Dolar 32,4959 -0.15%
Euro 34,9823 0.4%
Gram Altın 2.435,67 0,52%
Çeyrek Altın 4.117,00 -0,07%
Yarım Altın 8.371,00 0,07%
Tam Altın 16.287,41 -0,04%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TÜRK DÜNYASI ŞAİRLER BULUŞMASI TOKAT’TA YAPILDI (1)

TÜRK DÜNYASI ŞAİRLER BULUŞMASI TOKAT’TA YAPILDI (1)

ABONE OL
25 Ekim 2019, 10:02:41

18 Ekim 2019 tarihinde “Türk Dünyası Şairler Buluşması” Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA ve Dünya Yazarlar ve Aydınlar Derneği DÜNYA-DER birlikteliğinde 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayında gerçekleşti.

Türk dünyası edebiyatı, sanatı, kültürü, birliği ve beraberliğine hayırlı, uğurlu olsun.
Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye, Türkmenistan, KKTC, Irak, Makedonya, Suriye’den şairler katıldı.

Biz dünya coğrafyasını edebi eserlerle süsleyen güzel Türkçemizin çağdaş şivelerini ve zenginliklerini de Anadolu’nun âlimler, şairler ve fadıllar şehri olan Tokat’ımızda bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadık.

Gün; Dilde, fikirde, işte birlik vaktidir.
          Başta, Tokat Valimiz Dr. Ozan Balcı olmak üzere,  Belediye Başkanımız Av. Eyüp Eroğlu’na,

Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam, TİKA Başkan yardımcısı Prof.Dr. Birol Çetin, uzman Zeynep Bayrak’a,

TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Genel Sekreter yardımcısı Prof. Dr. Bilal Çakıcı’ya, TÜRKSOY Türk dünyası fotoğraf sergisi düzenleyen Güler Fedai ve Ali Koyuncu’ya,

Yine programın gerçekleşmesi aşamasında çok önemli çalışmaları nedeniyle;

Tokat vali yardımcısı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Kültür ve Turizm İl Müdürü Adem Çelik, Şube Müdürleri Selahattin Adıgüzel, Ali Uçar, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, Şube Müdürü Dr. Murat Ağar, Tokat Belediyesi Başkan yardımcısı Selahattin Kelemci, Kültür müdürü Turan Erdoğan, Milli Eğitim Müdürlüğü Arge Edebiyat Öğretmeni Ali Bal, Müzik Öğretmeni Seyfi Karslı ve Şahin Büyük Yayla yine Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerimiz İsmail Mert Güler, Sebahattin Sefa Tekin, Murat Küçük ve Sunucu Banu Öner Pekgöz’e teşekkürlerimi sunuyorum. Unuttuklarım varsa af ola diyorum.

Uluslararası programlar yapmak zordur. Zora talip olmak da zordur. Yıllardır bu tür çalışmaları yurt içinde ve dışında yapmaya çalışan biri olarak tüm ayrıntıların ötesinde mutluluğun ve haklı gururun başarıyla bütünleştiği dakikalarda yaşanan duyguyu bilirim. 
           Bu etkinlik, Türk dünyasının yaşayan güçlü şairlerini bir araya getirerek ülkelerin kültür, edebiyat ve sanatının tanıtımına katkı sağlayacaktır. Bir milletin ayrı devletlerde yaşayan şair kardeşlerini bir araya getirmek, tanış etmek, bilgi alışverişlerini yapmalarına vesile olmak, karşılıklı kültür birikimlerini paylaşmalarını sağlamaktan daha öte olumlu sonuçlar ortaya koyacaktır.

DİKKAT!  O BENİM KÖYÜM

Biz gönülleri birleştireceğiz. Türk dünyasının mısra mısra, kıta kıta şiirlerle bütünleşip, kardeşlik duygularını ve sevgisini işleyerek, var olan gönül birlikteliğinin beslenmesine katkı sağlayacağız.

Gönüllere giden yolları şiirle besleyecek ve destekleyeceğiz. Türk dünyasında yaşayan kardeşlerin gönüllerini birleştirmek için çalışmak, önemli bir kültür etkinliğidir. Gönüllerin birleşmesi, kardeş coğrafyada sevgiyi ve biz olmayı güçlendirecektir.

Türk dünyasının farklı coğrafyalarından gelen şairlerin ortaya koyduğu milli ve manevi hava, kardeşliği pekiştirmeye hizmet edecektir. Bu etkinlik bugünkü Türk dünyasındaki yeni nesillere Türk dilini, kültürünü, edebiyatını ve sanatını tanıtmasına ve insanlarımız arasındaki birliğin tesisine vesile olacaktır.

           Birliğimiz, huzurumuz, mutluluğumuz daim, güçlü bir Türk dünyası yarınlarımız olsun. Türk dünyası şairler buluşmasının hayırlı uğurlu ve geleneksel hale gelmesi dileğiyle…

Osman BAŞ

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet