzede kardeşlerimize açtığı kucakla gösterdi. İnşallah deprem yaralarını aziz devletimiz en kısa zamanda saracaktır. Bundan hiç şüphemiz yok. Net bir şekilde şunu ifade edeyim; dünyada hiçbir ülke Türkiye kadar hızlı davranamazdı. Ben Avrupa’nın pek çok ülkesini yakından gördüm. Nasıl bir refleks içinde olduklarını gördüm. Oraya gelen, çalışan insanlarımızın gayretlerini gördüm. İlk anından itibaren devletimiz tüm kurumlarıyla birlikte müteakkiz bir şekilde oradaydılar. Bu anlamda da hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

DİKKAT!  Ak Parti Tokat Milletvekili ve Adayı Yusuf Beyazıt Tokat İl jandarma Komutanlıgı ve Tokat Belediyesi Personelini Ziyaret Etti

VALİ HATİPOĞLU YAKLAŞIK 10 GÜN TOKAT’TA

Vali Numan Hatipoğlu, yaraların sarılması için çalışmaların devam ettiğini ve Ramazan ayı nedeniyle 10 günlük bir süre için Tokat’ta geldiğini belirtti. Gölbaşı’nda enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, acil ve yıkılmış binaların enkaz kaldırma çalışmalarının da devam ettiğini ifade eden Hatipoğlu, diğer yandan, konteyner kent inşasına devam edildiğini ve bölgeye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilgisinin yüksek olduğu, İçişleri Bakanı ve ilgili bakanların bölgeyle ilgili raporları aldıklarını ve her konuda destek verdiklerini belirtti. Vali Hatipoğlu, bu gayretin ülkemizi yarınlara daha güçlü bir şekilde taşıyacak adımlar atılmasını sağlayacağına inandığını söyledi. Ayrıca, kalıcı konutların inşasıyla ilgili ilk etabının ihalesinin yapıldığını ve tüm bölgede olduğu gibi en hızlı ve uygun şekilde ilerlediğini açıkladı.

1680264224

TOKAT ÇARŞISI VE DEVAM EDEN BAĞIŞLAR

Kendi açıklamalarının akabinde basın mensuplarından gelen soruları yanıtlayan Vali Hatipoğlu Tokat Çarşısı için bağışların devam edip etmediği ile ilgili gelen soruya;

“Gölbaşı’nda İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatıyla esnaf çarşısıyla ilgili olarak çalışma yaptık ve ilk etabını kurduk. 27 dükkanı açtık. Üzerinde Tokat yazması olan pergole (saçak) düzenlemesi de yapacağız.  Hedefimiz ilk etapta 200 sonrasında da 300 konteynerı esnafımızın orada hizmet edebileceği hale getirmek. Bağışlarımız devam ediyor. Önce teşekkür ediyorum tekrar hayırseverlerimize. Tokat hatırasını devam ettirme hususunda farklı bazı düşüncelerimiz var. Şekillendiğinde de gerçekten güzel işleri birlikte yapmış olacağız. Orada nasıl bir gönül bağı oluştuğunu geçenlerde bir öğretmenimiz anlattı. Oraya gelen öğretmenimize ‘bir gün burada kalmak zorunda kalırsınız sadece biz Tokatlıyız deyin’ denmiş. Bu gerçekten çok müthiş bir his. Bu bağı oluşturabilmek apayrı bir güzellik. Çünkü ancak deprem yaralarını bu tarz bağlar sarıyor. Buna aracılık etmiş olmak ve böyle zor bir zamanda görev alıyor olmak da ayrı bir onurdur benim için” yanıtını verdi.

DİKKAT!  ÜMİT ÖZDAĞ ŞIRNAK’TA

“BÖLGEDE HER YERDEN İŞ MAKİNESİ VAR”

“Enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor ve enkaz kaldırma çalışmalarında Tokatlı firmalarımızı da gördük. Şu an depremin iş hayatına yansıması nasıl oldu? Tokat’taki firmalarımız orada görev yapmaya devam ediyorlar mı?” sorusunu yanıtlayan Vali Hatipoğlu;

“İlk andan beri ülkenin her yerinden yardıma arkadaşlarımız oldu. Dolayısıyla da ülkemizden gelen her firmamızdan orada istifade ettik. Şu an itibariyle de çalışan arkadaşlarımız var. Zaten bölge yeniden inşa edilecek. Bununla ilgili olarak ülkemizin imkanları seferber edilmiş durumda. Sadece Tokat firmaları değil her yerden arkadaşımız orada İran’dan yüzlerce ekskavatör iş makinesi, kamyon oradaydı. Orada olmaya da devam ediyor” ifadelerini kullandı.

GÖLBAŞI’NDA EVLERE GİRİLİYOR MU?

Gölbaşı’nda vatandaşların evlerinde mi yoksa çadırlarda mı kaldıklarına dair gelen bir soru üzerine Hatipoğlu şunları söyledi;

“Vatandaşlarımız şuanda binaları hafif hasarlı dahi olsa endişeden dolayı girmiyor.  Özellikle gece çadırda kalmayı tercih ediyor. Biz hem çadır alanları hem konteyner kent alanı oluşturma konusunda büyük bir gayret sarf ettik. Şu anda yaklaşık 300’e yakın aile konteynerlerde kalıyor. Evinde kalan bir grubumuz da var. Ama yine de bahçesinde veya evinin önünde bir çadır istiyor.”

YARDIM ÇALIŞMALARI

Hatipoğlu, Gölbaşı’da deprem sonrası yapılan yardımlar hakkında da soruları cevapladı. Yardımların AFAD hesabına doğrudan yatırılabileceğini belirten Vali, fitre ve zekat bağışları için ayrı bir hesap oluşturulabileceğini ifade etti. Ayrıca, yıkılması gereken binalar hakkında da bilgi veren Vali, bölgedeki bin 305 binanın yıkılacağını ve ağır hasarlı ve orta hasarlı binaların da bulunduğunu söyledi.

Deprem sonrası hayvancılıkla ilgili de konuşan Vali Hatipoğlu, enkaz altında kalan hayvanlara yönelik çalışmalar yapıldığını ve yem desteği sağlandığını belirtti. Ayrıca, kayıp olan her hayvan için devlet tarafından ödeme yapılacağını söyleyen Hatipoğlu, deprem bölgesinde hayatını kaybedenler için de yardım çalışmalarının yapılacağını ifade etti.

DİKKAT!  Tokat GOP.Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Fatih Yılmaz Tvnet’e Konuk Oldu

Toplantının son bölümünde ise asayiş yönünden yaşanan hırsızlık olaylarına değinildi. Vali Hatipoğlu, Gölbaşı’nda bu tür olayların nadir görüldüğünü belirtti. Ayrıca, bölge halkının ihtiyaçlarına yönelik nakdi yardımın AFAD’a veya benzeri kurumlara bağışlanabileceğini belirten Hatipoğlu, Ramazan ayı dolayısıyla da bölgede gerekli çalışmaların yapıldığını kaydetti.

Hürsöz

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet