Dolar 32,3593 0.11%
Euro 35,0172 -0.22%
Gram Altın 2.325,75 0,23%
Çeyrek Altın 4.177,00 -0,36%
Yarım Altın 8.134,00 0,23%
Tam Altın 15.682,37 -0,29%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TOKAT’A ÖZEL TİYATRO

TOKAT’A ÖZEL TİYATRO

ABONE OL
14 Aralık 2019, 11:30:53

Bilgi Sanat Tiyatrosu’nda tiyatro çalışmaları devam ediyor. Bilgi Okulları ana sponsorluğunda kurulan Sanat Tiyatrosu, ‘Vay Sen Misin Ben Olan?’ isimli tiyatro oyununu Tokatlılar ile buluşturdu. İstanbul Meydan Sahnesi oyuncuları tarafından sahnelenen oyuna Tokatlıların ilgisi yoğun oldu.

Konuk Tiyatrolar Projesi kapsamında usta tiyatrocuları Tokatlı seyirci ile buluşturacaklarını belirten Bilgi Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Ferhat Pekyiğit ile Tokat gazetesi olarak bir röportaj gerçekleştirdik.

BİLGİ SANAT TİYATROSU’NUN TİYATROYA KATKILARI NELER OLDU? 

“Bilgi sanat Tiyatrosu Tokat halkı için açılan özel bir tiyatro, ayrıca çevre illeri de kapsıyor. Geçtiğimiz Haziran ayında kuruldu, şu anda Türkiye’de özel okul bünyesinde açılan özel tiyatrolardan ilki, tamamen halka yönelik bir tiyatro. Üniversite öğrencileri, devlet memurları, öğretmen, doktor, hakim ve farklı meslek ve çevrelerden oluşan bir ekip ile oyunlarımızı sahneliyoruz. İzleyici kitlemiz Tokat halkı.”

ÇALIŞMALARINIZ İLE İLGİLİ NELER SÖYLEYECEKSİNİZ?

“Tiyatroyu Tokat’ta daha yaygın hale getirmeye çalışıyoruz. Bilgi Okulları, Tokat’ta tiyatroyu sevdirmek amacıyla özel tiyatro açan ilk özel kurum. Bilgi Sanat tiyatrosunda oyunculuk eğitimi almak isteyenler için başvurularımız ve eğitimlerimiz devam ediyor, isteyen herkes dahil olabilir. Bilgi Sanat Tiyatrosu olarak ‘Konuk Tiyatrolar’ projesini başlattık.  İki ayda bir Tokat’a tiyatro oyunu davet edeceğiz. İlk olarak Aralık ayında İstanbul Meydan Sahnesini davet ettik, ikinci tiyatro oyunu Şubat ayında oynanacak. Her iki ayda bir özel bir tiyatro getirmeyi düşünüyoruz, diğer aylarda kendi tiyatromuz oynanacak. Sahnelenecek oyunlarımızın yanı sıra her yaş grubuna oyunculuk ve tiyatro eğitimlerimiz devam ediyor.  Halk Eğitim, KYK Kız Yurtları, Gençlik Merkezi’nde eğitimler devam ediyor, 200 öğrencimiz var. Şehir Tiyatrosundaki Genel Sanat Yönetmenliğinden ayrıldıktan sonra Bilgi Sanat Tiyatrosunu açtık. Yakın zamanda Şubat ayından itibaren Sivas, Amasya, Çorum, Samsun’a turnelerimiz olacak. Tokat’ta tiyatronun çok aktif bir şekilde yürüdüğünü diğer illere gösterip onları buraya çekebilmek adına böyle bir çalışma içerisine girdik. Tokat’ın tiyatro kültürünü geliştirmeye yönelik çalışmalar yapıyoruz.”

DİKKAT!  TOGÜ'NÜN İSTİKRARLI BAŞARISI DEVAM EDİYOR

TOKAT’TA TİYATROYA İLGİ NASIL?

“Tokat halkımızın ‘Vay Sen Misin Ben Olan? Tiyatro oyununa ilgisi yoğun oldu. Büyük bir rağbet vardı, salon tamamen doldu. Oyunculara Tokat’ı gezdirdik, daha sonra seyircilerle buluşturduk. Oyuncular seyircinin ilgisinden çok memnun kaldı, tekrar Tokat’a gelmek istediklerini belirttiler. Tokat halkının sanata ve tiyatroya ilgisi var. Dört buçuk yıldır tiyatronun aktif hale gelmesi için bir çalışma içerisindeyim. Şehir Tiyatrosunda tiyatro kitlesi oluşturduk Tokat’ta. Geçen yıldan bu zamana ülke genelindeki ünlü sanatçılar ve özel tiyatrolar Tokat’a gelmeye başladılar. Tiyatro seyircisi hafta sonları tiyatroya gitmek için artık oyun bakmaya başladılar.”

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri