Dolar 32,4999 -0.17%
Euro 34,9560 0.3%
Gram Altın 2.437,92 0,61%
Çeyrek Altın 4.122,00 0,05%
Yarım Altın 8.382,00 0,20%
Tam Altın 16.287,41 -0,04%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TOPÇAM ŞENLİKLERİNDE KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ VE KONSERLER

TOPÇAM ŞENLİKLERİNDE KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ VE KONSERLER

ABONE OL
31 Ağustos 2019, 10:55:22
Tokat Valiliği ve Tokat Belediyesi işbirliğinde bu yıl 22.si gerçekleşen Topçam Şenlikleri kapsamında Gaziosmanpaşa Stadyumu önünde başlayan ve Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan kortej yürüyüşü düzenlendi. 

Tokat Valiliği ve Tokat Belediyesi işbirliğinde bu yıl 22.si gerçekleşen Topçam Şenlikleri kapsamında Gaziosmanpaşa Stadyumu önünde başlayan ve Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan kortej yürüyüşü düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden şenliklere Vali Dr. Ozan Balcı, Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Belediye Başkan Vekili Hava Sabuncuoğlu, protokol mensupları ile vatandaşlar katıldı.

Yerel sanatçıların seslendirdiği Tokat türküleri ile Tokat halkının coşkulu anlar yaşadığı programda, Topçam Şenlikleri kapsamında düzenlenen Zafer Koşusunda dereceye giren sporculara Vali Dr. Ozan Balcı ve protokol mensupları tarafından ödülleri verildi.

Daha sonra sahneye çıkan İstanbul Devlet Opera ve Balesi solist sanatçısı Tokatlı Sedat Sarıgül, seslendirdiği eserlerle Tokatlılara doyulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Halk oyunları ekiplerinin de gösterilerini sunduğu programda İstanbul Devlet Opera ve Balesi solist sanatçısı Sedat Sarıgül’e teşekkür eden Vali Dr. Ozan Balcı, “Tokat’ın hatta Türkiye’nin bir değeri olan Sedat Sarıgül’ü keyifle dinledik. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Sedat bey, Anadolu  insanının acılarını, kederlerini, mutluluklarını yansıttığı türkülerle bizim ruhumuza dokundu.” dedi.

Konuşmasında 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı da kutlayan Vali Dr. Ozan Balcı,  “Türkülerimizi dinlerken Türkiye’nin doğusuyla, batısıyla, kentlisiyle ve köylüsüyle aynı duyguları hissederiz. Bu bizim millet olduğumuzun göstergesidir. Tokat esasında tarihin, kültürün, doğanın harmanlandığı bir şehirdir. Tokat, türküleri harmanlayıp bizlere sunan, Türk milletinin kültürünü yansıtan bir şehirdir.“ diye konuştu.

1.Altın Asma Türk Halk Müziği Beste Yarışması Düzenlenecek

Vali Dr. Ozan Balcı, konuşmasında Tokat halkına bir müjde vererek önümüzdeki günlerde Tokat’ta 1. Altın Asma Türk Halk Müziği Beste Yarışması düzenleneceğini kaydetti. Tokat Valiliği ve Belediye işbirliği ile Ekim ayının sonu gibi 1. Altın Asma Türk Halk Müziği Beste Yarışmasının gerçekleşeceğini ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, “Tokat bu zamana kadar birçok eser üretmiş, bundan sonra da üretmeye devam edecek.” dedi.

DİKKAT!  TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 173'ÜNCÜ YILI KUTLANIYOR

Vali Dr. Ozan Balcı, programda emeği geçen herkese teşekkür ederek, konuşmasını tamamladı.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet