Dolar 32,3813 0.19%
Euro 35,1046 -0.03%
Gram Altın 2.326,23 0,25%
Çeyrek Altın 4.224,00 0,76%
Yarım Altın 8.197,00 1,01%
Tam Altın 16.091,52 2,61%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TOKAT OKUYOR, SEVGİ DOKUYOR

TOKAT OKUYOR, SEVGİ DOKUYOR

ABONE OL
31 Aralık 2019, 10:30:49

Valimiz Dr. Ozan Balcı Tokat’a geleli daha 13 ay olmasına rağmen, Tokat’ımız  “kitap okuma” ve  “okumayı sevme” konusunda çok mesafe kat etti.

Yapılanlara baktığımız zaman şunları görüyoruz.

-Okullarda 1 saat kitap okuma saati

– Bebek ve Çocuk Kütüphanesi kurularak faaliyete geçmesi(Yıllardan beri savunduğum ve yazdığım, eğitim anne karnında başlar ve bebekken, çocukken çok kitap okunan evde yetişenler genelde kitap okuyan insanlar olur tezinin önemi çocuk kütüphanesi kurulması ile seneler sonra anlaşıldı)

–  Tokat’ta iz bırakanlar çocuk kitaplarının yayınlanması

-3. Kitap fuarının daha geniş kapsamlı olması, kitapların alınması, yazarların daha güzel ağırlanması ve Tokat’ı sevmesinin sağlanması

-Köy okullarına haftada 2 gün kitap götürülmesi (Bir iki feda ben de gittim ve çocukların heyecanına şahit oldum)

-Müftülük ile beraber okul öncesi çocuklar için dini eğitim setlerinin hazırlanması

-Kitap Tokat kampanyasında çok okuyan çocuklara ödül törenlerinin  yapılması. (Komşumun kızı bu törenlerde ödüller aldı sevincini bizzat gördüm. Okuyanlara  kitap  ödülleri ve  başka  ödüllerde verilmeli . Ben zaten  konferanslara  davet edilirsem  en  çok okuyan  3 öğrenciye her zaman  kitap hediye ediyorum  kendi çapımda)

-Yeni İl Halk Kütüphanesi yapılması için çalışmalar yapılıyor.

-Pazar ilçemize çocuk ve halk kütüphanesi yapılacak.

-“kitap dostuyuz” , “kitabı seviyoruz”  çünkü kitaplar bizi eğitiyor, güzellikleri öğretiyor.

-İl Halk Kütüphanesine yeni kitaplar alındı,  Kitap fuarında   alınan kitaplar ile okul  kütüphaneleri daha zengin hale getirildi.

-Ünlü yazarlar Tokat’a davet edilerek konferanslar verdiler.

-Öğretmenler gününde öğretmenlere kitaplar hediye edilerek, öğretmenlerin de çocuklara kitap hediye etmesi mesajı verildi. “Okuyan öğretmeni gören çocuk da okur”  mesajı verilmeye çalışıldı.

Eminim ki,  yeni yetişen nesiller bizlere göre daha çok kitap okuyan ve daha gayretli insanlar olacak daha özgüvenle hayata bakacaklar.

DİKKAT!  DELİ Mİ KUYUYA TAŞ ATTI YOKSA ZEKİ BİRİ Mİ?

Bütün bunlar çocukluğundan okuyan ve okumayı seven, hayatı boyunca kitap hediye etmek için çaba harcayan Ardahan gibi küçük bir ilimizde yetişen valimiz Dr. Ozan Balcı’nın gayretleri oldu.

Gönül isterdi ki, yerel yazarlarımızın kitaplarını satın alarak köy okullarına çocuklara hediye eden iş adamlarımız sivil toplum kuruluşlarımız, belediyelerimiz, kaymakamlarımız da yerel yazarları ilçelerine davet ederek onların kitaplarını alarak beraber çocuklara hediye ederek Vali beye destek olacaklar. Vali bey bir zaman sonra görevi biter gider ama bu ilde kitap okumayı seven gençler ilerde çocuklarına da kitap okumayı sevdirirse Tokat’ımız ülkemizin önde gelen illeri arasına girer.

İmkânım olsa Tokat’ın her çocuğuna, gencine örnek şahsiyetleri anlatan kitaplar armağan ederek, kitap okumanın önemini anlatırdım. Zaten davet olunca bizler giderek imkanımız dahilinde bunu yapıyoruz. Valimizin kampanyasına destek oluyoruz. ”oku” emrinin önemini tam anlamayan başka emirleri de tam anlayamaz. Bütün sorunların sebebi bence oku emrini anlamamamız ve anlayanları da anlamamak için direnerek alay etmemiz. Bunu anlayan Valimiz ve kitabın önemini anlayanlar çevresine kitap hediye eder çünkü.

Daha çok okuyan, daha çok kitabı seven insanların artması dileği ile 13 ayda bu çalışmaları yapan ve destekleyenlere selam olsun.

Tokat okuyor

Tokat kitabı seviyor

Tokat güzel kitaplar yazanları seviyor.

Tokat,  Tokat’a hizmet edeni seviyor.

Ve bunun neticesi Tokat gelişiyor ve gelişecekte. Yeter ki bıkmadan usanmadan okuyalım okuyana da yazana da destek olalım.

Ben bana kitap hediye eden eniştemi 40 sene, Valimiz Recep Yazıcıoğlu’nu 30 sene unutmadım. Benim kitap hediye ettiklerimde beni unutmuyorlar. Sizde kitap hediye edin de unutulmayın.

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri