Dolar 32,5038 0.08%
Euro 34,7826 -0.12%
Gram Altın 2.496,86 0,50%
Çeyrek Altın 4.346,00 0,18%
Yarım Altın 8.852,00 -0,38%
Tam Altın 17.058,76 0,22%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
VALİ BALCI’DAN GÖRME ENGELLİLER OKULUNA ZİYARET

VALİ BALCI’DAN GÖRME ENGELLİLER OKULUNA ZİYARET

ABONE OL
07 Aralık 2019, 11:04:15

Vali Dr. Ozan Balcı, Mehmet Akif Ersoy Engelliler Okulu’nu ziyaret ederek, öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi, eğitim öğretim faaliyetleri hakkında bilgiler aldı.

Görme engelliler, işitme engelliler, otizmli çocuklar ve özel eğitim uygulama okulları ile 5-6 yaş grubu anasınıflarının bulunduğu toplam 130 öğrencinin eğitim gördüğü okulu ziyaret ederek, öğrencilerle bir araya gelen Vali Dr. Ozan Balcı, anasınıfı öğrencilerinin etkinliklerine katılıp çocuklara masal kitabı hediye etti.

Yatılı olarak da eğitim imkanı sunan görme engelliler okulunda öğrencileri sınıflarında ziyaret eden Vali Dr. Ozan Balcı, bir süre sohbet ederek istek ve taleplerini dinlediği öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını ve karşılanmaya devam edileceğini kaydetti.

Okulda, engelli ve otizmli çocukları eğitim alan ailelerle bir araya gelen Vali Dr. Ozan Balcı, bir süre sohbet ettiği ailelerin istek ve taleplerini dinledi. Velilerin otizmli çocukların eğitimi için 3. kademe (lise) sınıf taleplerine Vali Dr. Ozan Balcı, okulda 3. kademe eğitim sınıfı açılacağını belirterek, İl Milli Eğitim Müdürüne gereğinin yapılması talimatını iletti.

Ders dışı eğitim alanı olarak teknoloji sınıfında bulunan görme engelli öğrencilerle bir araya gelerek yakından ilgilenen Vali Dr. Ozan Balcı, öğrencilerle bir süre sohbet ederek başarılar diledi.

Daha sonra okul yöneticileri ve öğretmenleri ile toplantı salonunda bir araya gelen Vali Dr. Ozan Balcı, okulda yürütülen çalışmalarla ve etkinliklerle ile ilgili bilgiler aldı. Vali Dr. Ozan Balcı, engelli ve otizmli çocukların ve ailelerinin hayatlarını ve yaşamlarını kolaylaştırmak için her türlü desteğin verileceğini söyledi. Tokat’ta özel eğitim anaokulu, ağır-orta derece otizmli çocuklar için 1,2 ve 3. kademe (ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde) okul, yetenek ve beceri merkezi açılacağını belirten Vali Dr. Ozan Balcı, “Engelli çocuklarımızın ve ailelerinin hayatlarını kolaylaştırmak bizim görevimiz. Devletimizin ve milletimizin imkanları var, engeli çocuklara ve ailelerine her türlü desteği vereceğiz.” diye konuştu. Engellilerin, engelli ailelerinin ve engellilere eğitim veren öğretmenlerin çok önemli olduğunu ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, öğretmen ve öğrencilerin istek ve taleplerinin her zaman yerine getirileceğini kaydetti.

DİKKAT!  Tokat Seçim Sonuçları 2023

Engelli ailelerinin yaşamlarını kolaylaştırmak ve ihtiyaç halinde çocuklarını güvenle emanet edebilmeleri için yaşam merkezi projesinin hayata geçirileceğini belirten Vali Dr. Ozan Balcı, “Amacımız milletimize hizmet etmek, vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştırmak, onlara destek olmak.” dedi. Mehmet Akif Ersoy Engelliler Ortaokulu’ndaki öğretmenlerin çok güzel ve kıymetli işler yaptığını ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, “Sizlerin işi, emek, fedakarlık ve sabır gerektiren iş. Sizler işinizi aşkla, şefkatle, merhametle ve sevgiyle yapıyorsunuz. Burada eğitim vermek ayrı bir yetenek ve beceri gerektiriyor. Sizlere emekleriniz için teşekkür ediyorum. Sizlere her zaman desteğimin tam olduğunu bilmenizi istiyorum.” şeklinde konuştu. Ziyarette Vali Dr. Ozan Balcı’ya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, Müdür Yardımcısı Abdullah Gürbüz, okul müdürleri ve öğretmenler eşlik etti.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet