Dolar 32,3921 0.22%
Euro 35,0751 -0.1%
Gram Altın 2.326,54 0,26%
Çeyrek Altın 4.240,00 1,15%
Yarım Altın 8.231,00 1,43%
Tam Altın 16.091,52 2,61%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TÜM TOKATLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

TÜM TOKATLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

ABONE OL
12 Mart 2020, 10:03:39

Tokatlıların dernek başkanları 1-Mart-2020 Pazar günü saat 10.00’da Avcılar Belediyesi Firuzköy Sosyal tesislerinde bir araya geldiler. Dernek başkanı ve yönetiminin emek vererek hazırladıkları kahvaltıda birçok dernek başkanları ve yöneticileri bir aradaydılar.

                Program sunumunu, televizyon program sunucusu Hüseyin Kelleci yaptı. Memleketlilerin bir araya gelmenin sevinciyle, birbirlerine kavuşması bayram mutluluğu yaşadıkları her hallerinden belli oluyordu.

                Dernek başkanı Hasan Bayrak’ın açılış konuşmasının ardından, konuşmacı olarak katılanlar, Hasan Bayram, Zübeyde Güneş, Mustafa Gür soy( Eski Kınık bldy başk.) Murat İlter( Tok def eski başkanı), Mahbip Dilek( Anadolu’nun sesi Tokat gazetesi sahibi), Rıza Aslan( Kızıl dere Beldesi eski başkanı) konuşmalar yaptı. Konuşmalar sırasında Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerlinin salona girmesiyle hemşerilerinin mutlulukları bir kat daha arttı.

                Avcılar Belediye başkanı Turan Hançerli konuşmasında; Birlik ve beraberlikten bahsetti. Avcılar semtinin depreme dayanıksız evlerin olduğunu acil sorun beklediğini anlattı. Tüm derneklerin yanında olacaklarını hiçbir zaman siyaset ayrımı yapmadıklarını anlattı. Bu güzel birlikteliğin devamlı, kalıcı olmasını diledi. Kapılarının her zaman hizmet için acık olduğunu belirtti.

                Tok def başkanlığına dört adayın bulunduğunu bunların içinde bayan olarak da Mahbip Dilek’in aday olduğunu konuşmalarından anladık. Mahbip Dilek konuşmasında; Dernekte şu ana kadar hep erkekler yönetmişlerdir. Bayan olarak bu göreve talip olduğunu belirtti. Yönetim kadrosunun hazır olduğunu belirterek birçok değişik projelerle önünüze çıkacağını anlattı. Toplumda bayanlara yer açılması, yönetimde söz sahibi olmaları gerektiğini anlattı. ” Göreceksiniz bir bayan eli değdiğinde her şey daha güzel olacak” dedi.

                Konuşmacıların geneli güncel sorunların içinden çıkmak için birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğunu vurguladılar. Ülkemizin yanlış ve yanlı yönetildiğini hatırlattılar. Bu yanlışlıkta sosyal, kültürel değerlerimizin kaybolmasından bireysel çıkarların öne çıkarak kapitalizmin dümen suyunda boğulduklarını anlattılar. Tokatlılar dernekleri olarak birbirimizi yakından tanıyarak kaynaşmamız gerektiğini vurguladılar. Köyden büyük kente geldiklerini burada hayata tutunmak için bir yudum suya ve nefes almaya çalışarak yaşamaya ve yaşatma arzusunda olduklarını belirttiler. Derneklerin amacı da hemşerilerine sosyal, kültürel, ekonomik konularda yardımcı olmaya çalıştıklarını belirtildi.

DİKKAT!  Sümeyye Aksüt ile söyleşi

                Tüm Tokatlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin kahvaltısına gelenler bahçede toplu resim çektirerek, bir başka toplantıda buluşmak üzere ayrıldılar. İstanbul’un bu deniz manzaralı, yeşil alanın içinde ki güne anlamlı anı ve sevinçle ayrıldılar.

                Süleyman Erkan 01 Mart 2020 Pazar. Firuzköy Sosyal Tesisleri Avcılar.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri