Dolar 32,3747 0.16%
Euro 34,9781 -0.3%
Gram Altın 2.325,17 0,20%
Çeyrek Altın 4.162,00 -0,72%
Yarım Altın 8.104,00 -0,14%
Tam Altın 15.682,37 -0,29%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TÜBİTAK 2023 Üniversitelerin Alan Bazlı Yetkinlik Analiz Raporu Yayınlandı

TÜBİTAK 2023 Üniversitelerin Alan Bazlı Yetkinlik Analiz Raporu Yayınlandı

ABONE OL
30 Mayıs 2023, 17:16:06

TÜBİTAK tarafından hazırlanan “Üniversitelerin Alan Bazlı Yetkinlik Analizi” 2023 yılı raporu sonuçlandı. Rapora göre Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tarım ve Hayvancılık alanındaki birçok programda yetkin üniversiteler arasına girdi.
Üniversitelerin kendi araştırma alanlarından hangilerinde daha başarılı olduğunu ortaya koyan raporda Ulusal ve Uluslararası akademik yayın sayıları ve bu yayınlara yapılan atıf sayıları; üniversitelerin bu yayınlara katkı sağlamış akademisyen sayıları, üniversitelerin atıf açısından dünyada en fazla atıf alan ilk %10’luk dilime girmiş yayın sayıları, Türkiye’nin ve üniversitelerin uluslararası katılımlı yayın sayıları gibi çeşitli ölçütler esas alındı. Çalışmada 21 ana araştırma alanı ve bunların altında yer alan 132 alt araştırma alanı analize tabi tutuldu.
Üniversitemiz Tarım ve Hayvancılık Alanında Yetkin Üniversite
Bu kriterler çerçevesinde yapılan analizler sonucunda ortaya çıkan Üniversitemizin Yetkinlik Haritasına göre Üniversitemiz, Tarım ve Hayvancılık ana araştırma alanında yetkin üniversiteler arasında yer aldı. Bu kapsamda Üniversitemiz, Bahçe Bitkileri, Toprak ve Bitki Besleme ve Gıda İşleme alanlarında en üst derecede yer aldı.
Üniversitemiz enerji alanlarında da yetkin üniversiteler arasına girdi. Özellikle güneş ve rüzgâr enerjisi, arıtma ile enerji depolama alanlarında grafiğin kalite ve hacim bakımından üst bölgelerinde yer aldı. Grafikte Üniversitemiz eğitimde ve kimya alanında da en yetkin üniversiteler arasına girdi. Grafiğe göre bahsi geçen alanların yanı sıra İmmünoloji, Biyokimya, Genetik ve Moleküler Biyoloji, Orman, Gastroentroloji, Entegre Havza Yönetimi, Polimer ve Plastikler alanlarında da Üniversitemiz hem kalite hem hacim puanları bağlamında ortanca değerin üstünde yer aldı.
Üniversitemiz Sağlık Alanında Ortanca Değerin Üzerinde Yer Aldı
Üniversitemizin yetkinlik haritasına göre Sağlık ana araştırma alanındaki birçok alt alanda da hacim puanları açısından ortanca değerin üzerinde puan aldı. Grafiğe göre, Dişçilik, Kulak Burun Boğaz, Dermatoloji, Histoloji ve birçok alt alan Üniversitemizin ikinci en yetkin olduğu alanlar olarak belirlendi. Hacim puanları açısından ortanca değerin üzerinde yer alan diğer alanlar ise şu şekilde belirlendi: Tarla Bitkileri, Felsefe, Tıbbi Tanı Kitleri, Din Bilimleri, Üroloji, Endokrin, Akciğer ve Solunum Tıbbı, Radyoloji, Acil ve Yoğun Bakım, Enerji Verimliliği, Psikiyatri, İç Hastalıkları, Romatoloji, Patoloji, Aşı, Akışkan Gücü, Dinamiği ve Akışkan Makineleri, Geriatri, Ortopedi ve Gıda Güvenliği, Hijyeni ve Sanitasyonu.
Rektör YILMAZ, “Üniversitemizin Başarı Grafiği Daha Yükselecek”
Rektörümüz Prof. Dr. Fatih YILMAZ yapmış olduğu açıklamada TÜBİTAK tarafından hazırlanan “Üniversitelerin Alan Bazlı Yetkinlik Analizi” raporunun Üniversitemizin en yetkin olduğu alanları gösterdiğini ifade ederek raporda özellikle Tarım ve Hayvancılık ana araştırma alanında Üniversitemizin yetkin olduğunu belirtti. Yine eğitim, Sağlık, Enerji, Kimya, Havacılık ve Uzay, Malzeme Bilimleri ve Çevre Bilimleri ana alanlarında birçok alt alanda Üniversitemizin dereceye girdiğini kaydetti. Rektörümüz, yapılan hesaplamalar ve grafiklerde Üniversitelerin en yetkin alanlarından gelişime en çok açık olan alanlara göre sıralandığını ifade ederek üniversitemizin yetkinliğinin az olduğu diğer alanlarda da başarı grafiğinin giderek yükseleceğini söyledi. Rektörümüz Prof. Dr. Fatih YILMAZ bu başarının ortaya çıkmasında katkısı olan tüm akademik personelimize, akademik birimlerimize ve tüm çalışanlarımıza teşekkürlerini sundu.

DİKKAT!  Tokat Demokrat Parti’de Değişim

WhatsApp Image 2023 05 30 at 16.45.37 WhatsApp Image 2023 05 30 at 16.45.38 WhatsApp Image 2023 05 30 at 16.45.38 1

TÜBİTAK 2023 Üniversitelerin Alan Bazlı Yetkinlik Analiz Raporu Yayınlandı yazısı ilk önce SafaTV – SRT üzerinde ortaya çıktı.

Son dakika tokat haberlerine göz atabilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri