Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz başkanlığındaki üniversite heyeti, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan’a nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette TOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Temür ile Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alpaslan Demir de yer aldı. Görüşmeye Manas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Doğan da katıldı.
Akademik iş birliği gündemindeki görüşmede iki üniversite arasında akademik ve bilimsel iş birliklerinin geliştirilmesine yönelik çeşitli başlıklar ele alındı. Türkçe öğrenen hazırlık öğrencilerinin yaz okulu kapsamında TOGÜ’de misafir edilmesi, araştırmacıların Tokat’taki laboratuvar imkânlarından faydalanması, ortak akademik yayın çalışmaları gerçekleştirilmesi konularında fikir alışverişinde bulunuldu.
Prof. Dr. Fatih Yılmaz, görüşmede kardeş ülkeler arasındaki akademik ilişkilerin güçlendirilmesinin öğrenci ve akademisyen hareketliliğine, dolayısıyla nitelikli bilimsel çalışmalara önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.
TOGÜ heyeti program kapsamında Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Mekin Mustafa Kemal Ökem’i de makamında ziyaret etti. Ziyarette Talas ve Oş şehirlerindeki üniversitelerle olası akademik iş birlikleri değerlendirildi. Heyet, özellikle ziraat alanında yürütülebilecek ortak projeler, uygulamalı çalışmalar ve meyve-sebze kurutma serası kurulumuna yönelik altyapı planlamaları hakkında bilgi paylaştı.
Prof. Dr. Yılmaz, üniversitenin uluslararasılaşma vizyonu çerçevesinde bu tür ziyaret ve temasların artarak devam edeceğini ifade etti.