Dolar 32,5270 0.15%
Euro 34,6636 0.09%
Gram Altın 2.491,51 0,20%
Çeyrek Altın 4.420,00 0,00%
Yarım Altın 8.945,00 0,00%
Tam Altın 16.945,83 1,65%
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun
TEMA VAKFI TOKAT İL TEMSİLCİLİĞİ’NDEN VALİ DR. OZAN BALCI’YA TEŞEKKÜR

TEMA VAKFI TOKAT İL TEMSİLCİLİĞİ’NDEN VALİ DR. OZAN BALCI’YA TEŞEKKÜR

ABONE OL
02 Ağustos 2019, 09:30:29

TEMA Vakfı Tokat İl Temsilcisi Oğuzhan Aydın İL TOPRAK KORUMA KURULUNDA,  Tokat İli tarım topraklarının korunumu ve gelecek nesillere tarım toprağı olarak aktarımı için sarf ettiği tüm emek, katkı ve önderliği için Vali Dr. Ozan Balcı’ya teşekkür etti.

Konu hakkında ayrıntılı bilgi veren TEMA İl Temsilcisi Oğuzhan Aydın; “TEMA Vakfının da katkılarıyla 5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununu hazırlanmış ve bu kanuna dayanılarak İllerde, İl Toprak Koruma Kurulları oluşturulmuştur. İl Valilerinin başkanlık ettiği bu kurulun amacı; “Tarım arazilerinin korunması, geliştirilmesi ve verimli kullanılmasına yönelik inceleme, değerlendirme ve izleme yapmak, ortaya çıkan olumsuzlukları belirlemek, toprak korumayı ve bununla ilgili sorunları giderici önlemleri almak, geliştirmek, uygulanmasını sağlamak için görüş oluşturmaktır” dedi.

Hâlihazırda başlatılan projeler ile Tokat tarımına ivme kazandırıldığını belirten İl Temsilcisi Aydın;  “Valimizin Başkanlık ettiği toplantılarda İl Toprak Koruma Kurulu, hep yukarıda değinilen kuruluş amacını gözetmiş ve “TARIM DIŞI KULLANIM” amaçlı başvurularda tarımı, tarımsal üretimi, tarımsal sürdürülebilirliği ve tarımsal milli geliri gözeterek karar vermiştir” dedi.

 Vali Balcı’nın İl Toprak Koruma Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalara da değinin Aydın, “Burası tarım memleketi tarımı canlandırmamız lazım. Tarım, Tokat için önemli. Ovalar kıymetli araziler, oluşumu uzun yıllar almış araziler. Bizim bunları korumamız lazım. Çiftçinin dostuyuz, tarımın dostuyuz. Çiftçimizi zenginleştireceğiz, tarımı geliştireceğiz. Topraklar atalarımızdan emanettir. Gelecek kuşaklarımıza aktarmak ve korumak için hassasiyetle çalışıyoruz. Ovaları sadece Tokat'a değil Türkiye’nin ovalarını korumamız, tarıma destek olmamız lazım. ”diye belirtmişlerdir. Bu anlayış ile toplanan İl Toprak Koruma Kurulu; yüzyıllarda oluşan bu verimli tarım topraklarının yine tarımda kalmasını sağlayıcı kararlara imza atmaktadır.Sayın Valimize ve tüm kurul üyelerine; “Ülkemiz topraklarını erozyona kaptırmamak amacıyla kurulan” Vakfım TEMA adına bir kez daha müteşekkiriz. Çünkü tarımda üretimi ve geliri artırmak ne kadar önemli bir uğraş ise bu uğraştan daha önemlisi var olan tarımsal arazileri koruyup, gelecek kuşaklara aktarmaktır” ifadelerini kullandı.

DİKKAT!  HUZUREVİ SAKİNLERİ İÇİN İFTAR PROGRAMI

 

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Tokat Nöbetçi Noterler

 

Tokat Nöbetçi Eczaneler

 

Tokat Bugün Vefat Edenler

 

Tokat Planlı Su Kesintileri

kingroyal meritking meritking giriş kingroyal giriş madridbet