Dolar 32,5482 0%
Euro 34,8332 -0.11%
Gram Altın 2.430,47 0,01%
Çeyrek Altın 4.132,00 -0,39%
Yarım Altın 8.391,00 -0,36%
Tam Altın 16.393,79 -1,36%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TOKATLI YARDIMDA AÇIK ARA ÖNDE

TOKATLI YARDIMDA AÇIK ARA ÖNDE

ABONE OL
22 Mart 2023, 22:36:36

Tokat İstişare Heyeti, 06 Şubat 2023 tarihli depremde etkilenen 11 ilden biri olan ADIYAMAN ilinin Gölbaşı ilçesine 21 Mart günü günübirlik ziyaret gerçekleştirdi. Tokat Valisi Numan Hatipoğlu’nun bir dönem Kaymakamlık yaptığı Gölbaşı ilçesindeki yıkımı kaldırmak, yaraları sarmak Tokat ilinin Özel İdaresi, Belediyeleri, kamu kurumlarına görev olarak verildi. Yaklaşık bir buçuk aydır GÖLBAŞI’da bulunuyorlar, enkaz kaldırma işinde Tokatlı firmalar çalışıyor. Tokatlılar da hemen her fırsatta Gölbaşı’na giderek desteklerini eksik etmiyor. Tokat İstişare Heyeti, Nevruz gününde, Ramazan ayı başlangıcı öncesi Gölbaşı’na günübirlik ziyaretle Tokatlıların yardım elini Gölbaşı’na ulaştırdı.

1679492137

21 Mart Salı günü sabahı Tokat Cumhuriyet Meydanı’nda buluşan iş insanı hemşehrimiz Mehmet Emin Atmaca öncülüğündeki Tokat İstişare Heyeti, “TOKAT İSTİŞARE HEYETİ olarak NEVRUZ’un tazeliği, RAMAZAN’ın huzur ve bereketiyle TOKAT’tan ADIYAMAN GÖLBAŞI’na dostluk, kardeşlik, dert ve derman paydaşlığı için gidiliyor… Acıları paylaşarak, yaraları hep birlikte saracağız.” ifadelerini paylaşarak teker döndürdü.

1679492316

İLK DURAK MALATYA AFAD MERKEZİ

VALİ BALCI VE AFAD DAİRE BAŞKANI ERGİN’DEN TOKATLILARA SELAM VAR

            Tokat İstişare Heyeti’nin Adıyaman Gölbaşı yolculuğunda ilk durak Malatya oldu. Malatya AFAD Merkezinde görevli Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Sadi Ergin ile buluşuldu. Aynı gün İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da Malatya’daydı. AFAD Merkezindeki toplantıya, Tokat Valisi iken Van Valisi olarak atanan Ozan Balcı da katılmaktaydı. 06 Şubat tarihli depremde hasar gören Malatya ilinde koordinasyonla görevli kılınmıştı. Tokat İstişare Heyeti hem Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Sadi Ergin hem de Van Valisi Ozan Balcı ile buluşmasında Tokat’a dair anılar tazelendi. Vali Ozan Balcı ve Daire Başkanı Dr. Sadi Ergin deprem yaralarının sarılması sürecinde Tokatlının kadirşinaslığına vurgu yaptılar ve hemşehrilerimize bol bol selamlarını ilettiler.

DİKKAT!  Başkan Özcan şampiyon sporcuları ağırladı
1679492218

MALATYA ERKENEK’TE DEPREMİN HASARI GÖRÜLDÜ

            Tokat İstişare Heyeti, Malatya’nın ardından Tokat ekibinin görevli olduğu Adıyaman Gölbaşı’na doğru yola çıktılar. Gol güzergahında Doğanşehir’e bağlı Erkenek beldesinde duruldu. Depremin hasarı çıplak gözle görüldü. Yıkılan evler, cami, hasarlı yapılar görüldüğünde depremin yıkıcılığı hafızalara kazındı. 7,4 büyüklüğündeki depremin 11 büyüklüğünde yıkıma sebebiyet verdiği dillendirildi.

1679492229

TOKAT BÜROKRASİSİ GÖLBAŞI’DA

            Erkenek sonrasında Adıyaman Gölbaşı’nda Afet Koordinasyon Merkezi’ne geçildi. Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Erol Duyum, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Yılmaz, günü birlik ziyaret gerçekleştiren İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Özdemir, Tokat Valiliği Özel Kalem Müdürü Yılmaz Demirci, Tokat Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdiresi Gülay Kartal, Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Kelemci ve cansiperane çalışmakta olan Tokatlı ekiple buluşuldu.

1679492259

İSTİŞARE HEYETİ ÖNCÜSÜ MEHMET EMİN ATMACA:

“KARDEŞLİK HUKUKUNUN GEREĞİNİ YAPIYORUZ”

            Tokat İstişare Heyeti öncüsü hemşehrimiz Mehmet Emin Atmaca, 06 Şubat tarihinde yaşanan ve hasarı görüldüğünde Asrın Afeti olarak anılan depremin ardından bir buçuk ay geçtiği ortamda, Tokatlının gönül bağı kurduğu ADIYAMAN GÖLBAŞI’nda koordinatörlüğünü Tokat Valisi Numan Hatipoğlu’nun yaptığı hizmetleri sitayişle takip ettiklerini söyledi. Kardeşlik hukukunda yardımlaşmada üzerine düşeni yapmak için günübirlik ziyaretle Tokatlının her zaman yanlarında olduğunu göstermek istediklerini belirtti. Atmaca, depremin olduğu gün Umre yolculuğu yaptıkları ve o süreci Umre’de geçirdiğini hatırlattı ve “bizim Türkiye’ye ümmet ve millet bir umut olarak bakıyor. Sancaktar biliyorlar. Dua ediliyor bizlere. Cenab-ı Allah bir daha yaşatmasın bu afetleri. Kelimelerin bittiği yerleri gördük. Önce Cenab-ı Allah’a, Türk Milletimize, Devletimize güveniyorum. Burada geldik, gördük, emek veriyorsunuz, her şey için teşekkürler. Buradaki durumu yaşamaya geldik. Dualar, selamlar getirdik.”  dedi.

DİKKAT!  AK Parti Tokat İl Başkanlığı’nın Ramazan Bayramı Bayramlaşma Programı Coşkuyla Gerçekleşti
1679492265

TOKAT VALİSİ NUMAN HATİPOĞLU:

“TOKAT’TAN GÖLBAŞINA TELEFERİK KURULMUŞ GİBİ”

            Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, “Deprem günü yola çıktığımızda Gürün’de ikinci deprem oldu ve buraya geleceğim yollar kapandı. Yaklaşık 2,5 – 3 saatte geçtik Malatya’dan. Diyarbakır üzerinden geçince 13 saatte geldik. Gölbaşı’nı toparlamaya gayret ediyoruz Erol başkanımızla birlikte. Yıkılacak yerleri yıkmaktayız. 1200’e yakın ağır hasarlı bina var yıkılmayı bekleyen. Acil kaldırılacak 279 bina var. İlk geldiğimiz güne göre daha iyi durumdayız. Başlangıç itibariyle çok zordu. Tokat ile Gölbaşı arasında adeta bir TELEFERİK HATTI oluştu diyor bir vatandaş sosyal mecrada. Gerçekten de öyle oldu, müthiş bir bereket oluştu. Tokat halkı da yardımseverlikte açık ara çok çok önde oldu. Hep şunu söyledim, 10 lirası olanın 1 lirasını vermesi ile 1000 lirası olanın 1 lira vermesi arasında çok büyük fark var. İşte Tokatlılar 10 lirası olup 1 lirasını hatta daha fazlasını verenlerden oldu.” dedi.

            Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Erol Duyum da Gölbaşı’ndaki izlenimlerden bahsederken, Gölbaşı’nda Kaymakam olarak görev yapmış Tokat Valisi Numan Hatipoğlu’nun nasıl kalıcı izler bıraktığını yaşarak gördüklerini dile getirdi. Her Gölbaşılının Vali Hatipoğlu’nu gördüğünde sevgiyle, saygıyla sarılıp, hizmetlerinden bahsettiklerine şahit olduğunu dile getirdi.

1679492290

TOKAT ÇARŞISINA İSTİŞARE HEYETİ DESTEĞİ

            Tokat ekibinin Adıyaman Gölbaşı’nda sosyal yaşamı ve ticari hayatı canlandırmak için oluşturmak istediği TOKAT ÇARŞISI için konteyner kampanyası başlatılmıştı. Tokat İstişare Heyeti de Tokatlının yardımlarının eksik olmayacağını vurguladı. Karınca kararınca bağışlarının olacağının sözünü verdiler, İBAN hesabına bağış yapılmaya başlandığını belirttiler.

1679492330

TOKAT BELEDİYESİ HER YERDE

            Adıyaman Gölbaşı’da Tokat Belediyesi de kendini her yerde hissettirmekte. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ziyaret günü Tokat’taydı, orada bulunan Belediye Başkanı Yardımcısı Selahattin Kelemci Tokat İstişare Heyeti’ne mihmandarlık yaptı. Günlük yemek temini, alt yapı hizmetlerinin yerine getirilmesi ve daha birçok alanda Gölbaşı halkına yerel belediyecilik hizmetinin tamamını vermekte öncülük ettiklerini anlattı.

DİKKAT!  Niksar’da 600 kişinin su zehirlenmesi iddiası yalanlandı
1679492528

Hakkın rahmetine kavuşmuşların gömüldüğü mezarlık ziyareti ile dua edilmesini sağladı.

1679492516

Konteyner kent ziyareti ile vatandaşlarla sohbet edilme imkanı sunuldu. Tokat İstişare Heyeti’nin beraberindeki getirdiği medikal malzeme, giyim eşyası, çikolatalar dağıtıldı.

1679492346

GÜN SONU MESAJI

            Adıyaman Gölbaşı’nda saat 19.00’a kadar kalındıktan sonra tekrar Tokat’a dönüş yoluna düşüldü ve sabah 06.45’te başlayan yolculuk bir gün sonra gece 04.00’te tamamlandı. Gün sonunda bırakılan not “insan ömründe kaç defa böylesi zorlukları yaşar Cenab-ı Allah bilir, bir defa yaşamışsa bir ömür boyu unutulmaz hissiyatlar doğurur. Onca yıkılmış, viran olmuş binaları görünce, bir gönülde güller açtırma, yüzlerde gülümsetme yaşanıyorsa toplumsal tutkunluğun, kardeşliğin yapıldığına delildir. Bugün yüzlerde gülümseme bırakarak Göbaşı’ndan ayrılıyoruz. Teşekkürler Mehmet Emin Atmaca, böylesi güzel bir ziyarete öncülüğünüz için. Teşekkürler sn. Valim, devlet baba şefkatiyle hizmetleriniz için.” şeklinde oldu. 

           Tokat İstişare Heyetinin Adıyaman Gölbaşı ziyaretinde Mehmet Emin Atmaca öncülüğünde Hüseyin Uçar, Fatih Kılıç, Ahmet Eroğlu, Adnan Özmen, Can Bingöldağ, Mustafa Danabaş, Ömer Danabaş, Ahmet Çiftçi, Melih Tuzcuoğlu, Akay Atlı, Fatih Sevim, Ömer Faruk Sönmez, H. Ahmet Turan, araç şoförü Sefer Metin, gazeteciler Mihriban Koçaker ile Seda Batur katıldılar.

Kaynak : https://www.hursozgazetesi.com/haber/tokatli-yardimda-acik-ara-onde-47573.html

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet