Dolar 32,5679 0.04%
Euro 34,8647 -0.06%
Gram Altın 2.434,67 0,19%
Çeyrek Altın 4.137,00 -0,27%
Yarım Altın 8.399,00 -0,26%
Tam Altın 16.294,20 -0,61%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TOGÜ İLE OSH DEVLET ÜNİVERSİTESİ ARASINDA PROTOKOL

TOGÜ İLE OSH DEVLET ÜNİVERSİTESİ ARASINDA PROTOKOL

ABONE OL
25 Ocak 2020, 11:33:45

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) ve Kırgızistan OSH Devlet Üniversitesi arasında Mevlana Değişim, Erasmus ve Memorandum of Understanding (MOU) protokolü imzalandı.

TOGÜ Senato odasında gerçekleşen imza törenine TOGÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bekir Süha Parlaktaş, Prof. Dr. İbrahim Özbay, Kırgızistan OSH Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Theo Kudaiberdi Gaparalieviç ve her iki üniversitenin dekanları katıldı.

İmza töreninde konuşma yapan Kırgızistan OSH Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gaparalieviç, “2.5 ay önce rektör olarak atandım ve bu zaman içerisinde ilk yurtdışı ziyaretimi Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesine yaptım. Bu ziyaretimizde her iki üniversite arasında protokol imzaladık. Uluslararası anlamda gerçekleştirdiğimiz ilk anlaşma olması sebebi ile de bu bizim için önem arz etmektedir. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesine ilk girdiğimde gerek doğası gerekse yakın davranmanızdan dolayı hiç yabancılık çekmedim. Bu beni çok mutlu etti. Misafirperverliğinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. İmzaladığımız protokol her iki üniversiteye de hayırlı olsun” dedi.

TOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Özbay ise yaptığı konuşmada, “Üniversite olarak dünya genelinde tanınırlığımızı arttırmak için çeşitli ülkelerle protokol imzalıyoruz. Bugünde Kırgızistan’da eğitim veren OSH Devlet Üniversitesiyle Mevlana Değişim, Erasmus ve Memorandum of Understanding (MOU) protokolü olmak üzere 3 alanda anlaşma yaptık. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Konuşmaların ardından imza törenine geçildi. Tören sonrasında Kırgızistan OSH Devlet Üniversitesi Prof. Dr. Theo Kudaiberdi Gaparalieviç TOGÜ Rektör Yardımcılarına Kırgızistan yöresine ait hediyeler takdim etti.

DİKKAT!  EĞİTİM ALANI MEB’İN KENDİ SORUMLULUĞUNDA OLMALI
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet