Dolar 32,5668 0.13%
Euro 34,9906 -0.12%
Gram Altın 2.439,55 0,14%
Çeyrek Altın 4.124,00 0,05%
Yarım Altın 8.386,00 0,04%
Tam Altın 16.287,41 -0,04%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TOKAT’TAN TÜRKİYE’YE ÖRNEK UYGULAMA

TOKAT’TAN TÜRKİYE’YE ÖRNEK UYGULAMA

ABONE OL
08 Kasım 2019, 11:02:56
Hayvanların karıştığı trafik kazalarında sigorta poliçelerinin tedavi masraflarını karşıladığı anlatıldı

Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, Tokat’a hayvan hastanesi yapılması için çalışmalara başlanacağını ve yaralı hayvanlar için hayvan ambulansı kiralanacağını kaydetti. Ayrıca Tokat İl Özel İdaresi bünyesinde; yaralanan, zarar gören, kaza geçiren hayvanlar için özel bütçe ayrıldığını belirten Vali Dr. Ozan Balcı, bu uygulamanın Türkiye’de ilk olduğunu ve her ile örnek olması gerektiğini ifade etti.

Tokat Valiliği öncülüğünde Tokat Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Tokat Baro Başkanlığı, Tokat Veterinerler Hekimleri Odası ve Tokat Sigorta Acenteleri Derneği iş birliği ile trafik kazalarında yaralanan hayvanların tedavi giderlerinin karşılanması konulu program düzenlendi. Gaziosmanpaşa Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen seminerde başıboş kedi köpek, yabani hayvanlar ya da ticari maksatla beslenen inek, koyun gibi hayvanların karıştığı kazalar sonrasında yaralı olan hayvanların tüm tedavi masraflarının, ölenlerin ise ekonomik değerlerinin zorunlu trafik sigortası kapsamında karşılandığı konusunda bilgilendirme yapıldı. Programda, trafik kazalarında yaralanan hayvanların tedavi giderlerinin araç sigortası tarafından karşılandığı bilgisinin üzerinde duruldu. Konu hakkında vatandaşlara ve şoförlere bilgiler verildi.

Toplantıda hayvanların karıştığı trafik kazaları sonrasında yapılması gerekenleri Trafik Denetleme Şube Müdürü Yüksel Bozkurt sunum yaparak anlattı. Bozkurt, araç sigortalarının başı boş hayvanların tedavi masraflarını üstlendiklerini, sahipli hayvanlar için bu düzenlemenin geçerli olmadığının da altını çizdi.

Tokat Sigorta Acenteleri Derneği adına sunumunu gerçekleştiren Ahmet Oğuzhan Yanık ise hayvana çarpmalı trafik kazalarına karışan araç sürücülerinin sigorta hizmetlerinden nasıl faydalanabileceklerini yaptığı sunumla anlattı.

Kazaya uğrayan hayvanlara yapılacak tıbbi müdahaleler konusunda ise Tokat Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Seyit Sami Karyağdı bilgilendirmelerde bulundu.

Hayvan hakları ve hayvanların karıştığı trafik kazalarındaki yasal durumları ve süreçleri anlatan Avukat Hadiye Ardahanlı da Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvan Hakları hakkında konuşma yaptı.

DİKKAT!  TOGÜ’DE KARİYER SÖYLEŞİLERİ MEZUNLAR PROGRAMI

“TOKAT’A HAYVAN HASTANESİ VE HAYVAN AMBULANSI”

Toplantıda son olarak Vali Dr. Ozan Balcı söz aldı.

Vali Balcı, Tokat’ın hayvan dostu bir şehir olduğunu ifade ederek şunları söyledi; “Biz hayvanlara dostuz. Tokat da hayvan dostu bir şehir ve burası yardım edenlerin şehri. Tokat hayırsever insanlarla dolu. Burada biz kesinlikle hayvanlarla dostuz. Hayvanları korumak, onlara sahip çıkmak bizim görevimizdir. Hepimiz hayvanları çok önemsiyoruz. Bildiğiniz gibi Belediye Başkanımız çok güzel bir barınak kurdu. Biz de onu geliştireceğiz, kalitesini artıracağız. Bunu hep beraber yapacağız. Bu hepimizin meselesi. Diğer yandan bir hayvan hastanesi kurulması için çalışacağız. rektörümüzle görüşeceğiz. Bunun için destek verip, çaba göstereceğiz. Ayrıca bir tane de hayvan ambulansı kiralayacağız. Zarar gören, kaza geçiren hayvanlarımızın tedavileri için de Özel İdare bütçesine para ayırıyoruz. Ayrıca bu konuda çocuklarımızı bilgilendirmek, bilinçlendirmek için eğitim faaliyetleri düzenleyeceğiz. Yani artık sahipsiz hayvanlar sahipsiz kalmayacak. Onlar için el birliği ile çalışacağız. Doğa, insan ve hayvan dostu olan Tokat’ta bu konuda da güzel işler başaracağız inşallah.”

“HAYVAN HAKLARI SAVUNUCULARININ DESTEKÇİSİYİZ”

Vali Balcı, salondaki hayvan hakları savunucuları hitap ederek, derneğin onursal başkanı olduğunu, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nun da onursal başkan yardımcısı olduğunu ve hayvan hakları konusunda yaptıkları çalışmalarda her zaman destekçi olacaklarının altını çizdi.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet