Dolar 32,5038 0.08%
Euro 34,7826 -0.12%
Gram Altın 2.496,86 0,50%
Çeyrek Altın 4.346,00 0,18%
Yarım Altın 8.852,00 -0,38%
Tam Altın 17.058,76 0,22%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TSO SEÇİMLERİNDE İTİRAZ SÜRECİ YAŞANIYOR

TSO SEÇİMLERİNDE İTİRAZ SÜRECİ YAŞANIYOR

ABONE OL
11 Nisan 2018, 14:59:09

Ali Çelik: “Bu şehirde hiç kimse kendine yakışanı yapmıyor. Şuan ki durum 14-9, bu da 23 kişi ediyor. Bir tane eksikle alakalı İl Seçim Kuruluna müracaat edeceğiz. Yani karşı tarafın 10 olma ihtimali yok onu söyleyeyim.”

Ahmet Arat: “Süreç işliyor yani. Şimdi yanlış bilgi veririz havada kalır. Seçim Kurulunun şuan ki sayımına göre 4 arkadaş değişti cumartesi günü yapılan seçimin sonucuna göre.” 

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) meclis üyeleri için 07 Nisan Cumartesi günü sandık başına gidilmişti. Seçimlerin sonucu olarak da kamuoyuna ilan edilen ilk bilgilerde Beyaz liste ile seçimi giren Dr. Ali Çelik’in 16, sarı liste ile giren Ahmet Arat’ın 8 üye çıkardığı duyurulmuştu. Ahmet Arat ise hemen akabinde oy sayımında hatalar olduğundan harekette itirazda bulunacaklarını bildirmişti.

            Ahmet Arat’ın itirazı üzerine 09 Nisan Pazartesi günü akşamı Tokat Adliyesi’nde İlçe Seçim Kurulunda yeniden sayılan sandıklarda meclis üye sayısı Ali Çelik’in komitesinden 14, Ahmet Arat’ın komitesinden 9 olarak belirlendiği kamuoyuna duyuruldu. Bu kez Dr. Ali Çelik, “14 + 9, 23 eder. 24. üye kim olacak, şuan boşta. Biz de il seçim Kuruluna itiraz edeceğiz. Karşı tarafın 10 olma ihtimali yok, onu söyleyeyim.” dedi.

            Tokat Ticaret ve Sanayi Odası’nda 07 Nisan Cumartesi günü Meclis Seçimleri yapılmıştı. Seçimlerde 9 komitede sandık başına gidilmiş, adaylardan Ali Çelik’in komitesinden 16, Ahmet Arat’ın komitesinden 8 üyenin meclise seçildiği duyurulmuştu. TSO Başkanı Ahmet Arat yazılı yaptığı açıklamada seçim sonuçlarına itiraz dilekçesi verdiklerini belirtmişti. Arat’ın itirazı üzerine 1,2,3,5 ve 9 no.lu komitenin oy sandıkları İlçe Seçim Kurulu tarafından tekrar sayıldı. Sayım sırasında Ali Çelik, Ahmet Arat hazır bulunurken, Ahmet Sami Ülkü’nün ekibinden bir isim de sandıkları takip etti. Çelik ve Arat’ı destekleyenler ise Adliye binası önünde sonuçları takip etti. Seçili komitelerin sandıklarındaki oyların sayılmasının ardından Ali Çelik’in komitesinden 14, Ahmet Arat’ın komitesinden 9 kişi meclis üyesi olarak belirlendi. Cumartesi günü yapılan seçimlerde meclis üyesinin 16’ya 8 olarak belirlendiği sonuç 14’e 9 olarak değişmiş oldu. İl Seçim Kurulunun 1 üyenin boşalması kararını vermesiyle 24 olan meclis üyesi 23 oldu.

DİKKAT!  İYİ PARTİLİLER MERAL AKŞENER İÇİN İMZA VERDİ

BU KEZ ALİ ÇELİK İTİRAZ EDECEK

            Sayım işleminin ardından basın mensuplarını açıklamalarda bulunan Ali Çelik, İlçe Seçim Kurulunda bir üyenin boşalması kararına itirazda bulunacaklarını belirtti.

            Çelik, şunları kaydetti:

“Bu şehirde hiç kimse kendine yakışanı yapmıyor. Biz seçim günü arkadaşlardan ‘teşekkür ederiz, biz bu seçimi kaybettik.’ açıklamasını beklerdik ama boşuna beklemişiz. Bugünkü tavırları da onu gösteriyor. Kendi genel sekreteri TOBB’un hukuk müşavirini arıyor, ‘İbrahim Bey kesinlikle böyle olması lazım.’ diyor, hala içeride işi sulandırmanın derdinde. Seçim gitti seçimi almanın derdinde değil onu söyleyeyim ama bizim bir üyemizi nasıl boşa atacaklarını düşünüyorlar. Yedeğin yedeğinden yedeğin asiline oradan da bir yerlere adam çekmenin derdinde millet. Hakime Hanımın zaten saat geç oldu kafasını karıştırdılar. Yarın İl Seçim Kuruluna onunla ilgili dilekçemizi vereceğiz. Şuan ki durum 14-9, bu da 23 kişi ediyor. Bir tane eksikle alakalı İl Seçim Kuruluna müracaat edeceğiz. Yani karşı tarafın 10 olma ihtimali yok onu söyleyeyim.

            Daha seçilmeden birini boşa atıyorlar, seçilmiş bir adamın seçilmişliğini. Yani öbürünü de mevzuat gereği getiremiyorlar bunu da götüremiyorlar, bunu götürüyorlar ama yerine birini getiremiyorlar, kendi kendine boşalıyor o yer. Ama çözülür rahat olun, ben o konuda yüzde yüz eminim. İşte hangi kafaların 10 sene bu şehri yönettiğini yarın akşam görürsünüz.”

ARAT DA AÇIKLAMADA BULUNDU

            Ahmet Arat da yaptığı açıklamada, “Süreç devam ediyor. Şu itirazlar bitsin, cumartesi günü yine Yüksek Seçim Kurulu nezaretinde başkanlık seçimi yapacağız. Seçim kurulu askı süresinden indirip meclis üyesi sıfatıyla Ticaret ve Sanayi Odasına gönderdikten sonra cumartesi günü de kendi içerisinden başkan ve yönetimini seçecek. Süreç işliyor yani. Şimdi yanlış bilgi veririz havada kalır. Seçim Kurulunun şuan ki sayımına göre 4 arkadaş değişti cumartesi günü yapılan seçimin sonucuna göre. 24 arkadaşımızın da hepsi bizim arkadaşımız zaten.” diye konuştu.

DİKKAT!  Kıble Yönü Nasıl Bulunur?
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet