İYİ Parti Tokat İl Başkanı Erkan Er, ekonomik krizin toplumun her kesimini etkilediğini belirterek, ❝Hayat pahalılığı çalışanları canından bezdirmişken ekranlarda başka gündemlerin olması halkı oyalamaktan başka bir işe yaramıyor❞ dedi.
Erkan Er, yaptığı yazılı açıklamada, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Araştırma Birimi KAMU-AR’ın Nisan 2025 dönemi açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına dikkat çekerek, mevcut ekonomik tablonun vahametini ortaya koyduğunu vurguladı.
Açlık Sınırı 26 Bin Lirayı Aştı
KAMU-AR verilerine göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için gerekli olan açlık sınırının, Nisan ayında bir önceki aya göre 452 lira artarak 26 bin 178 liraya çıktığını aktaran Başkan Er, ❝Yüksek enflasyon ve derin ekonomik kriz, açlık ve yoksulluğu tetikliyor❞ ifadelerini kullandı.
Yoksulluk sınırının da aynı dönemde 1.182 lira artışla 79 bin 413 liraya yükseldiğini dile getiren Er, mevcut asgari ücretin bu sınırın üçte birini bile karşılamaktan uzak olduğunu söyledi.
❝Hükümet Gerçek Gündeme Dönmeli❞
Erkan Er, ekranlarda tartışılan suni gündemlerin halkın gerçek sorunlarını gölgelediğini belirterek, şu değerlendirmede bulundu:
❝Emeklilerimizin durumu ortada. Hükümet bir an evvel suni gündemleri bir kenara bırakıp ülkenin gerçek gündemi olan ekonomiyi düzeltmek için çaba sarf etmelidir❞ dedi.
Ülkenin Gerçek Gündemi Mutfaktaki Yangın yazısı ilk önce SafaTV – SRT üzerinde ortaya çıktı.