Dolar 32,5724 0.14%
Euro 34,9198 0.67%
Gram Altın 2.434,87 0,08%
Çeyrek Altın 4.156,00 -0,93%
Yarım Altın 8.438,00 -1,53%
Tam Altın 16.393,79 -1,36%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TOKATLININ ET VE SÜT KURUMU HUSUSUNDAKİ YORUMLARI

TOKATLININ ET VE SÜT KURUMU HUSUSUNDAKİ YORUMLARI

ABONE OL
03 Nisan 2023, 23:01:51

Tokatlı hemşehrimiz Bekir Karaca’nın “Sivas Merkezde 5 tane et satış mağazası bulunmakta. Onlar eti 120 tl ile 180 arası tüketmekteler. Biz TOKATLI ise 220 ve 300 tl’ye tüketmekteyiz. Neden burada et balık kurumu satış mağazası açılmıyor?” sorusuyla şehrin gündemine getirilmesini talep ettiği konuya dair şehir insanın, haber okurunun yorumlarını takip ettik.

Serbest piyasada et fiyatları vatandaşın cebini yakıyor. Et ve Süt Kurumu Şubesi olan yerlerde daha ucuza satışlar oluyor. Tokatlı, komşu ilimiz Sivas’ı örnek göstererek “Neden Tokat’ta olmasın?” diye yetkililere duyurdular. Hemşehrimizin sosyal mecra paylaşımında “Sivas bize 100 km Sivas’ta ET ve SÜT KURUMU KOMBİNESİ VAR VE SİVAS MERKEZDE 5 tane et satış mağazası bulunmakta. Onlar eti 120 tl ile 180 arası tüketmekteler. Biz TOKATLI İSE 220 ve 300 tl’ye tüketmekteyiz. Neden burda et balık kurumu satış mağazası açılmıyor? Yetkililere duyurulur.” diye yazdılar.

VATANDAŞ, OKUR YORUMLARI

            Söz konusu talebin gündeme getirilmesinin ardından vatandaşlarımızın ve haber okurlarının yorumları oldu. İşte o yorumlardan bir kısmı şöyleydi:

* Bir üretici aynı zamanda da bir tüketiciyim hepimiz gibi, doğduk doğalı et ve süt üretmeye çalışıyorum, et, süt ve yem pariteleri var, bizim de bir maliyetimiz var. Biz tüketiciye ucuza et ve süt vermek isteriz. Her şeyin fiyatı artarken bizim de maliyetlerimiz arttı, bu durumda hayvanımızın yerine hayvan alamıyoruz. Hayvanın kesime gelmesi ciddi bir besi süreci ayrıca bir hayvanın süt verebilmesi için en az 23/24 aylık olması gerekiyor, her ay 2750-3000 TL arası bir maliyet var. Biz gebe ve dişi hayvanlar kesilmesin, aynı anda hem ana hem de dana (buzağı) gitmesin, üretim çok kötü etkilenir dedik, kimseler dinlemedi, ithalatı çözüm sandılar ama yanıldılar… Et Süt Kurumu 2022’de 115 TL maliyetimizin olduğu hayvanları 94 TL almayı teklif etti. Kim bir ticarette göz göre göre zarar edebilir ki? 50 yıllık hayvancılık tarihimde 3 kez para etti, haricen hep zarar. Sadece tavsiyem gelin 1 tane hayvan alalım birlikte süt vereceği tarihe, kasaplık olacağı tarihe kadar beraber bakalım, bu işin öyle boyacı küpü olmadığını görün, ona göre 100 TL’ye et satalım, 5 TL’ye süt satalım. Yanlışlar çok… Üretim ciddi desteklenmeli. Saygılar sunuyorum. (A.Ö.)

DİKKAT!  Atatürk’ün Tokat Gelişinin 104. yılı kutlandı

            * Aktarma su ile değirmen dönmez imiş. Elden gelen öğün olmaz imiş, diye Atalarımız boşuna dememişler. Çözüm tarlada, ahırda aranmalı, yoldan geçerken değil. İthalat ile değil üretim ile  olmalı Hayvancılıkta köylünün ahırı boş. Küçük üretici desteklenmeli, çiftlikler değil. Kısaca ÜRETİM, ÜRETİM, ÜRETİM. SAYGILAR.

* Hayvan üreticilerinin tavsiyelerini dikkate almayan ilgililerin üretici ve tüketiciyi karşı karşıya getirdiği durum çok üzücü. Ancak tüketici ne yapsın o da cebini düşünüyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah.

* Ucuz etin yahnisi yenmez!

* Gayet olumlu bir istek.

* Evet ya bizim neden yok, olması için neyimiz eksik? Yetkililere duyurulur.

* Evet 600.000 nüfuslu Tokat’ta Şube istiyoruz.

* Tokatlı olarak Et ve Süt Kurumu çok isabetli olur. Çünkü Tokat bir tarım ve hayvancılık memleketi.

* Ne yazık ki özellikle son 20 yılda hizmette çevre illerin en sonuncusu olduk, bir de elimizdeki fabrikalar gitti, çoook yazık Tokat halkı bunu hak etmiyor.

* Gerek yok Sivas 100 metre ordan alırız.

* TOKAT’a yapılan hizmetlerden sadece noksan o kaldı inşallah olur.

* Çok doğru. İnşallah çok güzel olur.

* Bu iş Şener Şen’in selamsız bandosuna benziyor. Tarım kredi var da ne oldu. Aynı şu anda Ramazan tarifesine geçtik.

* Değerli vekillerimiz aracılığıyla Tarım Bakanlığına ve Tokat İl Tarım Müdürlüğüne Tarım Kredi Kooperatiflerine duyurulur, uygun fiyata et yemek bizim halkımızın da hakkıdır.

Hürsöz

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet