Dolar 32,4999 -0.17%
Euro 34,9560 0.3%
Gram Altın 2.437,92 0,61%
Çeyrek Altın 4.122,00 0,05%
Yarım Altın 8.382,00 0,20%
Tam Altın 16.287,41 -0,04%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TOKAT FUTBOLUNDA FETRET DÖNEMİ

TOKAT FUTBOLUNDA FETRET DÖNEMİ

ABONE OL
02 Eylül 2020, 08:59:20

Tabii ki burada Tokat şehir merkezinde ki futbol yapılanmalarını kastediyoruz. Bilindiği gibi Erbaa ilçemiz 3’üncü ve BAL Ligi’nde temsil edilirken, Niksar Belediyespor yine BAL Ligi’nde temsil ediyor. Bununla birlikte Turhal ve Zile ilçelerimizin de iddialı takımlarla Amatör ligde mücadele etmelerinin önemini vurgulayalım. Ancak bu yazı konusu Tokat merkezindeki futbol yapılanmasının içine düştüğü perişanlığı anlatmak için kaleme alınmıştır. Geçtiğimiz günlerde A.Ş başkanının, Gazeteci Fatih Kılıç’la yapmış olduğu canlı yayın bizleri şaşırtmamış, ancak şapkadan tavşan bile çıkmamıştır. Son iki yazımızda “A.Ş ‘YE HİZMET TOKAT’A İHANETTİR “ ve “A.Ş’NİN UZUNBURUNLA İLİŞİĞİ KESİLSİN “ başlıklarıyla konuya yaklaşımımızı belirtmiştik. Maalesef A.Ş’nin ilimizde geçirdiği her gün şehrimiz herhangi bir katkı görmeyecektir. Hep söylediğimiz gibi A.Ş kanserli bir yapıdır Tokat ve Türk futbolundan sökülüp atılması gerekir. A.Ş ve Tokatspor evliliği yürümemiş, aynen vücudun nakledilen bir organı reddetmesi gibi, şehir A.Ş’yi reddetmiş ve duygusal bir kopuş yaşanmıştır. Tokat şehri A.Ş kamburunu sırtından atabilmelidir. A.Ş başkanı şehrimizin gurur kaynağı DİMES A.Ş ‘nin reklam sponsorları olmasını istemektedir. Bu sene DİMES A.Ş bir sponsorluk düşünüyor ise bunu yeni Tokat amatör futbol yapılanması mesela yıllardır ilimizde rüştünü ispat etmiş olan amatör Topçamspor’dan yana kullanabilir.

TOKATSPOR ŞEHRİN OMURGASIDIR

26 Haziran 1969 tarihinde kurulan ve 51 yıldır hemşehrilik bilinciyle bugüne getirilen Tokatspor FK, 29 Haziran 2018 tarihinde alınan şirketleşme kararı ile adeta intihar etmiştir. Ancak kabul etmek gerekir ki futbol kulüpleri, tarihleri ve içerdikleri rol itibarıyla bir futbol takımının daha ötesinde anlamlar içermektedirler. Bu yazı ile yeni bir kavram ortaya atıyor ve “TOKAT MİLLİYETÇİLİĞİ “ diyoruz. Tokatspor, Tokat Milliyetçiliğinin bayraklaşmış ve çelikleşmiş bir ifadesidir. Futboldan hoşlansın,  hoşlanmasın herkesin ve herkesimin olaya bu şekilde yaklaşması gerekir. Şehrin omurgasının kırılmasına izin verilmemelidir.

DİKKAT!  Korona Virüs’ün İlacını Kim Bulacak?

STAD PROJESİ VAR TAKIM YOK

            Yan taraftaki kolaj da yeni Tokat GOP ARENA’NIN amatör bir çizimi yer almaktadır. Çizimi gerçekleştiren Arda Buğra Özer ve bilişim asistanlığımızı yapan Tolgahan Özdemir ‘e teşekkür ediyoruz. Buradaki soru şudur. Sayın Cumhurbaşkanımız 2 yıl önce şehrimize yaptığı ziyarette, yeni Tokat Gop Stadı için çalışma yapılması talimatını vermiş ve bildiğimiz kadarıyla gerek belediyemiz gerekse Tokat Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve bakanlık ön çalışmaları gerçekleştirmiştir. Sayın belediye başkanımız 15 gün kadar önce Tempo TV ‘nin ilimizde yapmış olduğu canlı yayında, stad yeri ile ilgili olarak çalıştıklarını ve mevcut yere stat yapılmasının ağırlıklı görüş olduğunu ifade etmişlerdir. Bizimde kanaatimiz yeni stadın imkânlar zorlanarak mevut yerine konuşlandırılmasıdır. Burada Gop Bulvarına bakan yönde oluşturulacak iş yerleri ile Tokatspor ve belediyemize ek gelir kaynakları da oluşturulabilecektir. Ülkemizin önemli spor duayeni Ercan Süsoy hocamız yeni stadın mevcut yerine yapılmasını savunanlardan biridir. Ancak bir şehirde takım yoksa en azından, 100 milyon TL maliyete ulaşacak yeni statta hangi takım maç yapacaktır. Yeni stat gece maçı, yeni ruh ve yeni takım demektir. Yeni Tokat amatör futbol yapılanmasının temelleri atılmaz ise statta kimin maçı oynanacaktır. Burada şehrimizde futbol heyecanının sürmesi için gayret gösteren ekiplerin önü açılmalı, aslanın kediye boğdurulması gibi bir yola girilmemeli, gerçek Tokatspor’un şehrin dalgalanan bayrağı olduğu gerçeği göz ardı edilmemelidir. Bu bayrağın yeniden göndere çekilmesi, dalgalanması futboldan hoşlansın hoşlanmasın bu şehirde nefes alan ve gurbetteki tüm Tokatlıların ve bu şehirde yaşayanların ödevi ve görevidir. Şehrimizde yönetim kademesinde görev ve sorumluluk alan herkes ve herkesim buna dâhildir. Nasıl bayraksız bir millet olmaz ise, gerçek Tokatspor olmadan Tokat Şehri eksik kalır. Tokat futbolunun içine girmiş olduğu fetret dönemi uzun sürmemelidir.

DİKKAT!  ÖZGÜVEN OKULU  8. BÖLÜM ZAMAN PLANLAMASI VE ÖZGÜVEN

Dr. Mete BAYBURTLU

TOKATSPOR KONGRE DELEGESİ

[email protected]

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet