Dolar 32,4969 0.25%
Euro 34,5849 0.21%
Gram Altın 2.498,33 0,61%
Çeyrek Altın 4.430,00 1,37%
Yarım Altın 8.966,00 2,29%
Tam Altın 16.961,96 1,75%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TOKAT’TA AHİLİK HAFTASI KUTLANDI

TOKAT’TA AHİLİK HAFTASI KUTLANDI

ABONE OL
19 Eylül 2019, 11:30:54
Ahilik Haftası kutlamalarına katılan Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve Tokat İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu Kaftan giydi.

Ahilik Haftası kutlamalarına katılan Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve Tokat İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu Kaftan giydi.

VATANDAŞLARA AHİLİK PİLAVI İKRAM EDİLDİ

Tokat Belediyesi tarafından 32. Ahilik Haftası dolayısıyla hazırlanan Ahilik Pilavı vatandaşlara ikram edildi.

Tokat’ta 32. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında program düzenlendi. Kapalı Pazar yerinde gerçekleştirilen programa Vali Ozan Balcı, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Fehmi Çankaya, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan etkinlikler halk oyunları ekibinin gösterisi ile devam etti. Sonrasında protokol konuşmaları yapıldı.

AHİLİĞİN ÖNEMİ ANLATILDI

Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Fehmi Çankaya Ahiliğin önemini belirten konuşmasının ardından Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan ve Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu birer konuşma yaptı.

700 YILLIK AHİLİK GELENEĞİ

Daha sonra 700 yıllık bir gelenek olan Ahilik Kaftanı ve Ustalık belgeleri dağıtıldı. TESOB Başkanı Fehmi Çankaya, şehre tarımda ve ticarette olduğu gibi eğitim, spor, sağlık, sanat gibi birçok alanda emeklerinden ötürü ilk kaftanı Vali Ozan Balcı’ya giydirdi. Yılın ahisi seçilen metal ustası Halit Fikri Vural’a vekaleten Sebati Uzun’a kaftanını Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu giydirdi. Yılın Kalfası Serdar Aydoğan’a kaftanını ise Tokat İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu giydirdi. Yılın çırağı ise motor ustası olacak olan Enes Kaçmaz oldu. Kaçmaz’a kaftanını Ahmet Hamdi Aydoğan giydirdi.   Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve Tokat İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu da giydikleri kaftanlarla objektiflere poz verdi.

DİKKAT!  Boyun Fıtığı Nedir?

ESAS GAYE KÖKLERİMİZLE BULUŞMAK

Programda konuşma yapan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan; “Yaklaşık yarım asra yakın süredir ülkemize kutladığımız ahilik haftamızın bu yılki kutlama törenlerine hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz. İlimizde de 10-12 yıldır kutladığımız ahilik haftası, Ahi Evran-ı Veli’nin bulunduğu Kırşehir’de kutlanıyor. Bu yıl 32’ncisini kutluyoruz. Bu kutlama törenlerinde bizim esasen yapmaya çalıştığımız şey devletimizin bakanlığımızın öncülüğünde Esnaf Kefalet Kooperatifi, Esnaf Odaları Birliği, Ticaret Odası ve bakanlığımızın temsilcileriyle birlikte kutladığımız bu törenlerin esas gayesi bizleri köklerimizle buluşturmak ve bizi biz yapmak. Ahilik ahlakını her sanatkarımıza, her esnafımıza, her ticaret erbabına göstermemiz gerekiyor. Biz eskiden hangi değerlerle yükselmişiz bugün hangi değerlerle dünyada söz sahibi olabiliriz bunu da anlatmamız gerekiyor. Bugün maalesef vahşi kapitalizm bütün dünyayı esir aldı. Bunun için de dünyada kandan gözyaşından geçilmiyor. Bunları fark edelim diye Ahilik Haftası gibi önemli günleri, haftaları kutluyoruz. Biz yeniden ahilik ahlakına dönmek arzusuyla bu haftamızı kutluyoruz. İnşallah o günlere yeniden döneriz diyor Ahilik Haftamızı kutluyorum” dedi.

ESNAF GELİŞİRSE ŞEHİR GELİŞİR

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nun ise, “Ahilik Haftamızı kutlarken bir yandan da birazdan açılacak olan fuarımıza hoş geldiniz diyorum. Programlarımızın hayırlara vesile olmasına da Allah’tan temenni ediyorum. Ahilik teşkilatı hepimizin bildiği önemli bir teşkilat. Ahilik teşkilatı öylesine kurulmuş bir teşkilat değil. Ecdadımız da ahilik teşkilatına her zaman çok ama çok önem vermiş. Bugün de ahilik teşkilatımız çok önemli. Bizler de bu şehrin gelişmesi, büyümesi anlamında ahilik teşkilatını daha da güçlendirmeliyiz. Bu teşkilatın yapacağı çalışmalarla şehrimize büyük katkılar sağlayacağını biliyoruz. Her zaman söylerim esnaf gelişirse şehir gelişir. Esnaf büyürse şehir büyür. Birlikte ve beraberce yol yürümemiz lazım. Biz her zaman esnaflarımızın yanındayız. Her zaman yanlarında olmaya da devam edeceğiz. Sorunlarımız hep birlikte çözeceğiz. İnşallah ahilik teşkilatımızı, esnaflarımızı ve şehrimizi daha da büyüteceğiz. Ben yeniden ahilik haftamızı kutluyorum. Emeği geçen bütün oda başkanlarımıza ve esnaf kardeşlerimize teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

DİKKAT!  TOKAT'A ESNAF SARAYI PLANLANIYOR
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet